Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș fără bancă la Pitești

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.10.2013

Vicecampioana în exercițiu a României la baschet masculin, BC Mureș, a avut parte de o performanță negativă în meciul pierdut la Pitești, în etapa a 3-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Formația pregătită de către Srecko Sekulovic a cedat pe terenul lui BCM U cu scorul de 74-84.

Numărul relativ mic de puncte al echipei din Târgu-Mureș, una alcătuită din mai mulți jucători foarte potenți la finalizare, se explică prin faptul că în acest meci doar titularii echipei alb-albastre au punctat. Cu alte cuvinte, în dreptul punctelor marcate de jucătorii care au început meciul pe bancă este trecută cifra zero.

De notat că Tyronn Mitchell și Silviu Lupusavei au avut câte 14 minute de joc, Dan Păltinișanu a avut 11, iar Tudor Jucan a petrecut șase minute în teren. Dintre aceștia nu a punctat niciunul, în condițiile în care au acumulat aproximativ 45 minute pe parchet.

Această contraperformanță a fost posibilă în condițiile în care Lupusavei, Mitchell și Păltinișanu, adică rezervele care au bifat peste 10 minute în joc, nu au aruncat nici măcar o dată la coș! În schimb, Jucan a aruncat de două ori, dar fără succes. Cei patru au adunat o pasă decisivă cu șase posesii pierdute. Cu alte cuvinte pe faza ofensivă, în acest meci, au contat doar primii cinci. Celorlalți nu li s-a oferit șansa de a se face remarcați pe faza ofensivă.

Posibil să fie o nefericită coincidență, dar la fel e posibil ca în echipa mureșeană să existe o oarecare ierarhie în ceea ce privește numărul de mingi. O ierarhie care, dacă chiar există, a dat greș la Pitești.

13 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru :

    Lupu
    Lupu, daca stii cum sa-l aperi, nu prea are sanse sa puncteze (cred ca e motivul pt care s-a renuntat la serviciile lui de catre echipa oradeana). Ceea ce s-a intamplat in meciul cu Mediasul a fost noroc, desi Tenter cam are aceasta scapare in privinta lui. Acelasi lucru s-a intamplat si pe vremea cand era la Oradea.

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ..
    si eu sunt de aceeasi parere despre si cum spuneam nu inteleg gafa lui Tenter

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    • CS Municipal Mediaș bbfreak:

      Tenter
      Daca imi aduc aminte bine, Lupusavei intrase, doar cand Tenetr trecuse la aparare in zona (unde cand GMM strangea al Ivanovici si Martinic, ramanea un shooter liber). Cred ca Teneter schimba ceva in primul rand la el: le cere jucatorilor sa joace diferit de anii trecuti, si asta presupune ca isi asuma si infrangerile, ca nu are acum sa le iasa tot timpul tinand cont de circumstante (echipa noua).

      cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Mitchell vs Ceskovic
    Ce spuneau fanii mureseni? ca este ok cuplul Martinic/Mitchell si ca nu o sa se simta plecarea lui Ceskovic?

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    • YMCA Tiger:

      @canguru
      Eu nu am auzit o singura persoana sa zica asa ceva...doar faptul ca nu se simte plecarea lui Ceskovic ...ceea ce este adevarat daca ne uitam strict la pozitia 1...Iar Mitchell nu cred ca va prinde sfarsitul turul la Mures...ne trebuie o rezerva capabil sa tina pasul cu titularii pentru ca banca nu ajuta cu nimic in momentul de fata. Adevarul e ca cel mai mult se simte plecarea lui Cuic care acoperea si 3 pozitii cand trebuia...lipseste un astfel de jucator.

      cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      re
      eu am avut cateva schimburi de pareri( poate nu erau suporteri mureseni :) ) la momentul la care a fost anuntat Mitchell in presezon

      cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    pareri impartite
    Aveti dreptate in ceea ce-l priveste pe Lupusavei,daca este aparat nu prea are sanse,dar asa se intampla cu oricare dintre jucatori care au aparator bun.Problema nu este apararea neaparat desi este un aspect fff important, problema este ca nu primesti pasa pentru a marca si asta este valabila pentru multi jucatori de la mures,mingiile sunt consumate aproape in totalitate de Martinic,Ivan,(cu mare folos),Peciukas,si ceilalti 2 titulari.In rest nu ai sa vezi paSe date la rezerve deci nici puncte.Raman la Parerea ca Ceskovic este un mai bun pasator si mai bun Decat Martinic,iar Mitchell chiar nu-i vad rostul.Se va vedea cat rezista cei 5 sa joace de unii singuri.lE UREZ bafta!

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    jucatori romani
    Pacat ca jucatori ca Jucan , Paltinisanu, Lupusavei-JUCATORI ROMANI nu sunt folositi decat cateva minute , vor rivaliza cu juniorii din toate echipele care nu prind multe minute sau nu prind deloc. Ce ne incalzeste pe noi, spectatorii, ca X sau Y jucator strain a avut procentaje 100% , ca a fost cel ,, mai tare din parcare" daca joaca impotriva unor echipe cotate mult mai slab( Constanta, Timba, Chiajna)si unde nu exista deloc sau prea putini jucatori straini. Cred ca ar trebui ca PRESA si SPECTATORII sa puna presiune pe antrenori - fie ei straini sau romani- sa nu mai foloseasca atatia jucatori straini si sa dea girul si romanilor.Suntem in ROMANIA si vreau sa vad si conationalii nostri jucand.

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .......
    Cuic/Ceskovic mai bun in opinia mea decat Martinic/Mitchell,totusi e inceputul campionatului si Mures isi va reveni,e o echipa puternica!

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    shooteri
    Exista si au existat mereu jucatori de profilul lui Lupusavei, sa spui ca daca il aperi bine nu face nimic intr-un meci este o utopie.
    Sunt scheme specifice pt eliberarea shooterilor, sunt momente de joc in care ramane liber, pe tranzitie ofensiva etc.
    De asemenea contra apararilor zona un jucator de profilul lui este una dintre variantele de raspuns.

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    canguru
    perfect ce spui tu , asta am vrut sa spun dar cred ca nu m-am exprimat bine, fara scheme specifice, fara blocaje ,fara mingi nu poate nici cel mai bun Shooter sa marcheze.Poate e doar inceputul vom vedea si la noi sunt momente cand nu se joaca ce spune Achim, si cred ca la M ures este la fel,Seculovic este antrenor bun.

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș jeff :

    Lupu/Cesko
    Lupusavei a dat doua din cele patru triple contra Mediasului cu un om urcat practic pe el (a si facut un 4point-play). deci cateodata, cu simtul excelent al cosului ce are, poate sa marcheze si practic fara sa vada inelul de aparator.
    Am citit ca Ceskovic a fost lasat sa plece pt ca a fost prea individualist pentru un point guard. Nu ca Martinic ar fi mai plin de pase, insa cred ca in schemele lui Sekulovic cei doi au ocupat/ocupa pozitii diferite.

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Martinic
    dupa parerea mea, din ce am vazut aseara din sala, Martinic este un castig pt echipa din Tg Mures. Un jucator bun, rapid , care dribleaza bine si are o mana buna. Din pacate pt el, este un jucator firav care oboseste repede si de aceea are nevoie de o rezerva de valoare care sa-l suplineasca atunci cand e obosit. Daca Martinic e un pariu castigat pt mureseni, in schimb Mitchell e unul ratat. Aseara nu a aratat nimic, a fost in permanenta blocat de Tutt si Barac si a pierdut cateva mingi in momentele importante ale meciului. Cinci-ul de baza al muresenilor este unul valoros ( Ivanovic este chiar exceptional, are o mana excelenta), insa le lipsesc cateva rezerve de valoare.

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!