Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ancuța Stoenescu: „Sper să ne ridicăm la valoarea acestui derby”

Valentin Todea

Valentin Todea
21.10.2015

Gruparea de pe malul Mureșului își măsoara astăzi forțele cu ACS Sepsi SIC, începând cu ora 19, pe terenul trupei pregătite de Zoran Mikes. Înaintea acestei partide, am luat legătura cu baschetbalista formației arădene, Ancuța Stoenescu. Sportiva s-a referit și la problemele din baschetul feminin românesc, trâgând un semnal de alarmă în acest sens.

După eșecul din prima etapă de la Galați, consideri că sunteți acum într-o formă optimă?

Nu m-am așteptat să pierdem la Galați și nu cred că acel eșec spune despre noi că atunci nu am fost într-o formă bună. Consider că am avut o zi mai proastă, că am avut ghinion și mergem mai departe. Sper în continuare că ne-am revenit și în primul rând ne luptăm pentru orice meci, inclusiv cel de astăzi.

Au trecut câteva etape din Liga Națională, cum ți se pare acest sezon din perspectiva rezultatelor înregistrate până acum?

Sunt unele rezultate surprinzătoare și asta arată doar că va fi un campionat echilibrat și că nu se știe niciodată dinainte echipa câștigătoare.

În opinia ta, este campionatul românesc în scadere având în vedere problemele cu care se confruntă unele echipe? Este mai puțin competitiv?

În primul rând, baschetul românesc este în scădere având în vedere durata campionatului și tot ceea ce se face.  Sunt echipe care ar putea termina campionatul în cinci luni și totuși ne considerăm profesioniști, ceea ce nu mi se pare normal. Să nu mai spun faptul că dacă joci la o echipă care are șansa de a ajunge în finală, campionatul se termină undeva în șapte luni. Cred că ar trebui să fie un semn de întrebare pentru toată lumea, mai ales pentru cei implicați în acest sport.

ACS Sepsi SIC vine după o victorie pe terenul lui CSM Târgoviște și având în spate doar rezultate pozitive în actuala stagiune. Cât de mult crezi că vor conta aceste aspecte în meciul împotriva voastră?

Pentru noi nu contează rezultatele lor, într-adevăr este considerat un derby al campionatului și sper să ne ridicăm la valoarea acestui derby.

Consideri că formația din Sfântu Gheorghe este principala contracandidată a echipei tale la titlul național?

Așa cum am mai spus, niciun meci nu este câștigat dinainte și rezultatele au demonstrat-o până acum, în etapele jucate din acest campionat. Eu am încredere în noi.

În sezonul trecut ai reușit să câștigi medalia de campioană chiar pe terenul adversarei de astăzi. Ești de părere că va fi acesta un avantaj pentru tine, fiind obișnuită cu atmosfera unui asemenea meci?

În primul rând, fanii din Sfântu Gheorghe sunt niște fani pe care orice echipă și i-ar dori. E normal să-și încurajeze propria echipă, însă eu suport o astfel de atmosferă și sunt obișnuită cu un asemenea public.

Care crezi că poate fi atuul vostru în aceasta confruntare? Cum poate fi câstigat acest meci?

Meciul ar putea fi câștigat jucând ca și o echipă. Baschetul se joacă în echipa și nu în individualități.

Ești mulțumită de evoluțiile tale din această stagiune?

Sincer, nu cred că ar trebui să vorbesc eu despre evoluțiile mele pentru că nu e normal, însă eu personal nu sunt mulțumită.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan :

    respect
    respect, Ancuţa! Modestă, muncitoare, profesionistă!

    cu 8 ani în urmă (21.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!