Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu încheie sezonul 2017/2018 cu doar două înfrângeri pe teren propriu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.06.2018

BC CSU Sibiu a jucat în cursul serii de miercuri, 6 iunie, ultimul meci pe teren propriu din sezonul competițional 2017/2018. Echipa condusă de Dan Fleșeriu a reușit o victorie în fața rivalilor de la U BT Cluj-Napoca, scor 93-90, prin care a trimis a finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin în meci decisiv.

Echipa galben-albastră a încheiat un parcurs extraordinar pe teren propriu în sezonul 2017/2018. BC CSU Sibiu a înregistrat un blianț de 19 victorii și 2 înfrângeri pe teren propriu în Liga Națională de Baschet Masculin. În prima fază a sezonului regulat sibienii au terminat cu 11-0 în Sala Transilvania, 4-1 în Top 6 și tot cu 4-1 și în playoff.

Înfrângerile au venit în momente cheie. Prima sincopă pe teren propriu pentru BC CSU Sibiu a venit în ultima etapă din Top 6 când a fost învinsă pe teren propriu de U BT Cluj-Napoca, cu scorul de 88-70. După acel joc sibienii au pierdut fotoliul de lider în LNBM și a început playoff-ul de poziția secundă. Al doilea eșec suferit în Sala Transilvania a venit în primul meci din semifinale, când CSM CSU Oradea a câștigat cu 81-78. Și acea înfrângere a cântărit mult, iar BC CSU Sibiu nu a mai reușit să recupereze avantajului terenului propriu în semfinala cu orădenii și a fost eliminată cu 3-1 la general.

În afară de competiția internă, BC CSU Sibiu a pierdut singurul meci jucat acasă în FIBA Europe Cup. În startul stagiunii 2017/2018, echipa condusă de Dan Fleșeriu a fost învinsă la limită de BK Pardubice în propriul fief, 79-78. BC CSU Sibiu avea să părăsească competiția europeană încă din primul tur preliminar, după o înfrângere și în Cehia.

Parcursul excelent de pe teren propriu nu a purtat-o pe BC CSU Sibiu spre finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. Chiar și așa echipa de pe Cibin are șansa să obțină cel mai bun rezultat din ultimii ani, dacă va pune mână pe medaliile de bronz, deja egalând performanța din sezonul trecut când a terminat pe patru.

foto: Dragoș Dumitru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!