Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș trece de Gaz Metan Mediaș

Noémi Csiki

Noémi Csiki
09.10.2013

 

89-80

(21-18, 21-14, 29-24, 18-24) 

 

 
            1-1 Statistica              1-1

În primul meci jucat acasă în ediția actuală a LNBM, BC Mureș a primit vizita medieșenilor.

Meciul a început strâns. În primele minute medieșenii și-au creat un avantaj minor, pe care l-au dus aproape până la sfârșitul primului sfert. În minutul nouă, BC Mureș a egalat și a preluat conducerea printr-un run de 8-0, dintre cele opt puncte consecutive cinci fiind înscrise de Peciukas. Kemp a egalat printr-un coș cu fault, însă același Peciukas a încheiat sfertul cu un buzzer-beater de la distanță, stabilind scorul primului sfert la 21-18. Lituanianul avea deja 11 puncte înscrise în primele zece minute, iar marcatorul primului sfert pentru oaspeți a fost Koch, cu 9 puncte.

După prima pauză, cele două echipe au continuat la fel de strâns până la mijlocul sfertului doi, când Ciric și-a marcat primul coș, prin care a deschis o serie de patru reușite de la distanță ale mureșenilor într-un timp foarte scurt. Lupusavei l-a urmat cu două reușite din spatele semicercului, iar Ivanovic cu una, iar Mladenovic și Martinic au mai adăugat câte două puncte fiecare, în timp ce oaspeții au reușit să marcheze doar șase puncte până la pauza mare, dintre care cinci prin Bogavac. La jumătatea partidei, diferența dintre cele două formații era de 10 puncte în favoarea mureșenilor.

Jocul s-a reluat de la scorul de 42-32. Oaspeții au redus diferența la cinci puncte, dar reușitele lui Lupusavei și Ivanovic au readus gazdele într-un avantaj de 12 puncte. Timpul de odihnă solicitat de Marcel Țenter nu a schimbat cursul partidei, și gazdele și-au mărit avantajul la 15 puncte înainte de ultima pauză, iar Ivanovic era deja în double-double cu zece minute rămase din meci.

În ultimul act, medieșenii s-au descurcat mai bine în apărare decât adversarii lor și au revenit la doar șase puncte, însă Ivanovic și Martinic au replicat cu reușite de la distanță. Coșurile marcate de Marojevic, Bogavac și Mandache au readus Gazul din nou în joc, dar Ivanovic a scos încă o treiță din buzunar. Deși au marcat mai mult în ultimul sfert, oaspeții au pierdut meciul cu nouă puncte. Scorul final a fost de 89-80, iar ambele echipe au acum câte o victorie și câte o înfrângere în acest sezon al LNBM.

La BC Mureș, s-au remarcat: Ivan Ivanovic cu 26 de puncte (4x3), 13 recuperări, Vaidotas Pečiukas cu 22 de puncte (3x3), 3 pase decisive, Goran Martinic cu 15 puncte (2x3), 4 recuperări și 7 pase decisive și Aleksandar Mladenovic, cu 8 puncte, 7 recuperări, 3 capace și fără aruncare ratată de sub panou.

Principalul marcator al Gazului a fost Savisa Bogavac, cu 21 de puncte (2x3), iar Jake Koch a reușit 15 puncte (1x3), 5 recuperări și 3 pase decisive.

În etapa a treia, BC Mureș se va deplasa la Pitești, iar Gaz Metan va primi vizita celor de la Steaua CSM Eximbank.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!