Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș a bifat și cea de-a doua victorie împotriva Piteștiului

Noémi Csiki

Noémi Csiki
27.04.2014

80-69
(14-22, 20-12, 30-21, 16-14) 

Sala Sporturilor Târgu Mureş

2 Statistica 0

Al doilea meci din seria dintre BC Mureș și BCM U Pitești a adus a doua victorie a mureșenilor, însă în cele mai multe aspecte, partida a fost foarte diferită de prima întâlnire.

Mureșenii au început în aceeași formulă de cinci ca și ieri (Martinic, Jelenic, Peciukas, Ivanovic, Mladenovic), iar la BCM U, titularii au fost Barac, Sinadinovic, Orbeanu, Ulmer și Barro.

Piteștenii au fost cei care au început în forță (1-9), și la jumătatea primului sfert Ivanovic era singurul marcator al gazdelor. După 5-15, și Peciukas și-a trecut numele pe lista marcatorilor mureșeni și BC Mureș a redus diferența la un singur punct (14-15), dar Ulmer și Tutt au dus avantajul echipei oaspete la opt puncte până la sfârșitul sfertului (14-22). Și în actul al doilea, piteștenii păreau cu un pas înainte: BC Mureș a revenit la 21-22 și nu a permis oaspeților să marcheze timp de trei minute și jumătate, dar BCM U iar s-a distanțat până la opt puncte (26-34). Spre sfârșitul sfertului doi tensiunea a continuat să crească, dar numai mureșenii au reușit să finalizeze atacurile cu succes și buzzer-beater-ul norocos al lui Peciukas de la foarte mare distanță a adus egalitate la 34 în ultima secundă a primei jumătăți.

Sfertul al treilea a început mai bine pentru argeșeni (34-40), dar pentru BC Mureș au urmat câteva minute de vis, în care a intrat tot și apărarea a fost și ea aproape de perfecțiune. Astfel, în aproximativ cinci minute, mureșenii au reușit un run de 19-2, ducând scorul de la 42-49 la 61-51. În ultimul minut al sfertului, Tutt și Neguț au marcat, de la linia de libere, primele puncte ale piteștenilor după mai bine de patru minute de secetă și au redus diferența la nouă. Sfertul decisiv început, așadar, de la 64-55 și în primele două minute diferența a atins 15 puncte (70-55) și a rămas, practic, constantă până la sfârșitul partidei. La începutul ultimului minut de joc, Ulmer a înscris trei puncte pentru 86-69, și după câte-un atac ratat de fiecare parte, ambele tabere au acceptat rezultatul partidei, și și-au dat mâna înainte să se scurgă ultimele secunde ale timpului regulamentar.

Tensiunea a fost însă prezentă în teren și în jurul acestuia - jucătorii și reprezentanții echipelor au semnalat unele conflicte cu mai multe ocazii, dar dincolo de două greșeli tehnice și schimburi de replici mai puțin prietenoase, situația nu a degenerat. Echipele se gândesc acum la meciul sau meciurile care vor avea loc la Pitești, în 2 (și, în caz de nevoie, 3) mai. Avantajul mureșenilor este mult mai mare acum, ei având nevoie de o singură victorie pentru calificarea în faza următoare. Piteștenii în schimb, nu au voie să piardă pentru a rămâne în cursă.

Cel mai eficient jucător mureșan a fost Vaidotas Peciukas. Integralist de la trei puncte și de la libere, el a terminat partida cu 15 de puncte și 8 recuperări. Goran Martinic a totalizat 21 de puncte și 7 pase decisive, iar Aleksandar Mladenovic 16 puncte și 8 recuperări. Pentru BCM U, Ousmane Barro a fost principalul performer cu 17 puncte și 8 recuperări, iar Lamonte Ulmer a terminat cu 16 puncte și 9 recuperări.

Marko Djurkovic nu a evoluat, având probleme la gleznă după accidentarea din primul meci, iar la BC Mureș, Andrija Ciric a fost folosit în locul lui Brown și a terminat partida cu 3 recuperări și fără punct marcat în 11 minute jucate.

foto: Jeff Warder

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    mai lasa-ma mancatziash
    "buzzer-beater-ul norocos a lui Peciukas de la foarte mare distanta"
    dude: ce comentariu e asta??? norocos e tipul din tribuna care castiga prin loterie sa arunce de la mijlocul terenului pt un tricou si ceva bani...si celalalt e jucator de bachet profesionist.

    cu 9 ani în urmă (27.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!