Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș mărșăluiește în duelul cu Universitatea Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
12.02.2015

BC Mureș Târgu-Mureș a bifat victoria cu numărul opt în Liga Națională. Baschetbaliștii lui Audrius Prakuraitis au dat de pământ cu Universitatea Cluj-Napoca, scor 56-104. Partida a contat la etapa cu numărul XIX și a avut loc la Sala Sporturilor “Horia Demian”.

La primul meci ca antrenor, Flavius Lăpuște îi trimite în teren pe DeAndre Mays, Brian Burrell, Buster Perkins, Mario Lazăr și Braxton Dupree, pe când oaspeții apelează la o formulă alcătuită din Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Goran Gajovic, Ivan Ivanovic și Laszlo Lazar.

Întâia reușită a confruntării îi aparține lui Ivan Ivanovic, dar Braxton Dupree anulează coșul adversarului ex-iugoslav. La următorul atac, Kyndall Dykes înscrie din stop șut, anunțând o seară mare a grupării vizitatoare. Ecartul mureșenilor a ajuns la 27-9, după o prestație a lui Ivanovic.

Cu baschetbaliștii îmbrăcați în alb și negru doar spectatatori, “tigrii” au impresionat în atac. Alley-Oop-uri și acțiuni defensive executate ca la carte au făcut-o pe BC Mureș câștigătoare încă de la pauză, când tabela indica 63-27.

Autor a 15 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări, Kyndall Dykes a fost cel mai bun om al învingătorilor. Ivan Ivanovic a izbutit 14 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Ousmane Barro a contribuit cu 14 puncte, 2 recuperări și un assist.

De partea cealaltă, DeAndre Mays s-a remarcat cu 21 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. 

*Foto: Báthori Zsigmond

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    .
    RUȘINE U CLUJ ! Va rog sa urmăriți statistica sa vedeți cât au jucat romanii in meciul asta cu excepția lui Mario Lazar . Chiar remarcam cu cineva înainte de sărbători in meciul cu Asesoft cum o echipa din mulți tineri a ținut piept aproape tot meciul . Intr-adevăr Asesoft era in vacanța deja , dar surprinși fiind de cei de la U , au fost nevoiți sa joace cu străinii aproape tot meciul din câte îmi amintesc si care a fost recompensa ??? Hai sa mai aducem câțiva străini de c.... Sa pierdem la 48 de puncte acasă cu Mureș . Poate nu îmi dau eu seama , dar rog pe cineva sa îmi explice sensul . Nu sunt romanii suficient de buni , lasă aducem 6 străini sa pierdem cu ei la 100 de puncte . Susțin o echipa care a avut anul asta 9 străini in lot si am urat asta , dar măcar ei au jucat la alt nivel si asta nu contesta nimeni . Sunt complet dezamăgit si dacă greșesc aștept sa îmi explice si mie cineva de ce. O seara buna !

    cu 9 ani în urmă (12.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Asta este un mare proiect dedicat exclusiv tinerilor baschetbalisti clujeni...... asta era minciuna de debut al acestui impiedicat proiect, de acolo si pana la a duce 6 "sportivi" refuzati pana si in liga a 7-ea somaleza a fost doar un mic pas!

      cu 9 ani în urmă (13.02.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    circumstante
    No offence dar la cat de determinati si la cum au jucat tigrii nu cred ca tinerii romani de pe banca Universitatii puteau face ceva mai mult.

    cu 9 ani în urmă (13.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Cred ca suporterbaschet are dreptate. La inceput proiectul U Cluj a fost prezentat ca o sansa a tinerilor jucatori romani sa joace. Pana la urma au adus americani de mana a zecea si pierd la fel. Cred ca au fost doar orgolii si poate ceva comisioane de incasat.

    cu 9 ani în urmă (13.02.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    @oldboy
    Nu ai inteles ceea ce am vrut sa spun . Am spus eu ca mures a jucat slab si cu romanii in teren castigau ? Nu . Dar chiar si asa garantez ca nu pierdeau la diferenta asta , daca tu nu vezi nimic gresit in treaba asta e opinia ta , cu care eu nu sunt de acord .

    cu 9 ani în urmă (13.02.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    .
    Nu sunt absurd . Nu susțin ca daca clujul joaca cu romanii o sa fie scheletul naționalei , dar daca promovând acești sportivi apar 2 măcar medii pentru nivelul campionatului , atunci este un mare câștig , decat sa jucam cu acești străini ( de mâna a 10 a e putin spus ) la ei in țara nici nu sunt considerați baschetbaliști . Sunt dezamăgit totuși fiindcă aveam pretenții de la lapuste având in vedere experiența sa . A trecut totuși prea putin poate vom vedea niste modificări ( cu toate ca si ieri tot el a facut schimbările )

    cu 9 ani în urmă (13.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe uni_q :

    U CLUJ
    Cu ce jucatori romani sa joci daca tu ai 3 romani disponibili pe meci ? Dragoste M.,Borsa si Tebies accidentati....Foalea,Pintea si Crainic au plecat...si au ramas 2-3 pe foaie si mercenari negri de mana a10 cum cineva spunea ,care nu sunt platiti de club U ASA CA NU AU NICI UN INTERES SA CASTIGE DACA EI ORICUM SUNT PLATITI.

    cu 9 ani în urmă (13.02.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    suporterbaschet
    Ai perfecta dreptate in legatura cu modul in ca tanarul antrenor roman Lapuste a abordat meciul. Sa intelegem ca Dragoste, Tebies si Bocsa au fost accidentati ? De ce au fost trecuti pe foaie ? Dar Anghel si Steff de ce nu au jucat mai mult ? A jucat peste 20 min un " SCHIOP " american Perkins care a avut 0/6 , 3 rec si TO. Pai Anghel sigur prindea mai multe mingi...
    Sa nu uite Lapuste ca a plecat de la Sibiu din cauza unui antrenor meschin si fricos care juca in 6-7 si sa nu ajunga la fel sperand la niste meciuri stranse..
    Aceleasi observatii pt mureseni, au venit in 10. Nu aveau loc in autocar Oprea, Engi sau Tibarna sa prinda si ei 5-10 min in prima liga ? Barabasi nu s-a facut de ras...

    cu 9 ani în urmă (13.02.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Mai lasati-o cu jucatorii astia, ca numai cine nu i-a vazut nu ii stie. Nu mai sunt foarte tineri multi dintre ei si au lipsuri imense. Discutam de jucatori de 23-25 de ani unii dintre ei. Daca pana la varsta aia nu ai aratat nimic, atunci nu te ma face nici Lapuste jucator. EL la varsta lor nu avea rival.
    Pentru cine nu stie cum a aparut echipa asta....sunt niste baieti care joaca baschet de placere in parc sau alte locuri aproape in fiecare zi(gen Racovitan si altii)...din toata treaba asta s-a facut o echipa care din greseala a si promovat. S-au adus 2 jucatori care pot fi de perspectiva si inca sunt tineri de la U BT, Dragoste si Lazar. Astia doi au jucta destul de mult si cat de cta bine, deci au primit sanse. Punct, de aici incolo nu mai avem ce sa discutam despre cine joaca, ca oricum nu conteaza.
    Crainic de exemplu a fost ani de zile la U, a primit sanse, nu a profitat deloc. Foalea sau Anghel nici atat. Corpodean de exemplu fara sa fie un jucator de baza mai prinde ceva minute pe unde merge. Pai daca Corpo nu prea joaca, ce jucatori credeti voi ca se mai fac astia.

    cu 9 ani în urmă (13.02.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      romani
      Anghel are 21 Steff adus de la tg. Mures 20. De ce sa nu joace ei si sajoace petardele de culoare ?
      Nu discut de racovitan si de cei 3 care au parasit echipa. Am mai polemizat noi pe aceasta tema...

      cu 9 ani în urmă (14.02.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Mai lasati-l in pace pe acest om, ca doar a fost primul sau meci. Nu se poate da ragaz si sansa ?

    cu 9 ani în urmă (14.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!