Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș câștigă cu Timișoara după un meci spectaculos

Noémi Csiki

Noémi Csiki
18.10.2013

 

Liga Națională
Etapa 4

91-87
(18-15, 22-19, 25-31, 26-22) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

 
 2-2 Statistica  2-2

Partida dintre BC Mureș și BC Timișoara a deschis etapa a patra cu un duel interesant între două echipe care mizează mult atât pe aruncările de la distanță, cât și pe jocul colectiv în defensivă.

Gazdele au început cu Martinic, Peciukas, Ciric, Ivanovic și Mladenovic, iar timișorenii cu Jovanovic, Panic, Volkus, Lee și Radulovic. Primul atac și primul coș a aparținut mureșenilor, dar oaspeții au replicat repede printr-o aruncare de la distanță. La acest scor, de 2-3, s-a înregistrat singurul moment al meciului când tabela arăta avantajul echipei din Timișoara. Au urmat 7 puncte consecutive marcate de gazde, însă soarta partidei era departe de a fi decisă. La sfârșitul primului sfert avantajul mureșenilor era de doar 3 puncte (18-15). În următoarele zece minute formațiile au continuat la fel de strâns, iar mureșenii și-au dublat avantajul până la jumîtatea meciului. La pauză, Jovanovic avea 12 puncte înscrise, dar Lee marcase un singur coș 3, iar Panic, unul de 2. Sârbul a ratat două aruncări de 2 puncte și nu mai puțin de 5 încercări de 3 în primele 20 de minute. De partea cealaltă, În afară de Martinic, Ivanovic și Mladenovic, care sunt marcatorii constanți ai mureșenilor încă de la începutul sezonului, a început să iasă în evidență și Ciric, în timp ce Peciukas, oprit cu succes de apărarea timișoreană, era fără punct marcat.

Sfertul al treilea a început de la scorul 40-34, și a consemnat o revenire a timișorenilor. Ei au câștigat acest sfert și au restabilit egalitatea la 62, iar cu zece minute înainte de final tabela arăta egalitate la 65. Pa final, bănățenii au avut probleme cu faulturile acumulate: patru din cei cinci titulari (Panic, Volkus, Lee și Radulovic) au terminat partida cu câte patru greșeli personale, Toth a ieșit cu cinci greșeli, în timp ce la BC Mureș doar Ivanovic a faultat de mai mult de trei ori. Astfel mureșenii au gestionat mai bine apărarea în ultimele minute, ceea ce a dus la niște ratări și mingi pierdute ale oaspeților. Cu un minut și jumătate înaintea ultimului fluier, diferența era de zece puncte și Costescu a solicitat ultimul timp de odihnă la care avea dreptul. Deși au redus din diferență, timișorenii nu au mai avut timp să întoarcă situația și partida s-a încheiat cu scorul de 91-87 pentru BC Mureș.

BC Timișoara a fost echipa care a marcat mai mult de la distanță: ei au reușit 13 coșuri de trei, dar au și ratat mult (21 de încercări de la distanță ratate). Procentajele reușitelor din spatele semicercului au fost apropiate: BC Mureș 40% (6 din 14), BC Timișoara 38% (13 din 34), însă mureșenii au marcat mai multe puncte de sub panou (24 din 48), acolo unde Mladenovic practic nu a avut adversar. 

S-au remarcat, de la BC Mureș: Goran Martinic (19 puncte (1x3), 10 pase decisive, 5 recuperări, 2 intercepții), Aleksandar Mladenovic (20 de puncte, 9 recuperări, 3 capace, 2 intercepții), Ivan Ivanovic (22 de puncte (2x3), 7 recuperări) și Andrija Ciric (20 de puncte (3x3), 4 recuperări).

La BC Timișoara, Zlatko Jovanovic a fost marcatorul serii cu 30 de puncte (4x3), 3 recuperări, 3 pase decisive. Aleksandar Radulovic a totalizat 10 puncte și 7 recuperări, iar Anthony Lee, 17 puncte (5x3) și 3 recuperări.

După acest rezultat, ambele formații au câte 2 victorii și 2 înfrângeri. În etapa următoare, mureșenii vor întâlni campionii en-titre acasă la Ploiești, în timp ce Timișoara va avea parte de vizita Stelei CSM.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!