Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Altceva în oficiale. Mai puține minute pentru românii de la Pitești

Costin Marinescu

Costin Marinescu
06.10.2013

Dacă în presezon BCM U Pitești a fost echipa care a oferit cele mai multe șanse de joc românilor din lot, 43% din minutele disponibile într-un meci revenind autohtonilor, în prima partidă oficială a sezonului lucrurile nu au mai fost atât de roz pentru Orbeanu, Corpodean și ceilalți baschetbaliști cu buletin de România din echipa antrenată de Hristu Șapera.

Antrenorul argeșenilor a folosit în partida pierdută cu BC Timișoara 4 jucători români care au stat pe teren, în total, 20:22 minute, adică puțin peste 10% din timpul total de joc.

Alexandru Neguț a primit cele mai multe minute de joc, 7, dar statistica sa, cu excepția a patru greșeli personale, a arătat zero pe linie.

Vlad Dogaru a stat pe teren 6:22 minute, iar în acest interval a distribuit 3 pase decisive.

Vlad Corpodean a evoluat 4 minute și a teminat cu 2 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, iar Iulian Orbeanu a jucat 2:37 minute și și-a trecut în cont o singură recuperare. Minutele jucătorului sosit de la SCM U Craiova au fost reduse și din cauza sosirii la echipă a lui Barro, practic al patrulea jucător care va fi rotit pe pozițiile de sub panou.

Interesant este că primele patru formule de joc ale lui BCM U în funcție de coeficientul +/-  cuprind cel puțin un român. Neguț se află în două dintre ele, cu el pe teren Piteștiul surclasând Timișoara cu 3 puncte. Dogaru, o dată, și Corpodean, de două ori, se află la rându-le în formule care au adunat la final +3 puncte avantaj în fața adversarului.

De altfel, Neguț și Corpodean sunt liderii echipei la capitolul +/- cu 4 puncte, în timp ce Dogaru are +2. Trebuie menționat însă faptul că, dacă Dogaru a stat pe teren la începutul sfertului 4, când tabela de marcaj arăta un echilibru între cele două echipe, niciun român nu a fost trimis în joc în ultimele 4 minute, decisive.

În schimb Timișoara l-a folosit pe George Toth preț de 19:30 minute, aproape cât totalul minutelor primite de românii din lotul Piteștiului. Mai mult, Dragoș Andrei a primit 11 minute, cinci dintre ele în finalul partidei, și a reușit un coș de trei puncte foarte important în economia jocului.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Corpodean
    Mie mi s-a parut ca Vlad Corpodean a intrat bine in meci cand a fost introdus. Mobil, agresiv, determinat, a reusit o recuperare ofensiva, la sacrificiu. Nu am inteles de ce nu a primit mai multe minute. Poate nu am observat ceva in organizarea jocului.....

    cu 10 ani în urmă (06.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!