Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache: „Putem să sperăm că este posibil să întrecem performanțele din urmă cu doi ani”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.10.2017

După un EuroBasket individual foarte bun, căpitanul formației CSM CSU Oradea, Andrei Mandache, a debutat în cel de-al 7-lea sezon în culorile grupării roș-albastre. Eliminată prematur din FIBA Europe Cup, respectiv cu o înfrângere în runda inaugurală în fața celor de la CSU Sibiu, campioana de acum două sezoane este nevoită să strângă repede rândurile și să revină cu moralul la cote maxime. Despre aceste lucruri a vorbit și Andrei Mandache în cadrul unei conferințe de presă. 

„Ne aflăm într-un nou sezon competițional, pe care din păcate nu l-am început în cel mai fericit mod posibil. La fel cum am spus în trecut, ne așteaptă un sezon lung pe parcursul căruia se pot întâmpla atât de multe. Avem experiența anilor precedenți când am văzut ce se poate întâmpla în cursul unei perioade de 7-8-9-10 luni. Sunt de părere că majoritatea echipelor din Liga Națională s-au întărit destul de bine, cred că va fi o competiție disputată, fără prea mult loc de greșeli. În ceea ce ne privește, eu cred că putem să sperăm că este posibil să întrecem performanțele din urmă cu doi ani”, a declarat fundașul bihorenilor, citat de site-ul oficial al clubului orădean. 

Totodată, sportivul a analizat primele confruntări oficiale jucate de Oradea în startul noului sezon competițional. 

„Fără îndoială ne-am dorit foarte mult să ne calificăm mai departe. Din păcate nu am reușit și probabil am plătit tribut faptului că în primul meci oficial al acestui sezon nu am fost la capacitate maximă sau măcar aproape de acest lucru. Eu cred că am ratat o calificare importantă atât pentru noi ca jucători, cât și pentru club și oraș ca imagine.

Pe de altă parte, eu tind să cred că această echipă are tot ce îi trebuie pentru a atinge performanțele din urmă cu două sezoane. Am încredere în colegii mei și în această echipă. Sunt optimist în ceea ce privește parcursul din acest sezon.

Am făcut o partidă slabă, în Bulgaria și două bune, la Oradea. De fapt una foarte bună cu Balkan și una bună cu Sibiu. Eu cred că a fost neșansă la ultimul meci. Am dominat Sibiul, chiar dacă am pierdut. Le-am fost superiori la toate capitolele însă am pierdut acest meci. Am ratat eu două libere, urmate de faultul acela la finalul timpului de joc. Asta nu înseamnă cu noi, ca echipă, am făcut un meci întreg slab. Din păcate așa a fost să fie. În finala mică, la ultima fază, mingea a căzut în brațele celui mai scund jucător din echipa noastră. Atunci a fost o întâmplare fericită pentru noi, iar acum a fost una nefericită”, a concluzionat Andrei. 

Pentru CSM CSU Oradea urmează acum duelul din deplasare cu Dinamo București, acolo unde Mandache și compania vor obține cel mai probabil prima victorie stagională. 

*Foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    hai cu eventul!
    Mandache a comentat ca de obicei corect, asa cum evolueaza si in teren. Avem intr-adevar un lot bun, o banca lunga, mai trebuie si folosita de catre antrenor!

    cu 6 ani în urmă (11.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!