Stiri

Arnautovic limitează minutele străinilor în perspectiva jocului de la Ierusalim

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.11.2013

Vladimir Arnautovic, antrenorul principal de la CSU Asesoft Ploiești, a oferit momente de răgaz jucătorilor străini în perspectiva jocului cu Hapoel Migdal Ierusalim, din etapa a 4-a în EuroCup. Chiar și așa, campioana României a realizat un sfert decisiv de excepție, cu un parțial de 25-7, pentru a învinge cu scorul de 71-53 pe Steaua CSM București.

Tridentul de jucători români din rotația de bază, în speță veteranii Levi Szijarto și Cătălin Burlacu, respectiv tânărul Adrian Guțoaia, au beneficiat de minute importante, de încredere și de suficiente mingi pe faza ofensivă într-o alcătuire cu niște jucători străini de o calitate deosebită precum Dragan Zekovic, Rawle Marshall sau Gerald Lee. Desigur aici trebuie făcută mențiunea că Burlacu a fost întotdeauna un jucător de bază pe faza ofensivă în angrenajul Asesoftului. Observația cu privire la încrederea acordată se axează în principal asupra lui Szijarto și Guțoaia. De altfel, cei doi au jucat un rol activ și important în desprinderea Asesoftului din secvența decisivă.

Szijarto a deschis meciul în manieră excelentă pentru el și echipa sa. Orădeanul de la Ploiești a înscris de trei ori din spatele semicercului și a fost, bună parte din joc, principalul marcator al echipei sale. A terminat cu 12 puncte, având 4/5 la aruncările din acțiune, pentru un coeficient de 14 la eficiență. Levi a stabilit un record personal stagional de minute. De altfel, numărul 6 de la Asesoft avea un total de 63 minute jucate în primele cinci etape, pentru ca la București, în etapa a 6-a, să bifeze 35 minute de joc.

În schimb, Guțoaia nu a strălucit la finalizare, cu toate că a efectuat câteva aruncări. În plus, gălățeanul, prin jocul său atletic, a obținut șase vizite la linia de pedeapsă. El a bifat 24 minute de joc, aproape la fel de mult precum în meciul cu Chiajna, având 6 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, cu patru intercepții - cele mai multe din echipa sa - pentru 10 la eficiență. Exceptând jocul cu Chiajna, aceasta a fost cea mai bună evoluție a extremei echipei naționale în actuala ediție de campionat.

În ceea ce îl privește pe Burlacu, acesta a avut 26 minute de joc, ceea ce - exceptând meciul cu BC Timișoara, atunci când Dragan Zekovic nu a fost trecut pe foaia oficială - reprezintă cel mai mare număr de minute de joc. El a avut 2/4 la aruncările din acțiune și 2/2 la libere pentru 7 puncte. A adăugat 4 recuperări, o pasă decisivă, un capac și o intercepție cu o posesie pierdută pentru 11 la eficiență. Iarăși, exceptând jocul de la Timișoara, acesta a fost cel mai bun joc al numărului 10 de la Asesoft în actuala ediție de campionat.

Astfel, prin prestațiile solide ale românilor, Asesoftul a reușit să învingă pe Steaua CSM și în același timp să nu suprasolicite jucătorii străini cu greutate în perspectiva unui joc extrem de important în aventura europeană. De altfel, Arnautovic a optat să nu îl înscrie pe foaia oficială a acestui meci pe Alhaji Mohammed. De asemenea, Zekovic a jucat puțin, Marshall a bifat 21 minute de joc, iar Dunn doar 12. Cei doi pivoți ai campioanei au împărțit minutele în nota obișnuita. Adamovic este jucătorul cu cele mai multe minute în acest meci dintre prahoveni, cu 28.

De notat că la mijlocul săptămânii viitoare CSU Asesoft Ploiești întâlnește pe Hapoel Migdal Ierusalin într-un meci ce pare să opună echipele angrenate cu șanse reale la locul al 3-lea în grupă, ultimul care asigură calificarea în faza a doua a competiției. Așadar, Arnautovic a menajat cât a putut de mult străinii, iar românii au răsplătit încrederea cu prestații solide și au contribuit la o victorie care menține Asesoftul pe drumul cel bun (și) în campionatul intern.

Având la dispoziție un lot de jucători cu un număr semnificativ de jucători cu o calitate deosebită, este extrem de interesant de urmărit cu Arnautovic împarte minutele de joc în așa fel încât să-și mențină jucătorii în formă, mulțumiți, eficienți și în același timp cum găsește soluții de a găsi formule potrivite de joc în așa fel încât nivelul de intensitate să nu scadă, dar nici capacitatea de creație, respectiv de a puncta.

Asesoft fost net superioară Stelei la punctele marcate de jucătorii care au început meciul pe bancă. Raportul a fost de 33-7. Desigur acest lucru spune totul despre lungimea rotației pe care o are Arnautovic la dispoziție. Iar acest lucru spune absolut totul despre bugetul echipei ploieștene.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate