Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara învinge la limită echipa Stelei

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
26.10.2013

 Liga Naţională de Baschet

Etapa a 5-a

87 - 80

 25.11.2013
Sala Constantin Jude
Timişoara

3-2 Fișa meciului 3-2

Întâlnirea dintre BC Timişoara şi Steaua a fost o partidă între două echipe care se cunoşteau foarte bine, având în vedere dubla manşă discutată în Cupa României. Meciul, unul foarte echilibrat şi tensionat, i-a prilejuit lui Virgil Stănescu marcarea unui număr de 37 de puncte, un record al începutului de campionat.

Gazdele încep jocul în formula clasica, avându-i pe Jovanovic, Panic, Volkus, Radulovic şi Lee în primul 5, în timp ce oaspeţii îi introduc în teren de la început pe Stănescu, Balmuş, Gallimore, Bosnjak şi Petkovic. Ambele formaţii intră în meci cu o defensivă foarte bine organizată. Încă din debut, căpitanul Stelei, Virgil Stănescu, face legea sub panou arătând că este într-o formă de excepţie. Adversarul său direct, Radulovic, nu reuşeşte să îi facă faţă, astfel că după numai 4 minute de joc a fost înlocuit pentru că a comis nu mai puţin de 3 faulturi. Primul sfert se încheie la egalitate 22 – 22.

În cel de-al doilea sfert se menţin caracteristicile jocului şi anume o apărare agresivă  şi atacuri muncite. Unele neatenţii ale timişorenilor permit Stelei să se distanţeze pe tabelă într-un timp scurt însă aruncările de 3 puncte ale gazdelor şi recuperările defensive răstoarnă scorul şi le permit  chiar un avans de 10 puncte.

Arbitrajul este puternic contestat de publicul nemulţumit de uşurinţa cu care arbitrii acordă faulturile, iar această tensiune se transmite şi în teren. Într-un interval de 2 minute împotriva ambelor echipe se dictează câte un fault anti sportiv. Scorul la pauză era 44 – 41 în favoarea gazdelor, stelistul Gibbs reuşind să apropie echipa vizitatoare printr-un coş de 3 puncte cu 2 secunde înainte de fluierul arbitrului.

Sfertul trei începe cu 3 atacuri irosite ale bănăţenilor, ceea ce permite Stelei să se apropie la un singur punct pe tabelă. Toth, cel de-al doilea pivot al gazdelor, comite şi el 3 faulturi încercând să îi facă faţă unui Virgil Stănescu descătuşat. Cele două echipe merg cap la cap, ambele reuşind faze bune de apărare, recuperări şi atacuri concretizate. Scorul după 30 de minute a fost 63 – 62.

Ultimul sfert începe în nota obişnuită a meciului, cu apărări agresive şi faulturi de ambele părţi aproape la fiecare atac. Cu doua coşuri de 3 puncte, „leii din Banat” reuşesc un avans de 5 puncte când mai erau 5 minute până la final însă ratează următoarele două atacuri şi reuşita lui Bosnjak din afara semicercului readuc echipa militară în joc. Cu 2 minute înainte de final scorul era egal, 77 – 77.

Aceste ultime minute sunt foarte tensionate, dar Timişoara îşi păstrează sângele rece şi ia un avans de 4 puncte după ce înscrie 4 aruncări libere în urma a două faulturi. După ce a înscris un record de 37 puncte, Stănescu face a 5-a greşeală personală şi este eliminat. Timişoara mai transformă încă două aruncări libere. Radulovic este şi el eliminat după un fault în urma căruia Gibbs marchează 3 aruncări libere. Cu 17 secunde rămase până la final scorul era 83 – 80. Bosnjak este şi el eliminat pentru al 5-lea fault, iar Panic transformă cele două aruncări libere. Steaua mai încearcă o ultimă acţiune rapidă însă timişorenii recuperează mingea şi Lee stabileşte scorul final în urma unui contraatac, 87 – 80.

În afară de performanţa deosebită a lui Stănescu cu cele 37 de puncte marcate şi 5 recuperări, de la oaspeţi s-au mai remarcat Gallimore cu 14 puncte şi Gibbs cu 12 puncte. La nivel colectiv procentajele la aruncări au fost destul de modeste: 55,8% de 2 puncte şi doar 25% de 3 puncte, de la linia de aruncări libere procentajul a fost de 72,2%. De menţionat că bucureştenii au înscris numai trei coşuri din afara semicercului.

În echipa timişoreană nu mai puţin de cinci jucători au marcat peste 10 puncte: Panic (19), Jovanovic (15), Volkus (15), Lee (12) şi Radulovic (10). Ca procentaje, gazdele au reuşit 59.3% aruncări de 2 puncte, 45,8% aruncări de 3 puncte şi 91.7% la aruncări libere.

Foto: sport9.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!