Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara s-a impus în fața celor de la Dinamo București în deplasare

Valentin Todea

Valentin Todea
25.09.2016

În ultimul meci din etapa a doua a LNBM, BC Timișoara a câștigat împotriva lui Dinamo București cu scorul de 73-64 (17-23, 16-19, 18-12, 13-19), confruntarea având loc pe terenul formației din capitală.

Terierii au început partida cu un prim cinci format din Marko Sutalo, Iulian Orbeanu, Joseph Thomasson, Danilo Tasic și Herbert Graham, în timp ce Nenad Mandic a replicat cu o formulă de start alcătuită din Octavian Popa Calotă, Mladen Jeremic, Marko Cakarevic, Milos Komatina și Ionuț Drăgușin.

Dinamo a inaugarat tabela prin Sutalo de la semi-distanță, pentru ca Mladen Jeremic să ducă scorul la 2-10 din apropiere. Komatina și-a distanțat formația la 4-17, în timp ce gazdele au reușit să mai puncteze prin Sutalo la următoarea fază, 6-17. Alb-roșii s-au apropiat la 5 lungimi după coșurile de la mare distanță reușit de Radu Vîrnă, 17-21, însă Jeremic a transformat două libere în finalul primelor zece minute.

Popa Calotă a înscris două coșuri consecutive în debutul sfertului secund, 17-27, în timp ce Sutalo a replicat din afara semicercului, 20-27. Graham s-a făcut remarcat pentru bucurești cu un slam dunk și încă o reușită pentru 24-30, iar Popa Calotă a făcut 24-35 de la mare distanță. Dinamo s-a apropiat la 4 puncte de adversari după coșul din afara semicercului venit din partea lui Tasic, 31-35, pentru ca același jucător să ducă scorul la 33-35 din interiorul arcului de cerc. Cu toate acestea, alb-violeții au ieșit din nou la rampă și au condus la pauză cu 33-42, Komatina închizând tabela după două sferturi cu o reușită de 3 puncte.

La jumătatea actului trei, Timișoara conducea cu 37-52 după coșul înscris de Jeremic, la care Sutalo a răspuns cu o aruncare de 3 puncte transformată, 40-52. Treptat, elevii lui Milija Bogicevic s-au apropiat de gruparea de pe Bega iar după 30 de minute de joc se aflau la două puncte în spatele acesteia, 51-54.

După aproape trei minute din ultimul sfert, Orbeanu a marcat din spatele semicercului din pasa lui Sebastian Ionescu, 54-56, moment în care tehnicianul oaspeților a cerut time-out. La reluare, Jeremic a punctat de la mare distanță și tot el a transformat două libere pentru 54-64. Același baschetbalist a înscris din nou de la 3 puncte, 58-70, iar dinamoviștii nu au mai reușit să revină în joc.

Principalii remarcați de la BC SCM Timișoara au fost Mladen Jeremic, autor a 23 de puncte și 6 recuperări, și Milos Komatina cu 22 de puncte, 3 recuperări și 3 intercepții. Octavian Popa Calotă a terminat partida cu 13 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții.

Marko Sutalo și Joseph Thomasson au marcat câte 14 puncte pentru Dinamo, cel din urmă reușind de asemenea 7 assist-uri și 4 recuperări. Iulian Orbeanu a adunat 10 puncte, în timp ce Danilo Tasic și-a trecut în cont 9 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și un capac.

*Foto: Stefan Constantin/ Sportpictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!