Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș învinge pe Universitatea Cluj

Noémi Csiki

Noémi Csiki
08.11.2014

Liga Națională
Etapa a VI-a

105-86
(21-20, 31-19, 26-18, 27-29) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

2-3  Fișa meciului 0-6

BC Mureș și Universitatea Cluj s-au întâlnit încadrul etapei a șasea la Sala Sporturilor din Tîrgu Mureș, într-o partidă în care gazdele s-au impus cu scorul 105-86.

Primele minute ale meciului au aparținut, însă, oaspeților. clujenii, în formula de start formată din Racovițan, Vasil Kyosev, Mario Lazăr, Kamren Belin și Brian Burrell, au început în forță. Titularii mureșeni (Adamovic, Ceskovic, Peciukas, Ivanovic și Barro) s-au văzut conduși cu scorul de 7-12, când Sekulovic a solicitat un time-out. A urmat un parțial de 13-1 al mureșenilor, care a dus scorul la 20-13, dar până la prima pauză, clujenii au redus diferența la un singur punct (21-20). În a doilea sfert, mureșenii și-au mărit avantajul, dar distanțarea s-a produs încet. Pragul de zece puncte diferență a fost atins doar în minutul 19, printr-un coș marcat de Paciukas în cursul unui run mureșean de 13-0, care a modificat scorul de la 39-36 la 52-36. Un coș de la distanță a lui Racovițan a stabilit scorul pauzei la 52-39.

După reluarea jocului, primul coș a aparținut oaspeților, dar gazdele au început imediat să adauge puncte la ecartul lor, și până la mijlocul sfertului au marcat 14 puncte consecutive, ducând scorul la 70-45. În a doua parte a sfertului clujenii au redus din acest handicap, dar nu au reușit să se apropie amenințător. Coșul de trei al lui Adamovic a încheiat penultimul sfert la 78-57. Ultimul act al partidei a fost și cel mai productiv în ceea ce privește punctele marcate. Soarta partidei fiind aproape decisă, s-a pus accentul pe atac. Clujenii s-au apropiat la 12 puncte (91-79), dar gazdele au continuat să marcheze. Polyák, care a primit mai multe minute în teren decât de obicei, a marcat coșul care a dus numărul punctelor echipei sale peste 100. Ultimele patru puncte ale mureșenilor au fost marcate de Sinadinovic din aruncări libere, iar de celalată parte, Țebieș, care a intrat în ultimul minut, a închis tabela de partea oaspeților cu un coș de la distanță.

Scorul final, de 105-89, consfințeste o victorie a mureșenilor care pune capăt seriei de trei meciuri pierdute. U Cluj continuă fără meci câștigat. În etapa a șaptea, mureșenii se vor deplasa la Ploiești, iar U Cluj, la Mediaș.

Șase jucători mureșeni au atins un indice de eficiență de cel puțin zece puncte. Dintre ei, Ousmane Barro a reușit un double-double, cu 14 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive și 5 capace, Edi Sinadinovic a terminat cu 24 de puncte și 10 recuperări, iar noul jucător, Filip Adamovic, cu 21 de puncte. Pentru Universitatea, Brian Burrell a reușit 23 de puncte, iar Vasil Kyosev, 20. Al treilea în ordinea eficienei a fost ex-mureșeanul Alin Borșa.

Foto: Csaba Tóth (Jaba Photography)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!