Stiri

AEK Atena a cucerit Cupa Intercontinentală

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.02.2019

AEK Atena a câștigat Cupa Intercontinentală, după ce a învins-o în finală pe gazda Final Four-ului, Flamengo, cu un categoric 86-70. Formația elenă s-a desprins în sfertul secund al partidei jucate la Carioca Arena, după care nu a mai cedat conducerea.

Jordan Theodore a fost MVP-ul finalei cu 22 de puncte, 5 pase decisive și o recuperări, pentru 25 la eficiență. Jonas Maciulis a reușit 17 puncte și 3 recuperări. Au mai marcat: Delroy James – 12 puncte, Dusan Sakota – 11 puncte și Giannis Larentzakis – 10 puncte.

Jordan Theodore a primit titlul de MVP al întregului turneu de la președintele FIBA, Horacio Muratore. Americanul de la AEK Atena a încheiat jocurile din Brazilia cu medii de 17 puncte și 3 pase decisive.

Anderson Varejao a fost vioara întâi pentru Flamengo cu 21 de puncte și 11 recuperări. Marquinhos Sousa a totalizat 11 puncte și 5 recuperări iar David Nesbitt 10 puncte și 4 recuperări.

AEK Atena a devenit astfel a treia echipă din Grecia care cucerește Cupa Intercontinetală, după mult mai galonatele, Olympiacos și Panathinaikos. 

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!