Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș reușește o victorie fără drept de replică în fața Timbei

Noémi Csiki

Noémi Csiki
15.03.2015

CSU Asesoft Ploiești

LNBM
Etapa 24

113-82

(24-23, 33-18, 29-15, 27-26)

13-9 Statistica 4-18

BC Mureș a reușit cea de-a șasea victorie consecutivă sâmbătă seara, în fața Timbei Timișoara, în cadrul etapei a 24-a a LNBM.

Primii jucători în teren au fost Tudor, PEciukas, Dykes, Ivanovic și Lázár, respectiv Miskovic, Hall, Reljic, Pătru și Miatovic. Oaspeții au fost cei care au deschis scorul, printr-un coș cu fault al lui Miskovic. Au trecut aproape două minute din joc înainte ca mureșenii să înscrie și ei, iar în minutul patru, „urșii” aveau un avantaj de șase lungimi (2-8). Până la mijlocul primului sfert, gazdele au întors situația, înscriind șapte puncte consecutive (9-8), după care primul sfert a continuat în echilibru. Cu multe atacuri grăbite și mai puțin succes în apărare - de ambele părți - primele zece minute au adus multe puncte pe tabelă, dar niciunda dintre formații nu a reușit să se impună la cârma jocului. (24-23)

După primul atac al sfertului doi, timișorenii au revenit din nou în avantaj, prin Mihuți (24-25), iar după timpul de odinhă solicitat de Audrius Prakuraitis, BC Mureș a trecut din nou în față, prin Gajovic și Dykes. A venit rândul Timbei să ceară un minut de odihnă, după care Nakic, de la distanță, a egalat la 28, dar asaltul gazdelor era doar la început. De la 28-28, mureșenii au realizat un scor parțial de 20-4, astfel, în minutul 16, scorul era 48-32 pentru gazde. În aceste minute, principalele contribuții au venit din partea lui Gajoci, Dykes, Polyák și Lázár, în timp ce Mijatovic a fost cel care a adăugat puncte pentru Timba. După acest sfert, cel mai productiv în privința numărului de puncte marcate, tabela arăta 57-41 pentru gazde la jumătatea meciului.

În al treilea sfert, gazdele au continuat să își mărească avantajul într-un ritm similar: ei au început sfertul cu un parțial de 14-2. (71-43). Diferența depășise 25 de puncte, iar oamenii de bază ai timișorenilor dădeau semne de oboseală; soarta partidei era, practic, decisă până în acest moment. Până la jumătatea sfertului, au intrat în teren și cei mai tineri componenți ai celor două loturi: Csongor Barabási pentru gazde, respectiv Robert Medgyesi pentru oaspeți. Înaintea ultimului sfert, ecartul mureșean era de 30 de puncte (86-56).

În ultimul sfert, ambele grupări și-au rulat loturile și diferența s-a menținut în jurul a celor 30 de puncte. Barro a fost cel prin care gazdele au depășit pragul de 100 de puncte, iar Mihuți a stabilit scorul final la 113-82.

Absențele notabile din cele două tabere au fost Adamovic, care a fost înscris pe foaia de joc, dar antrenorul l-a menajat pentru întâlnirile mai grele care urmează, iar de partea oaspeților, antrenorul Bogdan Murărescu a fost cel care a lipsit de pe bancă, din motive de medicale.

Cel mai eficient jucător a fost Goran Gajovic, cu 22 de puncte și 6 recuperări, Kyndall Dykes a reușit 17 puncte și 5 pse decisive, iar Ousmane Barro a fost aproape de un double-double, cu 14 puncte și 9 recuperări. Deși nu au atins indici foarte mari de eficiență, s-au bucurat de încurajarea specială a publicului și Vaidotas Peciukas, care a atins borna de 300 de coșuri de 3 puncte marcate în culorile BC Mureșului (la meciul cu numărul 150 jucat în calitate de „tigru”), și tinerii Csongor Barabási și Adrian Oprea, care au avut ocazia să joace și au acumulat câte 5 puncte de eficiență fiecare, cu 3 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, respectiv 6 puncte și 2 recuperări.

Din tabăra oaspeților, Danilo Mijatovic a fost cel care s-a evidențiat, cu 25 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Terrell Vinson a contribuit cu 8 puncte și 4 recuperări, iar Ivan Miskovic, cu 15 puncte și 5 recuperări.

Foto: Csaba Tóth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!