Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Am căutat o sală pentru Poli Iași

Eduard Popa

Eduard Popa
13.01.2018

poli iasi sala polivalenta

Politehnica Iași va juca în etapa a XIV-a primul meci considerat pe „teren propriu” în acest sezon, în compania celor de la CSM CSU Oradea. Din păcate pentru fanii ieșeni, cei care ar vrea să vadă echipa lui Ioannis Tsirogiannis la lucru ar trebui să se deplaseze 226 de km până la Galați pentru a-și vedea favoriții la lucru.

Această situație este cauzată de faptul că autoritățile din Iași nu au putut să își onoreze promisiunea de a pune parchet în Sala Polivalentă din „capitala Moldovei” până la startul actualei stagiuni. Pusă în fața acestui fapt, FRB a oferit o derogare ieșenilor să își joace meciurile de pe teren propriu pe o suprafață dură. Însă acest lucru a înfuriat celelalte competitoare și, în fața acestui protest, Federația a cerut imperativ ieșenilor să își rezolve problemele. Primul deadline promis de ieșeni a fost sfârșitul anului 2017. Cum nici atunci parchetul nu a fost montat în sala din Iași, noul termen limită este 25 ianuarie 2018.

În tot acest timp, meciurile de pe teren propriu ale lui Poli Iași ar fi trebuit să fie amânate și reprogramate chiar în luna februarie, în timpul cantonamentului echipei naționale. Însă probabil că această decizie nu a fost tocmai pe placul celor două adversare din ianuarie care dau oameni la lotul național și anume CSM CSU Oradea, cu care Iașiul pe 13 ianuarie, și CSM Steaua, cu care ieșenii se vor confrunta pe 20 ianuarie. Astfel, cele două meciuri se vor juca pe malul Dunării, deși stafful ieșean putea alege destinații mult mai apropiate de casă unde ar fi avut condițiile necesare de joc.

De exemplu, cea mai apropiată destinație pentru „Armăsari” ar fi fost Sala Polivalentă din Vaslui, oraş aflat la numai 66 de kilometri de Iaşi. Polivalenta a fost recent renovată, după ce în urma cu doi ani suprafaţa de joc fusese deteriorată de apa care se infiltrase prin tavanul sălii. La Vaslui evoluează în prima ligă echipa locală de handbal masculin HC Vaslui.

sala sporturi vasluiSala Polivalentă din Vaslui

O altă locaţie apropiată pentru ieşeni ar fi fost Sala Polivalentă din Roman, oraş aflat la 86 de kilometric de Iaşi. În această sală joacă echipa de handbal feminin CSM Roman în prima ligă de hanbdal a României.

 sala polivalenta roman

Sala Polivalentă Roman

La 128 de kilometri de Iaşi se află oraşul Bacău. Oraşul lui George Bacovia a găzduit în ultimii ani mai multe meciuri în competiţii internationale de volei feminin, graţie performanţelor reuşite de echipa Ştiinţa Bacău. De asemenea, oraşul Bacău are şi o echipă în prima ligă de handbal masculin. Ambele evoluează în Sala Sporturilor din oraş, dotată la rândul ei cu… parchet!

Sala Polivalenta Bacau

 Sala Polivalentă din Bacău

Perla sporturilor de echipe din Moldova este însă Sala Polivalentă de 4.000 de locuri din Piatra-Neamţ. Potrivit celor de la prosport, sala a fost construită în 12 ani după modelul Polivalentei din Bucureşti şi a costat în total 40 de milioane de euro! Ea beneficiază totodată de o sală de antrenament alături, de 150 de locuri. Totul la 129 de km de Iaşi.

sala polivalenta Bacau*Sala Polivalentă din Piatra Neamţ

Acestea fiind spuse, presa locală afirmă şi că termenul limită de 25 ianuarie va fi încălcat de autorităţile locale. Rămâne de văzut dacă ieşenii vor merge în continuare pe varianta de la malul Dunării sau vor alege un oraş mai apropiat de Copou.

*foto: facebook Poli Studs/vrn.ro/ bacausport.ro/hcmroman.ro/locativserv-piatraneamt.ro 

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Botosani
    109 km...

    cu 6 ani în urmă (14.01.2018) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Botosani
    http://www.polivalenta.ro/

    cu 6 ani în urmă (14.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!