Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC bifează un nou succes categoric în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.01.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a continuat parcursul perfect în Liga Națională de Baschet Feminin, ajungând la 14 succese după cel de la Arad. Partida dintre FCC ICIM și deținătoarea titlului s-a încheiat cu scorul de 54-92, pe sferturi: 16-23, 11-30, 13-18, 14-21. Alb-verzile au avut un joc mult mai variat și au speculat spațiile din defensiva adversă. Meciul a curs în favoarea campioanei încă de la început, iar ecartul maxim a fost de 41 de puncte, în penultimul minut.

FCC ICIM Arad a început partida cu Brankica Hadzovic, Miljana Dzombeta, Marta Fodor, Teodora Neagu și Dora Ardelean. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în formula de start pe Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. Gazdele nu au reușit încă să acopere gaura lăsată sub panou de despărțirea de Leeza Burdgess. La oaspete au lipsit Jovana Pasic (accidentată de mai multe luni la umăr) și Angelika Slamova (a avut probleme la gleznă și nu a fost forțată).

Primele patru șuturi ale partidei au fost de la distanță, Ghizilă și Solopova nimerind ținta pentru campioană. Whitted a înscris după o tranziție rapidă (0-8) și Miljan Medvedj cerea primul timp de odihnnă al meciului, după aproximativ două minute și jumătate. Hadzovic a marcat primele două puncte ale gazdelor după o depășire, iar Solopova a dus scorul la 2-11 cu un 3 points-play. Au urmat trei minute în care oaspetele nu au înscris și arădencele au echilibrat partida, cu punctele lui Dzombeta, Neagu și Ardelean.

Ghizilă a oprit run-ul arădean cu o reușită de la distanță. Alb-verzile au găsit în multe momente pasa în plus pentru jucătoarea liberă de pe semicerc de-a lungul partidei. Higgins a dus diferența la șase lungimi. Fodor reușea prima triplă a gazdelor în minutul 7, dar galben-albastrele au avut două minute și jumătate în care nu au găsit ținta. Godri-Părău a intrat din lateral și a speculat spațiul liber, Șipoș a scuturat plasa de la distanță și Ghizilă a punctat pe contraatac pentru 13-23. Deura a înscris de afară și a stabilit scorul primei pauze, 16-23.

Godri-Părău a deschis sfertul secund cu o reușită de la distanță, iar Ardelean a înscris pentru gazde după o recuperare ofensivă. Arădencele încercau apărarea în zonă, iar Zoran Mikes făcea destul de multe schimbări. Defensiva oaspetelor a reușit multe intercepții în prima repriză, în care a marcat în total 14 puncte după contraatac. FCC ICIM Arad a avut mai mult de trei minute și jumătate fără coș și Sepsi se distanța la 18-37. Apărarea gazdelor nu a găsit soluții să blocheze campioana, care a continuat să speculeze spațiile și și-a crescut avansul la 26 de puncte la pauza mare, scor 27-53. În finalul perioadei de joc, Sepsi avea în teren două jucătoare sub 23 de ani și o singură stranieră în teren.

Ghizilă a înscris de la distanță după reluarea partidei și au urmat două minute fără coș. Hadzovic a fost sancționată cu tehnic, după ce a cerut fault sub panoul advers. Godri-Părău a transformat libera de la tehnic și a dus ecartul la 30 de puncte. Fodor a marcat primele puncte ale gazdelor în repriza secundă, după aproape trei minute. Apărarea acestora a avut momente când a pus probleme mai multe și a fost rândul alb-verzilor să nu înscrie două minute. Dzombeta a marcat cinci puncte la rând și a dus scorul la 34-57. Solopova a răspuns cu o reușită de la distanță și arădencele s-au mai apropiat de două ori la 24 de puncte. Elevele lui Zoran Mikes au mărit din nou ritmul și au punctat ușor, în timp ce gazdele au avut probleme să găsească drumul spre coș, forțând și aruncări dezechilibrate. Diferența a trecut din nou de 30 de puncte și la ultima pauză tabela arăta 40-71.

Higgins a marcat primele patru puncte ale sfertului patru și Ardelean a făcut 42-75. Ecartul nu a scăzut sub 33 de puncte. Oaspetele au terminat partida cu 3 jucătoare sub 23 de ani în teren, plus experimentatele Nagy și Șipoș. Kovacs a înscris 5 puncte la rând, iar Mîrne-Nagy a pus cea mai mare distanță pe tabelă, 41 de puncte în penultimul minut al jocului. Dzombeta a reușit ultimul coș, din afara semicercului, iar scorul final a fost 54-92.

ACS Sepsi SIC a avut procentaje foarte bune atât din interiorul semicercului, 74% (23 de reușite din 31 de încercări), cât și de la distanță, 40% (13/32). Galben-albastrele au avut 43% la două puncte (19/44) și 22% de afară (4/18). 4-7 a fost scorul la libere transformate. Campioana a încheiat partida cu 23 de puncte înscrise pe contraatac, față de 2, și cu 42 înscrise din spațiul de trei secunde, față de 26.

Ioana Ghizilă a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte (4x3). Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Solopova 19 puncte (5 recuperări, 5 pase decisive, 5 intercepții), Higgins 15 puncte (6 recuperări), Whitted 9 puncte (7 recuperări), Godri-Părău 8 puncte (9 pase decisive), Kovacs 8 puncte, Șipoș 7 puncte (5 recuperări), Mîrne-Nagy 2 și Demeter 2 puncte.

Miljana Dzombeta a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 16 puncte (2x3). Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Deura 12 puncte, Ardelean 10 puncte (9 recuperări), Fodor 7 puncte, Hadzovic 5, Neagu 2 și Ciotir 2 puncte.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a fost a 14-a victorie din tot atâtea meciuri în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Alb-verzile conduc clasamentul Grupei Roșii cu 26 de puncte. FCC ICIM Arad suferă a 10-a înfrângere și ocupă locul 5 cu 18 puncte.

În etapa următoare, de la finalul săptămânii viitoare, campioana va juca pe propriul teren cu Olimpia CSU Brașov. FCC ICIM Arad va avea parte de un nou meci acasă, cu CSM Satu Mare.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    FELICITARI FETELOR!!

    cu 5 ani în urmă (20.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!