Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache: "Nu îmi explic de ce cădem pe final"

Paul Olar

Paul Olar
10.11.2013

Deși au debutat cu dreptul în EuroChallenge, baschetbaliștii de la Gaz Metan Mediaș continuă să nu se regăsească în campionat. Trupa pregătită de Marcel Țenter a ajuns sâmbătă seara la a cincea înfrângere stagională în urma partidei de la Cluj-Napoca, terminată cu scorul de 90-81.

"U"-BT Mobitelco a condus aproape în permanență, însă medieșenii au revenit spectaculos în actul decisiv și s-au apropiat chiar la o posesie distanță de adversari. Totuși, formația din județul Sibiu nu a avut forța de a se impune pe final, slăbiciune scoasă în evidență de către Andrei Mandache într-un interviu acordat site-ului Total Baschet.

Andrei, o nouă înfrângere dureroasă...

Din păcate, se pare că am avut aceeași problemă ca în celelalte meciuri. Prestăm un joc bun spre foarte bun timp de 25-30 de minute, după care în sfertul patru, urmează o perioadă de cădere. Aș vrea să îmi explic acest lucru, chiar nu știu ce să spun. Pe de altă parte, trebuie să felicit echipa Clujului că a reușit să-și gestioneze o victorie.

S-a simțit și oboseala din EuroChallenge?

Am avut un meci greu și foarte mult de călătorit. Nu cred că putem să punem eșecul de la Cluj pe seama oboselii. Indiferent de ce se întâmplă, noi suntem într-o situație destul de proastă și nu mai contează alt factor. Noi trebuie să facem tot ce putem ca să câștigăm partidele ce au rămas din turul campionatului cu scopul de a ajunge într-o situație bună înainte de retur.

Cât de mult a contat în economia jocului eliminarea lui Giorgios Tsiaras?

La orice echipă dacă iese un jucător pe cinci faulturi, sau Doamne ferește o accidentare, se lasă un gol. O formație are 12 baschetbaliști cu scopul de a intra de pe bancă cineva să înlocuiască, sperând să facă o treabă mai bună.

În stagiunea anterioară ați avut un parcurs excețional în EuroChallenge, dar în Liga Națională lucrurile nu au mers cum v-ați dorit. Te temi să nu se repete istoria?

Făcând o mică glumă, mi-aș dori să se repete, anul trecut terminând pe locul patru. O să vedem ce o să fie, campionatul este lung și sunt multe lucruri de pus la punct. Nu este ca o scuză, însă asta este realitatea.

Sezonul 2013/2014 este puțin diferit față de precedentele. Nimeni nu retrogradează, iar unele dintre grupări au decis să-și concedieze străinii. Ce părere ai?

Să nu ne mirăm dacă vor fi și alte echipe ce vor face lucrul acesta. Nu știu dacă este benefic pentru România, cu siguranță nivelul campionatului este un pic mai ridicat decât cel de anul trecut, foarte probabil din cauza jucătorilor. Multe echipe au alt buget și în consecință s-au axat pe sportivi de valoare apropiată.

Până în prezent, sunteți singurii învingători ai lui CSU Ploiești în Liga Națională. Cât de puternici i-ai simțit pe prahoveni?

Ei sunt o echipă puternică, dar trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că a fost primul meci. Noi am prins o zi bună, am reușit să ne facem jocul, ceea ce a însemnat că le-am pus probleme. Cu siguranță vor avea parcurs bun în competiția internă, cât și în Europa. Cu această ocazie le urez multă baftă!

*Foto: Vlad Filipaș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!