Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

A patra confruntare stagională între "U" și SCM Craiova

Paul Olar

Paul Olar
21.02.2014

Liga Națională

Etapa XIX

Sâmbătă, ora 19:45/Digi Sport

Sala Sporturilor Horia Demian

13-5 Fișa meciului 11-7

Încleștare atractivă sâmbătă seara, la Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca. Gazdele de la "U"-BT Mobitelco primesc vizita SCM-ului din Craiova, într-o dispută ce contează la etapa cu numărul XIX din Liga Națională de baschet masculin.

"U" este una dintre echipele momentului în campionat, băieții lui "Bobo" Pintea având un bilanț de cinci victorii consecutive. Ultimul succes al formației de pe malul Someșului a venit sâmbăta trecută, cu ocazia unei deplasări la Timba. Silvășan și compania s-au impus cu 80-92, în acest meci debutând și Lawrence Westbrook. Americanul a sosit în Transilvania la sfârșitul lunii ianuarie și a devenit al șaptelea baschetbalist străin al clujenilor, formație ce ocupă poziția a cincea în clasament, cu un bilanț de 13 rezultate pozitive, respectiv cinci eșecuri. Totodată, alături de CSU Ploiești, ardenelnii sunt singurii fără înfrângere pe teren propriu.

Cu întăriri recente se laudă și SCM U Craiova. Doljenii au anunțat în cursul zilei de ieri transferul lui Josip Naletilic, sârbul reprezentând ultima achiziție perfectată în acest sezon de către ocupanta locului șase în Liga Națională. În ciuda partidelor numeroase pricinuite de participarea în Liga Balcanică, elevii lui Milan Nisic au evoluat promițător în competiția internă, aceștia răpunând de-a lungul stagiunii campioana CSU Ploiești, sau revelația BCM U Pitești. Totuși, performanța importantă este pe cale să se realizeze, din moment ce oltenii rămân în cursa pentru Play-Off-ul BIBL, grație partidei de miercuri cu KB Peja Kosovo, adjudecată cu scorul de 85-75.

Revenind la duelul de mâine, trebuie amintit că "U" și SCM Craiova se întâlnesc a treia oară în ultimele șase luni. Cele două s-au confruntat în Cupa României, de unde "alb-negrii" au ieșit triumfători. În plus, Mobitelco s-a impus și în campionat, la limită însă, Craiova încercând astfel să-și ia revanșa în confruntarea din "Horia Demian", care va fi arbitrată de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Mircea Șerban și Sorin Drugău.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!