Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Sirius și-a luat revanșa cu CSBT Alexandria după înfrângerile din cupă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.10.2017

Sirius-Alexandria

UPM BC Sirius Târgu Mureș s-a impus cu 88-87 în disputa cu CSBT Alexandria, care a deschis etapa secundă. Scorul pe sferturi a fost: 25-26, 23-14, 17-23 și 23-24. A fost un meci cu multe răsturnări de situație, cu gazdele de la Sirius având un avans maxim de 10 lungimi. Finalul a fot pe muchie de cuțit, cu ratări de ambele părți și un coș decisiv înscris de Lawrence cu câteva secunde înainte de final. Bartee, Mitov și Robinson au încheiat meciul cu double-double.

Ionel Brustur a început partida cu Alina Pop, Zorica Mitov,  Angel Robinson, Alyssa Lawrence și Andreea Beldian. Mădălin Piperea a răspuns cu Mihaela Mihai, Carla Bartee, Alina Podar, Ivana Grbic și Promise Amukamara. Grbic a înscris primele două puncte ale partidei, iar Beldian și Robinson le-au dus pe gazde în avantaj, 5-2. Beldian a mai punctat o dată de după semicerc și a dus scorul la 15-8 în minutul 5. Mureșencele au avut două minute și jumătate  în care nu au înscris, timp în care oaspetele au reușit un run de 10 puncte și au preluat conducerea, 21-24, după reușita de la distanță semnată de Podar. 25-26 a fost scorul la prima pauză.

Williams și Robinson au readus Sirius în avantaj, 29-26, iar CSBT a marcat prima dată în sfertului secund după aproape două minute. Bartee și Amukamara au readus de două ori formația oaspete în avantaj. Mitov a răspuns cu o triță, iar liberele lui Williams duceau scorul la 36-32 spre jumătatea perioadei de joc. Gazdele se distanțau din nou la 7 lungimi, 41-34, iar Piperea cerea timp de odihnă. După acesta au urmat șase puncte la rând ale elevelor sale, astfel că și Brustur a cerut time out. Mureșencele au încheiat  prima repriză cu 7 puncte la rând și s-au distanțat la 48-40 la pauza mare.

Sirius se afla în avantaj grație celor 5 trițe marcate, cu patru mai mult ca adversarele, dar și a celor 11 libere transformate, față de 3 ale Alexandriei. 5-11 a fost scorul la faulturi în prima repriză. În schimb, teleormănencele erau mai bune în spațiul de trei secunde și la aruncările de la semidistanță, având 6 reușite în plus la acest capitol. De asemenea, oaspetele au înscris 11 puncte după recuperări ofensive, față de doar 2.

Robinson a dus diferența la 10 lungimi, de la linia de fault, 50-40. Au urmat patru minute în care gazdele nu au găsit drumul spre coș. CSBT Alexandria a reușit câteva atacuri rapide și a revenit la conducere după un run de 13 puncte. Gal a readus egalitatea la 56 după un 3+1. S-a mers cap la cap până la finalul sfertului, iar la ultima pauză Sirius conducea cu 65-63.

Oaspetele au deschis sfertul patru cu trei trițe, două Bartee și una Amakamura, iar scorul devenea 65-72. Beldian a oprit run-ul cu o altă reușită de la distanță. Gazdele s-au apropiat  la două puncte, dar teleormănencele au finalizat din nou rapid și s-au distanțat la 7 lungimi. Au urmat alte reușite de după linia de 6,75, două pentru Mitov și una semnată Grbic și scorul era 79-83 cu mai puțin de patru minute până  la final. Beldian și-a trecut în cont o nouă reușită  de la distanță și strângea scorul la o lungime, 84-85 la intrarea în ultimele două minute. Time-out Piperea și Podar înscria, dar Robinson a răspuns rapid și ducea scorul la 86-87. Ambele echipe au ratat de la distanță în ultimul minut. Lawrence a adus victoria gazdelor, cu un lay-up reușit în ultimele secunde, cu pasă decisivă de la Robinson.

S-a încheiat 88-87 și UPM BC Sirius Târgu Mureș trece provizoriu pe prima poziție, cu două victorii în primele două etape. Gazdele au făcut diferența cu cele 11 trițe reușite (55%) și cele 21 de libere transformate (87%). Oaspetele au înscris mai multe coșuri din acțiune, 35 față de 28, cu 30 dintre acestea venind din interiorul semicercului. CSBT a avut un procentaj scăzut la aruncările de afară, cu 5 reușite din 25. În schimb oaspetele au stat mai bine la recuperările ofensive, marcând 23 de puncte din a doua șansă față de 9, precum și la punctele după greșlile adverse, 22 față de 8 ale mureșencelor.

Trei jucătoare au încheiat în double-double. Carla Bartee a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte la care a adăugat 14 recuperări. Pentru Alexandria s-au mai remarcat Amukamara cu 22 de puncte și 5 assist-uri și Grbic cu 20 de puncte. De la gazde, Zorica Mitov și Angel Robinson au avut double-double. Sârboaica a înscris 21 de puncte (4x3) și a reușit 12 recuperări, în timp ce americanca a avut 18 puncte și 10 pase decisive. La gazde s-au mai remarcat: Beldian cu 17 puncte (5x3), Williams cu 14 puncte și Lawrence cu 11 puncte.

Mureșencele și-au luat revanșa după cele două dueluri din finalul lunii septembrie când CSBT Alexandria a trecut mai departe în cupă cu o diferență de 33 de puncte per totalul celor două manșe. 

*foto: zi-de-zi.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!