Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș obține prima victorie stagională

Paul Olar

Paul Olar
14.10.2016

BC Mureș Târgu Mureș a reușit, vineri seara, prima victorie din actuala stagiune a Ligii Naționale de baschet masculin. Gruparea pregătită de Barnabas Szaszgaspar și George Trif a trecut de Dinamo București, scor 92-83.

În partida disputată la Sala Dinamo, gazdele au avut un start de meci excelent. Baschetbaliștii lui Eugen Ilie s-au găsit eficient pe teren, iar la finalizare au apărut, pe rând, Tasic, Orbeanu și Șutalo. Drept urmare, primul act se încheie la scorul de 31-23 pentru Dinamo. BC Mureș și-a reglat tirul în sfertul secund, când a ieșit la rampă Alhaji Mohammed. Americanul cu origini ghaneze a marcat ultimele patru puncte ale actului secund și a pus-o pe BC Mureș în postură favorabilă la pauză, 44-47.

Odată revenită pe parchet, BC Mureș a rămas tare pe poziție. Tot Mohammed a reprezentat principala gură de foc a vicecampioanei, însă contribuții seminficative au venit și din partea jucătorilor Kalve sau Martinic. Ultimul baschetbalist amintit a înscris chiar pentru 47-61, moment în care confruntarea a fost decisă. Până la final, Dinamo a reușit doar să reducă din proporțiile scorului.

Alhaji Mohammed a avut 26 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Goran Martinic a strâns 18 puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări, în timp ce Andrew Barham a pus pe tabelă 15 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

În replică, Herbert Graham a ieșit în evidență prin 16 puncte și o intercepție. Danilo Tasic a izbutit 15 puncte și 13 recuperări, iar Joe Thomasson a contabilizat 13 puncte, 5 assist-uri și 3 recuperări. 

*Foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!