Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș trece de BCMU Pitești și își asigură prezența în 1-6

Noémi Csiki

Noémi Csiki
30.01.2016

BC Mureș a câștigat înfruntarea cu BCMU Pitești din cadrul etapei a 18-a cu scorul 85-73. 

Formulele de start au fost compuse din Martinic, Mohammed, Jurevicus, Fraseniuc și Barro la mureșeni, respectiv Ross, Pustozvonov, Stăncuț, Bobrov și Mladenovic.

În primele minute ale jocului echipele au progresat cap la cap - la jumătatea primului sfert piteștenii aveau un avantaj de 5 puncte (8-13). Această diferență s-a păstrat până la sfârșitul sfertului. Înainte de sirena de la finalui primului act, coșul de trei puncte al lui Michael Lee a stabilit avantajul argeșenilor la 6 puncte, care a fost și cea mai mare diferență la care au condus piteștenii pe parcursul meciului. Înainte de pauza mare diferența s-a redus treptat, iar la mijlocul sfertului al doilea, mureșenii au preluat conducerea printr-un parțial de 8-0 (33-31). Piteștenii au replicat printr-un coș de trei. Scorul s-a menținut strâns în continuare. Grație coșului marcat de Mohammed în ultima secundă a primei jumătăți, avantajul - minim - i-a aparținut gazdelor la pauză (42-41).

La revenirea din vestiare, parcă au intrat alte două echipe în teren: oaspeții au ratat atac dupăatac, în timp ce BC Mureș a înscris 11 puncte consecutive (53-42). Mladenovic a fost primul piteștean care a găsit drumul spre coș în a doua jumătate a meciului, aproape de jumătatea sfertului trei. După această perioadă, nu s-au mai petrecut răstrunări de situație până la terminarea partidei, deși au existat unele momente tensionate. Ecartul gazdelor și-a atins apogeul la 17 puncte în minutul 4 al ultimului sfert (72-55), după care a coborât la 10 puncte de mai multe ori. În ultimele 10 minute, ambele echipe au marcat același număr de puncte. 

Scorul final, de 85-73, consemnează cea de-a 13-a victorie a mureșenilor, în timp ce BCM U acumulează 11 înfrângeri.

La victoria gazdelor au contribuit semnificativ Alhajji Mohammed cu 20 de puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive și Ousmane Barro cu 18 puncte și 8 recuperări, dar cel mai eficient jucător al partidei a fost Aleksandar Mladenovic, cu 19 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive.

Foto: Csaba Tóth

12 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești andy :

    Meci
    Arsic 2 continua seria meciurilor fara determinare, fara nicio idee tactica. Felicitari domn manager, ai urcat echipa pana la cer. Suntem cei mai buni(la infrangeri).

    cu 8 ani în urmă (30.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    ...
    Seria meciurilor fără victorie continuă. L.au adus pe Lee, care e un jucător de pozitia 4, pe 5 nu se descurca. Daca l.au adus pe el trebuia sa plece Bobrov iar pe 5 sa aducă un pivot clasic. Pe Stamebkovici cat îl așteaptă sa si revină? E depasit, trebuia adus alt jucător pe pozitia lui încă de la aceea accidentare. Romanii au n.au dat nici un punct. Balmus a fost adus degeaba. La cum se prezintă echipa si la ce meciuri ne astepta săptămâna următoare chiar mă tem sa nu ajungem pe 11. Cred ca nu trebuie să ne mintim si in același timp amăgim cu play off ul si sa ne concentrăm maxim sa rămânem pe locul 10, eventual sa incercam sa i depasim pe Galati.

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Sbhimbari
    Echipa are nevoie de jucători noi, încă se mai pot face extratransferuri. Stamenkovic trebuie sa plece , el joaca degeaba de când a venit. Inca un pivot de valoare lângă Mladenovic și am fi ok . Lee e ce ne trebuie pe 4, de un roman Bun am avea nevoie dar cred ca e prea târziu pt asta. Sa nu jucam la retrogradare cu Timișoara ca la anul ne vedem în Liga 1.

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    bca
    Toata lumea vede ce jucam.daca pana acum ne trebuia un fundas si o REZERVA de pivot sa prindem un loc de play off.acum ne sunt necesari sa ne pastram locul 10.

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    retrogradare
    Aveți idee câte echipe retrogradează anul acesta ? E adevărat ca nu retrogradează niciuna?

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Re
      Ultimele doua clasate dupa ultima etapa a sezonului regulat retrogradeaza in Liga 1.

      cu 8 ani în urmă (01.02.2016)
    • SCM Timișoara sorin:

      comentariu
      Esti sigur?De unde stii?

      cu 8 ani în urmă (01.02.2016)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      FRB-regulament general
      Locurile 9 – 12 nu mai joaca play-out, locurile la retrogradare stabilindu-se la
      sfarsitul returului fazei a II-a. Indiferent de numarul echipelor inscrise in LNB, ultimele
      doua echipe vor retrograda.

      cu 8 ani în urmă (01.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești andy :

    Re
    Dupe demiterea lui Arsic trebuiau dati afara Vlaicu, Brobov, Balmus, Jogela si Stamenkovic si adusi 3 jucatori buni, dar nu s-a vrut pentru ca nu mai ieseau la comisioane.

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe comentator:

      Hmm
      Se aude ca pe la Pitești e cald postul de manager și rezultatele nu contează dar bine când la conducere e un fost boxeur ce așteptări sa fie ?!O fii adevărată povestea asta cu aceste comisioane doar e simplu de verificat ca sunt bani publici și se poate vedea unde se duc și atunci cineva mai trebuie sa răspundă pentru asta ..Oricum schimbări total neinspirate începând cu antrenorul și continuând cu jucătorii dar așa e când echipa se face cu prietenii :)păcat de publicul piteștean ca e mereu făcut sa spere meci de meci ,șansele de play off sunt minime spre deloc și mai nou mai.multe informații vin dinspre echipa a doua :)haioasa situația oricum ,tragicomică mai bine zis ,păcat de munca dlui Ziguli Dumnezeu sa-l odihneasca

      cu 8 ani în urmă (02.02.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    parerea mea
    Pitestiul de pe locul 10 a jucat acasa la echipa de pe primul loc. Acuma sincer nu stiu ce vreti, era 98% clar ca o sa castige Muresul. Daca si in aceste conditii suporterii doar se lamenteaza, ce sa mai spui? Deja e un laitmotiv la meciurile pitestenilor, doar discutii despre antrenor, jucatori, staff si cat sunteti voi de oropsiti de soarta.

    cu 8 ani în urmă (01.02.2016)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Re
      Prietene noi n-am batut pe nimeni. Noi avem un buget foarte bun pentru a face performanta, cel mai mare pe care l-a avut BCM-ul pana acum. Conducerea ne-a amagit la inceputul sezonului cu locurile 1-4, si-au asumat asta. Tot 98% clar era ca ne bateti si voi in F4 si ati stat cu emotii pana la final. Suntem suporterii acestei echipe si e normal sa ne dorim mai mult, pe voi va bucura, aveti pe cine bate..

      cu 8 ani în urmă (01.02.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!