Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș vs. SCM U Craiova, duelul vecinelor de clasament

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.11.2016

Etapa cu numărul 10 din Liga Națională de Baschet Masculin ne propune un duel mai mult decât interesant, între două vecine de clasament, BC Mureș Târgu Mureș și SCM U Craiova. Partida este programată sâmbătă, 26 noiembrie, începând cu ora 17:00, fiind transmisă în direct pe DigiSport 4.

Gazdele de mâine, vicecampionii de la Târgu Mureș, sunt pe locul 7 în clasament, cu 11 puncte, având 3 meciuri câștigate și 5 pierdute, în timp ce trupa din Bănie e cu o poziție mai jos, având exact aceeași linie de clasament. De asemenea, atât tigrii din „Junglă”, cât și leii din Bănie au pierdut în runda precedentă. Mureșul, în efectiv incomplet, a pierdut pe terenul Stelei, 62-80, în timp ce oltenii au fost învinși pe teren propriu de BCM U Pitești, scor final 77-90.

Duelurile dintre Târgu Mureș și Craiova au devenit deja o obișnuință, cele două echipe întâlnindu-se de foarte multe ori. Din 2008 și până în prezent, de la promovarea oltenilor în LNBM, formațiile alb-albastre s-au duelat de 18 ori, timp în care 18 meciuri le-au revenit ardelenilor, în timp ce 8 au fost adjudecate de olteni. Doar în actualul an calendaristic Mureșul și Craiova s-au întâlnit de 8 ori, în sezonul regulat din LNBM, play-off sau Cupa României, toate din sezonul competițional precedent. În tot acel timp, mureșenii au câștigat 5 partide, iar oaspeții din acest weekend cu 2 mai puțin. Din cele 5 jocuri adjudecate de ardeleni, 3 au venit în sferturile de finală ale play-off-ului, atunci când s-au impus cu 3-0 la general. 

Un alt aspect interesant al confruntării de mâine va fi duelul direct dintre cei doi baschetbaliști americani, Alhaji Mohammed de la BC Mureș și Jamar Abrams de la SCM U Craiova, doi dintre cei mai buni marcatori din actuala stagiune. Pe de o parte, Mohammed marchează în medie 17.7 puncte pe meci, în timp ce Abrams vine în replică cu 17.4 puncte.

Meciul va fi arbitrat de Fabiana Martinescu, Alin Faur și Dragoș Stan, în timp ce comisar din partea FRB va fi Radu Bucerzan. Pe această cale, trebuie specificat faptul că, nici Mureș și nici Craiova nu au câștigat anul acesta cu Alin Faur în postura de arbitru. 

*Foto: Toth Csaba

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    Site de 2 bani!
    "duel Direct intre cei doi baschetbaliști americani..." voi nu ați urmărit comunicatul de presa al bcmures.com?!!? Haji nu joacă...

    cu 7 ani în urmă (25.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!