Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara provoacă Stelei prima înfrângere acasă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.03.2018

BC SCM Timișoara a reușit o revenire senzațională pe terenul vicecampioanei CSM Steaua Eximbank București. Meciul din capitală s-a încheiat cu scorul de 89-94, pe sferturi: 34-19, 19-16, 17-24 și 19-35.

Gazdele conduceau cu un avans confortabil după o primă repriză în care oaspeții nu s-au regăsit în apărare, dar nici la aruncările de afară. Ecartul maxim a fost de 25 de puncte în favoarea Stelei, în prima parte a sfertului trei. Bănățenii nu au cedat și au reușit 6 triple în ultimele 13 minute. Jeremic a condus revenirea alb-violeților, care au profitat de ratările bucureștenilor de după semicerc.

Jukka Toijala i-a trimis în 5-ul de start pe Darwiche, Marinov, Zekovic, Taylor și Boone. Tudor Costescu a început partida cu Tohătan, Komatina, Drăgușin, Jeremic și Burgess. Doar startul meciului a fost echilibrat. Burgess a deschis scorul din apropierea inelului, iar Zekovic scutura plasa de la distanță. Burgess i-a dus din nou pe oaspeți în avantaj, dar Marinov și Boone au readus formația gazdă la conducere. Darwiche și Taylor au înscris de după semicerc și scorul devenea 13-6. Oaspeții au avut două minute fără coș, iar Steaua s-a dus la zece puncte în față, 19-9. Apărarea timișoreană a avut mari probleme în prima perioadă de joc, iar bucureștenii conduceau la prima pauză cu 34-19.

Sfertul secund a fost puțin mai echilibrat, dar tot gazdele și l-au adjudecat pentru trei puncte. Alb-violeții au continuat să greșească, au fost câteva ratări ușoare de ambele părți, iar oaspeții au încercat să pună probleme cu apărarea avansată. Steaua nu a avut prea mari emoții să treacă mingea în partea cealaltă. Costescu a  încercat și varianta cu ambii pivoți în teren, Diaz și Drăgușin, dar formația sa nu a reușit să se apropie. La jumătatea partidei scorul era 53-35. 2-10 era scorul la turnover-uri. Steaua a reușit 5 coșuri de la distanță în prima parte a meciului, în timp ce timișorenii au ratat toate cele 6 aruncări de după semicerc. Zekovic și Jeremic erau în double-digits la pauză, cu câte 11 puncte.

Mijajlovic a fost sancționat cu antisportiv în pimul minut al sfertului trei și Taylor a transformat una din cele două libere. Popa Calotă l-a imitat de la linia de fault, iar ecartul a crescut la 25 de puncte în minutul 24 după ce Taylor a pătruns din nou foarte ușor, scor 61-36. Costescu a cerut timp de odihnă, iar gazdele au mai înscris doar 9 puncte până la finalul perioadei de joc. Defensiva oaspeților a început să blocheze din atacuri, iar „leii” au încercat să accelereze în tranziție. Steliștii au pierdut în sfertul trei mai multe mingi decât în precedentele două. Antrenorul bănățenilor a fost sancționat cu tehnic, iar Tohătan a înscris prima triplă a timișorenilor în minutul 29. Jeremic a scuturat plasa de după semicerc la ultima fază a sfertului. Scorul la ultima pauză era 70-59.

Runkauskas și Marinov au dus din nou diferența la 15 lungimi în debutul sfertului patru, scor 74-59. Tohătan și Jeremic au scăzut ecartul la o singură cifră, 74-65 în minutul 33, iar Toijala cerea time-out. Ambele echipe aveau probleme cu greșelile personale. Lapornik a fost primul eliminat cu 5 faulturi. Au urmat reușite din apropierea panourilor, iar „leii” s-au apropiat la șapte puncte. Taylor a continuat să pună probleme cu pătrunderile și a reușit un 3 points-play. Runkauskas a înscris de la distanță cu panoul, din 0 grade și scorul devenea 84-71 în minutul 35. Time-out BC SCM Timișoara și Mijajlovic reușea un 3 points-play la reluare. Alb-violeții au avut din nou probleme la recuperare și Zekovic a marcat două libere.

Mijajlovic și Jeremic au scuturat plasa de după semicerc și și-au apropiat echipa la șase puncte, 86-80. Steliștii au forțat câteva aruncări de la distanță și au ratat, după care au urmat niște mingi pierdute. Darwiche a fost sancționat cu antisportiv și Popa Calotă a transformat una din cele două libere. Jeremic a scuturat plasa de după semicerc și a dus scorul la 86-84 cu 2:22 minute până la final. Toijala a cerut timp de odihnă și Zekovic a marcat cu slam-dunk. „Leii” au dus mingea la Diaz sub panou, iar Taylor l-a oprit cu al 5-lea său fault. Pivotul american a transformat o singură liberă, imitat de căpitanul Jeremic.

Komatina a egalat la 86 pe contraatac, după ce steliștii au jucat cu frică în atac și au forțat o aruncare de la mare distanță. Ambele echipe erau de mult în penalizare. Marinov a ratat 2 libere și Diaz a dominat la recuperare sub coșul advers. Pivotul american a reușit un 3 points-play și i-a dus pe timișoreni pentru prima dată în avantaj după startul partidei, scor 88-91. Burgess a fost primul „leu” eliminat cu 5 faulturi. Marinov a marcat prima liberă, dar a ratat-o pe a doua. Baciu a recuperat ofensiv, dar a pasat direct la Jeremic. Negoițescu l-a faultat pe sârb și a fost sancționat cu antisportiv. Jeremic a transformat ambele libere. Popa Calotă a transformat una din cele două libere din final și s-a încheiat 89-94.

Mladen Jeremic a fost coșgheterul partidei cu 29 de puncte (4x3). Pentru oaspeți s-au mai remarcat: Burgess cu 15 puncte, Diaz cu 12 puncte și 7 recuperări, iar Komatina și Popa Calotă au marcat câte 11 puncte.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 18 puncte la care a adăugat 7 recuperări. L-au urmat Taylor și Marinov cu câte 17 puncte, iar Baciu a încheiat partida cu 11 puncte și 8 recuperări.

BC SCM Timișoara a reușit a 6-a victorie în deplasare în acest campionat. Pentru CSM Steaua este primul eșec pe propriul teren, după 8 succese la rând.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!