Stiri

Alexandru Olah a debutat pentru ZZ Leiden, în Olanda

David Istrate

David Istrate
27.01.2018

Alex Olah a fost transferat la campioana României înaintea acestui sezon, acesta venind de la Belfius Mons-Hainaut. Jucătorul de 24 de ani a jucat câteva partide în campionat și în cupele europene, dar apoi nu a mai fost inclus în planurile lui Mihai Silvășan.

În 22 ianuarie, Alexandru Olah a fost anunțat pe site-ul oficial al lui ZZ Leiden, drept noul jucător al echipei olandeze. El nu mai jucase din 28 octombrie, după meciul pierdut pe terenul Sibiului, cu scorul de 84-83. Pentru clubul clujean, sportivul de 2.13 a avut medii de 5.5 puncte/meci și 6 recuperări/meci.

Timișoreanul a avut un scurt interviu în care a vorbit despre U-BT Cluj și despre calitățile care îl recomandă.

Antrenorul din Cluj-Napoca nu a găsit o rotație în care să ma integrez și eu. El considera că nu mă potrivesc echipei. Dar eu sunt încă tânăr și am nevoie de un loc unde să mă dezvolt, de aceea am decis să vin la ZZ Leiden.

Colegii mei de la Northwestern University mi-au spus puțin despre baschetul din Olanda. După cum puteți vedea, sunt destul de înalt și masiv. Prin urmare, obiectivul meu este să fiu o prezență importantă în spațiul de 3 secunde și să reușesc să apăr coșul. Echipa are un joc bazat pe un tempo ridicat, pe blocaje și ieșiri din blocaje și pe aruncări de la distanță și mie îmi place acest lucru. Știu să citesc foarte bine jocul și să iau deciziile corecte în atac. Pentru antrenor este un mare avantaj că pot fi folosit în mai multe modalități.”, conform site-ului oficial al clubului olandez

La debutul pentru ZZ Leiden, Olah a avut 8 puncte, 7 recuperări, o intercepție și un capac, în 20 de minute petrecute pe teren. Procentajele sale nu au fost foarte ridicate: 28.6% din interiorul semicercului (2/7), 0% de la distanță (0/1) și 66% de la linia de pedeapsă (4/6).

Internaționalul român a fost anunțat în cursul zilei de astăzi în lotul de jucători ai naționalei României pentru dubla cu Croația și Italia, din preliminariile Campionatului Mondial. România va juca în 23 februarie, la Zadar cu Croația și în 26 februarie, la Cluj-Napoca, împotriva Italiei.

*photo: Marjavan Tilburg - eredivisiebasketballleiden.nl

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!