Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștigă cu Phoenix Galați și trece pe primul loc în LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.03.2018

BC CSU Sibiu este nou lider din Liga Națională de Masculin, după ce a reușit să învingă pe propriul teren pe Phoenix Galați cu scorul de 93-85. Formația „galben-albastră” are un parcurs perfect în acest sezon pe teren propriu, acolo unde tocmai a bifat al 11-lea succes.

Într-o arenă din nou plină, BC CSU Sibiu nu a avut un start de meci prea bun. Echipa vizitatoare a preluat rapid inițiativa și a reușit apoi să se desprindă. Echipa din Galați a avut în mai multe rânduri un avantaj de 9 puncte pe parcursul actului inaugural. Diferența după 10 minute de joc avea să fie de 7 puncte, după un coș în ultimele secunde a lui Bogdan Popescu, pentru 25-18 în favoarea lui Phoenix. Gazdele au echilibrat ostilitățiile în actul secund. BC CSU Sibiu avea s treacă pentru prima dată la conducere abia spre finalul primei secvențe, iar buzzer beater-ul lui Jordan Williams le-a oferit avantajul de o posesie la pauză, 42-40.

Jocul în sfertul trei a fost unul sub spectrul echilibrului. BC CSU Sibiu nu a reușit să se desprindă de Phoenix Galați, artizanii oaspeților în acest sfert fiind americanii Miller și Threatt. În ultimele două minute din sfertul trei s-a marcat puțin de fiecare parte și tabela din Sala Transilvania indica scorul de 62-61 pentru formația gazdă. Phoenix a avut un start bun de sfert decisiv, iar tripla lui Gugino aducea rumoare în rândul fanilor sibieni, când oaspeții treceau în față. A urmat un time-out cerut de Dan Fleșeriu și un parțial de 17-0 pentru gazde. Acest run a fost alimentat pe faza ofensivă de triplele marcate de Paliciuc, Pratt și Laser. Fără Jarvis Threatt, eliminat după un fault tehnic, Phoenix Galați nu a mai avut forța să echilibreze situația pe tabelă. BC CSU Sibiu și-a permis în final să ruleze lotul de jucători și astfel Edward Petrescu a debutat în Liga Națională. Scorul final al partidei avea să fie 93-85 pentru BC CSU Sibiu.

Jordan Williams a fost cel mai bun marcator al lui BC CSU Sibiu cu 20 de puncte, la care a adăugat și 3 recuperări. Tyler Laser a contribuit cu 15 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Pratt a totalizat 13 puncte, Kinnard - 12, iar Davis – 11.

Phillip Miller a fost principalul realizator de la Phoenix cu 25 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Threatt și Hadzifezovic au venit de pe bancă cu câte 12 puncte fiecare, iar Tony Gugino a fost aproape de un double-double, 11 puncte și 9 recuperări.

foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!