Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Amanda Thompson înscrie coșul victoriei Universității Cluj în ultima secundă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.01.2018

Sala Universității din Alba Iulia a găzduit cel mai strâns meci a etapei a 15-a din Liga Națională de baschet feminin. Gazdele au condus în cea mai mare parte a partidei, dar oaspetele au revenit pe final. S-a încheiat 58-60, pe sferturi: 18-13, 14-12, 19-16 și 7-19.

Din păcate, au fost din nou probleme cu statistica la un meci găzduit de CSU. Aceasta a intrat târziu în live și a dispărut rapid, deși echipele organizatoare au obligația să ofere statistica în timp real. Nici după încheierea partidei, aceasta nu apare pe site-ul federației, ci doar scorul final și cel pe sferturi. În regulamentul LNBF se specifică clar:

Revenind la meciul propriu-zis, începutul partidei a fost echilibrat, iar gazdele conduceau cu 18-13 la prima pauză. Morrissette și-a condus echipa în sfertul secund, iar CSU avea șapte puncte în față la jumătatea partidei. Ecartul maxim a fost de 15 puncte în sfertul trei, 47-33 și 49-34.  La ultima pauză alb-albastrele conduceau cu 51-41. Formația lui Dragan Petricevic a revenit în ultimul sfert și Taylor a egalat la 58 când mai erau 58 de secunde.

Echipele nu au mai găsit drumul spre coș până în ultimele trei secunde, când oaspetele au avut o repunere de sub panoul advers. Vorpahl a găsit-o pe Thompson în spațiul de trei secunde. Aceasta a fost blocată, în primă fază, dar a înscris la a doua încercare. S-a încheiat 58-60 și Universitatea Cluj-Napoca a obținut a doua victorie consecutivă în Liga Națională. Pentru CSU Alba Iulia a fost al treilea eșec consecutiv.

În etapa următoare, din week-end, CSU Alba Iulia se deplasează la Timișoara, în timp ce clujencele întâlnesc pe propriul teren pe ultima clasată, Sirius Târgu Mureș. 

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Jessica January cu 16 puncte pentru formația gazdă. De la CSU au mai înscris: Fleming 12 puncte, Morrissette 10, Radovic 7, Omerbasic 5, Crăciun 4 și Fodor 4 puncte.

Leslie Vorpahl a reușit cele mai multe puncte pentru oaspete, 15. De la alb-negre au mai marcat: Taylor 14 puncte, Thompson 12, Samburska 11, Părău 6 și Ghizilă 1 punct. 

*foto: ziarulunirea.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Amanda
    Vedeti baieti? Acum cateva luni ati huiduit-o, ati zis ca nu este femeie. Acuma va place de ea nu? Il mai ajuta si pe mult iubitul vostru anrenor da invete baschet.

    cu 6 ani în urmă (18.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!