Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Adrian Voinescu, președinte CCAB: „Într-adevăr au existat restanțe către arbitri, dar nu mai mari de o lună”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.05.2017

Adrian Voinescu, președintele Colegiului Central al Arbitrilor de Baschet, ne-a oferit o declarație în care a dorit să clarifice situația restanțelor către arbitri și comisari prezentată de Total Baschet în cursul zilei de ieri. Șeful arbitrilor admite că au existat restanțe către cavalerii fluierului, însă spune că acum această problemă este rezolvată. Adrian Voinescu a explicat și cum au ajuns arbitri cu puține meciuri în LNBM să oficieze în semfinale:

„Doresc sa fac câteva precizări referitoare la articolul care a fost publicat in cursul zilei de ieri cu privire la situatia arbitrilor. Într-adevăr au existat restanțe către arbitri, dar nu mai mari de o lună. Trebuie cunoscut și faptul că FRB a primit de la MTS bugetul în luna aprilie, iar timp de patru luni a funcționat din venituri proprii. Pur și simplu a fost o perioadă mai grea, care există și la nivel de cluburi, la începutul de an, dar acum s-a rezolvat și arbitrii sunt la zi cu baremurile. Au rămas neplătiți doar cei care efectiv nu ne-au trimis facturi pentru a le achita drepturile. Sunt și astfel de cazuri.

Despre delegările din ultima perioadă doresc să sublniez că nu există niciun arbitru care să fi refuzat o delegare în playoff. Noi am urmărit să delegăm un arbitru FIBA alături de doi arbitrii divizionari în playoff, singura excepție a fost meciul de la Oradea unde nu s-a putut din cauze obiective. Dorim să crestem arbitrii și nu putem să-i creștem decât oferindu-le meciuri cu miză pentru a se obișnui cu presiunea unui meci cu miză. Trebuie să stiți că la nivel național avem doar 150 de arbitrii, iar numai în Bucuresti, pe timp de weekend, sunt peste 100 de meciuri. Avem nevoie de arbitri de calitate, și trebuie să-i creștem.”

De când se află la conducerea Colegiului Central al Arbitrilor de Baschet, Adrian Voinescu a fost deschis dialogului și a venit mereu cu precizări când a fost cazul. Site-ul nostru a cerut opinia FRB înainte de a prezenta materialul cu restanțele către arbitri, însă răspunsul a nu a venit, probabil mailul nostru nefiind redirecționat către Adrian Voinescu.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Showtime la romani
    Promisiuni, miniciuni, showtime la romani.

    cu 6 ani în urmă (10.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dane :

    arbitri
    D.l presedinte,cred ca a-ti urmarit meciul play of de la oradea,vi se pare normal maniera de arbitraj
    mircea serban ar trabui suspendat

    cu 6 ani în urmă (10.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!