Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Vlahovic revine în România, la CSA Steaua București

David Istrate

David Istrate
19.09.2018

În cursul acestei zile, CSA Steaua București a reușit să oficializeze transferul unui fundaș important, Aleksandar Vlahovic, cunoscut publicului românesc pentru partidele petrecute în maieul lui CSU Asesoft Ploiești sau CSM CSU Oradea. Sportivul de 28 de ani se alătură așadar lotului condus de Sașa Ocokoljic, urmând să împartă minutele cu Ante Delas sau chiar cu Andrei Mandache.

Născut la Novi Sad, în Serbia, Aleksandar Vlahovic și-a început cariera profesionistă la CSU Asesoft Ploiești, în 2011. Formația prahoveană venea atunci după o finală pierdută în fața lui U Mobitelco Cluj-Napoca, aspect care a motivat conducerea să producă niște mutări care să întărească echipa. Fundașul de 1.88 s-a achitat excelent de sarcinile primite și în 83 de partide jucate a avut medii de 11.1 puncte, 2.3 recuperări, 4.9 pase decisive și o intercepție în 29.6 minute petrecute pe parchet. În plus, în cele două sezoane în care a evoluat pentru CSU Asesoft Ploiești, Vlahovic a câștigat două titluri de campion.

A urmat un sezon dificil pentru Aleksandar Vlahovic, în 2013-2014, când a schimbat de două ori echipa la care juca, trecând pe rând pe la KK Sloga, Falco Szombathely și Jaszberenyi KSE. Începutul anului competițional 2014-2015 l-a găsit pe sportivul sârb în Bulgaria, la Euroins Cherno More, însă după doar 11 jocuri, Vlahovic a revenit în România, la CSM CSU Oradea. Sub comanda lui Cristian Achim, Vlahovic a strâns medii de 10.5 puncte, 1.8 recuperări și 3.1 pase decisive. 

La finalul sezonului, CSM CSU Oradea nu a continuat colaborarea cu Aleksandar Vlahovic, astfel că acesta a ajuns în Slovacia, la Slavia Kosice, de unde a plecat mai apoi la KK Spartak Subotica. În 2015-2016, internaționalul sârb a evoluat în 30 de meciuri având medii de 15.6 puncte, 2.5 recuperări și 3.9 pase decisive. De la Spartak Subotica, Vlahovic a plecat la BK Inter Bratislava, formație la care jucătorul a petrecut ultimele două sezoane. În această perioadă, Vlahovic a jucat în 90 de partide având niște statistici foarte bune: 13.7 puncte, 1.9 recuperări și 4.7 pase decisive.

Aleksandar Vlahovic este cel de-al 5-lea străin care semnează cu CSA Steaua București, după Ante Delas, Zarko Djuric, Nikola Malesevic și Skylar Spencer. În acest moment, din lotul militarilor mai fac parte Andrei Mandache, Radu Vîrnă, Radu Petrache și Sabin Cîrstoveanu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!