Stiri

Actualizare. EXCLUSIV. Emanuel Cațe continuă la Real Madrid

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.07.2015

Actualizare - 15.07.2015 - Ora 16:30

Clubul Real Madrid i-a propus lui Emanuel Cațe un nou contract, de jucător profesionst, care este deja semnat și care a intrat în vigoare. Totuși, tânărul baschetbalist va trebui să prindă minute bune în Liga ACB sau în liga secundă. Astfel, în următoarea perioadă vom afla cu certitudine unde va evolua românul, ori la Real Madrid ori la un alt club cu împrumut. 

 


Baschetbalistul român în vârstă de 17 ani, Emanuel Cațe, va continua în Spania la Real Madrid, după ce madrilenii i-au propus să rămână la echipă.

 

Astfel, baschetbalistul născut în București și care va împlini la sfârșitul acestei luni vârstă de 18 ani, va bifa primul sezon ca jucător profesionist alături de campioana Europei. Cațe se va antrena cot la cot cu componenții primei echipe, Sergio Lllull, Rudy Fernandez sau Felipe Reyes, și va evolua în eșaloanele inferioare ale Spaniei alături de echipa secundă de la Real Madrid. 

În ultimele două stagiuni petrecute pe târâm spaniol, Emanuel Cațe a câștigat două titluri naționale la categoria U18. În finala sezonului 2014-2015, câștigată de tinerii jucători ai Realului în fața echipei Joventut Badalona, 97-57, Cațe și-a trecut în cont un double-double cu 18 puncte și 10 recuperări. De asemenea, tânărul sportiv a câștigat în acest sezon și Euroliga destinată juniorilor, Real Madrid trecând în finală de Steaua Roșie Belgrad, 73-70, la finalul unui joc în care Emanuel și-a trecut în cont 11 puncte, 8 recuperări și nu mai puțin de 8 capace pentru un indice de 18 la eficiență. 

Nu în ultimul rând, în stagiunea competițională trecută, Emanuel Cațe a bifat 27 de prezențe în echipamentul formației satelit a clubului Real Madrid, acumulând medii de 7.1 puncte, 5.1 recuperări, 0.7 pase decisive, 0.7 intercepții, 1.7 mingi pierdute și 8.9 la productivitate, totul în 21.0 minute petrecute pe suprafața de joc. 

Emanuel Cațe s-a născut la București în data de 30 iulie 1997, măsoară 2.04 metri în înălțime, evoluează pe postul de pivot și poartă pe echipamentul de joc numărul 18. 

*Foto: kiaenzona.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    hai cu NBA
    mult mai multa munca si poate ne mandrim cu el in NBA! oricum va ajunge sus!

    cu 8 ani în urmă (16.07.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!