Stiri

Andrew Barham: „Acest meci cu Elan Chalon este despre mândria noastră și cât de tare ne dorim să dovedim că suntem o echipă de top”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.01.2017

Andrew Barham reprezintă una dintre achizițiile făcute de vicecampioana BC Mureș Târgu Mureș în vara anului 2016 în privința noului sezon competițional. Extrema în vârstă de 27 de ani este fără doar și poate una dintre piesele de bază din angrenajul ardelenilor, un sportiv de o certă valoare, pe care antrenorul Barnabas Szaszgaspar se poate baza în momente cheie. 

În weekend-ul recent încheiat, baschetbalistul venit de peste ocean și-a egalat cea mai bună performanță stagională, terminând în victoria cu Dinamo cu un indice la eficiență de 24 de unități, reușind să înscrie 22 de puncte în coșul adversarilor. Site-ul nostru a luat legătura cu Drew Barham pentru a ne povesti despre partida cu bucureștenii, despre experiența sa actuală la Târgu Mureș, respectiv pentru a ne prefața următorul meci al echipei, duelul cu Elan Chalon din FIBA Europe Cup. 

Ați început anul cu dreptul, o victorie cu Dinamo în care tu ai fost cel mai bun marcator al echipei tale... 

„A fost o primă victorie binevenită pentru echipa noastră în noul an. Ne dorim foarte mult să terminăm a doua parte a campionatului cât mai sus, să prestăm un baschet de cea mai înaltă calitate și să aratăm cât mai bine în teren. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru sănătate și oportunitatea de a juca toate aceste meciuri. Întotdeauna este o plăcere să mă aflu într-o pasă bună și să am impresia că inelul este imens”.

Ai câteva luni bune de când ai venit în România, cum te simți la Târgu Mureș, ce părere ai despre campionatul nostru și ce ne poți spune despre problemele existente la club?

„Îmi place mult în România, cred că avem o ligă foarte bună și competitivă cu câteva echipe și jucători de calitate ridicată. Trebuie să ne ridicăm la cea mai înaltă performanță de fiecare dată, asta dacă nu vrem să pierdem. Cât despre problemele din jurul clubului, nu sunt eu în măsură să le comentez”. 

Acum urmează partida de pe teren propriu cu francezii de la Elan Chalon. Ce așteptări ai de la acest duel? 

„Ne-au învins destul de ușor în Franța acum câteva săptămâni, iar în prezent sunt lider detașați în grupa noastră. Cred că acest meci care urmează cu Elan Chalon este despre mândria noastră și cât de tare ne dorim să dovedim tuturor că suntem o echipă de top și cu un talent aparte de asemenea. Tot timpul îmi place să evoluez împotriva unor formații puternice și importante, iar noi aveam această oportunitate miercuri cu Elan Chalon”. 

Care sunt obiectivele pentru restul sezonului? 

„Este foarte important și ne dorim să jucăm fiecare meci în parte la maximul din capacitatea noastră și să ne punem pe noi înșine în cea mai bună situație posibilă înainte de play-off. Trebuie să dăm tot ce ține de noi pe teren”. 

Ai un mesaj pentru suporterii din „Junglă”? 

„Vreau să transmit un sincer mulțumesc celor mai buni fani pentru suportul lor continuu și pentru faptul că ne ridică de fiecare dată moralul. Vă auzim de fiecare dată în tribune și ne dați o motivație incredibilă pentru ceea ce reprezentăm aici la Târgu Mureș și pentru ce jucăm. Sunteți cu adevărat un al 6-lea jucător”. 

Barham a fost prezent în 13 din cele 14 meciuri jucate de BC Mureș în acest sezon, timp în care a acumulat medii de 13.2 puncte, 5.9 recuperări, 3.1 pase decisive, 0.9 intercepții, 2.2 mingi pierdute și 13.7 la eficiență, totul în 32:40 minute jucate pe meci. De cealaltă parte, în competiția europeană, Andrew a contabilizat în cele 6 partide jucate medii de 9.8 puncte, 5.7 recuperări, 1.7 pase decisive, 0.7 intercepții, 1.3 mingi pierdute și 10.7 la productivitate, toate aceste cifre fiind acumulate în 26.2 minute petrecute pe suprafața de joc. 

Următoarea reprezentație a lui Andrew Barham și colegii săi va avea loc miercuri, 11 ianuarie, începând cu ora 19:00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș urmând să poposească ocupanta locului secund din puternicul campionat francez, Elan Chalon. 

*Foto: Charlotte Geoffray (fibaeurope.com)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!