Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC a început campionatul cu o victorie la Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.10.2017

SCM Timișoara-ACS Sepsi SIC Sfântu Gehorghe

Campioana României a început noua ediție a Ligii Naționale cu o victorie pe terenul nou-promovatei CS SCM Timișoara. 64-82 a fost scorul la sala Constantin Jude, pe sferturi: 15-14, 12-33, 17-22 și 20-13. Părău, Filip și Webb au ieșit accidentate în prima repriză și nu au mai intrat până la final.

Mihai Coldea a început partida cu Lloyd, Filip, Bota (jucătoarea U22), Conwright și Burdgess. Nu a jucat Young, astfel că SCM-ul a avut doar 4 străine pe foaia de joc. Zoran Mikes a răspuns cu Webb, Kress, Marshall, Părău și Neagu (jucătoarea U22). ACS Sepsi are dreptul să înscrie 6 straniere pe foaia de joc, grație participării în EuroCup. Gazdele au condus cu 4-0, cel mai mare avantaj al lor. Au fost multe schimbări de lider în primul sfert. Părău a ieșit accidentată în minutul 6, ținându-se de mână. Conwright a înscris pe ultima sirenă a sfertului și la prima pauză scorul a fost 15-14.

Timișorencele au mai condus o dată la patru puncte, 18-14, dar oaspetele au început să apese accelerația. Au mărit ritmul și au reușit câteva contre tăioase, reușind 18 puncte la rând, iar scorul devenea 18-32. În sfertul secund au ieșit accidentate Filip și Webb. Ecartul la pauza mare a fost de 20 de puncte: 27-47.

Diferența a crescut cu alte cinci puncte după sfertul trei, iar tabela arăta 44-69 la ultima pauză. Cel mai mare ecart a fost de 28 de puncte, în a doua jumătate a sfertului patru, scor 52-80. Timișorencele au reușit 7 puncte la rând prin care s-au apropiat, iar oaspetele nu au mai forțat pe final. S-a încheiat 64-82 și campioana a început cu dreptul cursa spre apărarea titlului.

Au fost 14 schimbări de lider în prima repriză, dar verzile s-au desprins decisiv în sfertul secund. Acestea au reușit 38 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 14 ale gazdelor. A fost un joc cursiv, cu multe  puncte înscrise pe contraatac de ambele formații. Banca celor de la Sepsi a contribuit cu 43 de puncte, în timp ce rezervele gazdelor au înscris 15. Formația din Covasna a avut un procentaj net superior în ceea ce privește aruncările din acțiune: 49,3% față de 30,6%.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte, având 8 recuperări în cont și 27 la eficiență. Pentru CS SCM Timișoara s-au mai remarcat Conwright cu 11 puncte și Pop cu 10. Două jucătoare de la Sepsi au înscris câte 21 de puncte: Nathalie Fontaine și Tyuanna Marshall. Aceasta din urmă a avut și 8 recuperări, cu 23 în dreptul eficienței.

Pentru ACS Sepsi SIC urmează duminică un meci pe propriul teren cu FCC ICIM Arad, după care startul în EuroCup, săptămâna viitoare. Următoarea partidă a timișorencelor, cea de la Cluj, a fost amânată pentru luna decembrie, astfel că acestea vor juca următorul meci în etapa a treia, acasă cu CSM Satu Mare.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Bravo fetelor ...FELICITARI!!

    cu 6 ani în urmă (05.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!