Stiri

BC Mureș dispută penultimul meci din aventura europeană

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.01.2017

BC Mureș Târgu Mureș se află în fața penultimului meci din Grupa K a fazei secunde din FIBA Europe Cup, meci programat miercuri, 18 ianuarie, în fieful turcilor de la Gaziantep. Confruntarea va debuta la ora 18:00 și va putea fi urmărită AICI

Fără absolut nicio șansă la calificarea mai departe în competiția europeană, ardelenii se vor deplasa în Turcia pentru calculele hârtiei. Băieții lui Barnabas Szaszgaspar sunt ultimii în Grupa K cu nicio victorie la activ în 4 meciuri jucate. În runda precedentă, alb-albaștri au fost învinși pe teren propriu de liderul autoritar al grupei, francezii de la Elan Chalon, 66-88. În campionat, vicecampionii en-titre au stat în acest weekend, însă au totuși la activ 4 victorii consecutive. 

De cealaltă parte, Gaziantep are șanse reale la calificarea mai departe, fiind într-o continuă cursă de urmărire a liderului din Hexagon. Turcii au la activ 3 victorii și o singură înfrângere, iar în ultima rundă va da piept pe teren propriu cu Elan Chalon. Chiar dacă nu vor termina grupa pe prima poziție, băieții lui Stefanos Dedas au șanse mari să se califice de pe locul secund. În runda precedentă din această competiție, Gaziantep a câștigat clar pe terenul suedezilor de la Sodertalje Kings, 93-51. De cealaltă parte, nici Gaziantep nu a jucat în această etapă în campionat, fiind pauză în Turcia datorată All Star Game-ului, ceea ce a fost de bun augur pentru adversarii, care, nu ocupă o poziție tocmai onorabilă în campionat, fiind pe locul 13 cu 5 victorii și 9 înfângeri. 

În partida tur, disputată în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, oaspeții veniți din Turcia s-au impus destul de clar la 14 puncte diferență, mureșenii reușind să mai reducă din handicap abia în sfertul decisiv, secvență pe care și-au adjudecat-o cu 28-21. Atunci, cel mai bun jucător al echipei din Târgu Mureș a fost Goran Gajovic, autor a 20 de puncte, fiind primul meci pentru Gajo la Mureș în Europa după revenire. De cealaltă parte, din lotul formației vizitatoare s-a evidențiat Jefferson cu un double-double, 24 de puncte și 10 recuperări.

Astfel, misiunea „tigrilor” în Turcia pare una imposibilă, având în vedere valoarea celor de la Gaziantep, șansele acestora de a continua pe plan european, respectiv situația precară din jurul echipei noastre. De la ultimul meci din FIBA Europe Cup cu Elan Chalon, BC Mureș a rămas și fără un jucător important, americanul Andrew Barham alegând drumul spre campionatul Ungariei. 

*Foto: Toth Csaba (fiba.com/europecup)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!