Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC dispută vineri, în deplasare, a 3-a partidă din play-off cu CSU CSM Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.04.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă vineri, de la ora 14:30, pe terenul formației urcate în play-off din Grupa Galbenă, CSU CSM Oradea. Este de așteptat ca deținătoarea ultimelor trei titluri să obțină o nouă victorie categorică în compania unei echipe cu o medie scăzută de vârstă, care s-a confruntat cu probleme financiare în acest sezon. Alb-verzile caută a 6-a calificare la rând în semifinalele LNBF.

Seria de play-off dintre prima clasată în Grupa Roșie, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, și locul doi din Grupa Galbenă (a doua valorică), CSU CSM Oradea, se mută vineri pe terenul bihorencelor. Este de așteptat ca formația covăsneană să încheie seria în minimum de meciuri în fața tinerelor orădence, care au rămas fără cele două straniere de la începutul campionatului, dar și fără româncele mai experimentate și antrenorul Mihai Coldea.

Primele două partide au fost la discreția elevelor lui Zoran Mikes. Acestea au profitat în ambele meciuri de greșelile neexperimentatelor adversare și au înscris în jur de 60 de puncte după acestea. Tehnicianul campioanei a putut să-și folosească toate jucătoarele de pe foaia de joc, fără să își țină foarte mult timp în teren piesele de bază.

În primul joc, încheiat cu 130-36, tinerele Nora Demeter și Renata Kovacs își stabilea noi recorduri personale de puncte în LNBF, cu 23 și 15 puncte. Alte cinci jucătoare de la campioană încheiau în double-digits, cu Angelika Slamova cea mai eficientă din teren (19 puncte, 4 recuperări, 9 assist-uri și 7 intercepții). Nicoleta Mititelu se remarca la oaspete cu 13 puncte.

În meciul doi scorul a fost 106-29. Cinci jucătoare de la Sepsi au fost atunci în double-digits, cu Kristina Higgins cea mai bună marcatoare (18 puncte), iar Marina Solopova cea mai eficientă (17 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisvie, 8 intercepții). Nicolett Orban a înscris 10 puncte pentru orădence.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe va fi, probabil, a 6-a calificare la rând în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin, începând din sezonul 2013-2014 încoace. CSU CSM Oradea este pentru prima dată în play-off după zece ani, dar nu are șanse în fața unui adversar care a câștigat prima grupă valorică, în fața unor echipe cu loturi mult mai experimentate și complete. Alb-verzile s-au impus în toate cele 10 confruntări cu bihorencele disputate din 2012 până acum.

Jocul trei dintre CSU CSM Oradea și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se dispută vineri, 12 aprilie, de la ora 14:30, la Arena Antonio Alexe. Vor arbitra: Ionuț Moraru, Dan Narcis și Tiberiu Șerbulea. Se joacă după sistemul 3 din 5.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!