Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara face scor cu Farul Constanța

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
22.02.2014

111-61

9-10 Statistică 1-19

 

Așa cum era de așteptat, partida dintre BC Timișoara și Farul Constanța a fost una fără istoric. Singura necunoscută era eficienta și motivația jucătorilor tineri pe care urma să îi folosească Dragan Petricevic. În cazul Farului lucrurile au fost mai simple. Jucătorii conduși tot meciul din teren de Alexandru Olteanu nu au făcut deloc o partidă strălucită. Singurul component al oaspeților care s-a evidențiat fiind Georgian Păun. El este împrumutat de timișoreni echipei de la malul mării. Păun a terminat cu 21 de puncte marcate și 9 recuperări, iar la finalul partidei a anunțat faptul că acesta a fost ultimul său meci pentru Farul, el fiind dorit înapoi la Timișoara pentru a ajuta echipa de U20.

Partida a început cu un 8-0 pentru gazde, serie întreruptă de 2 aruncări libere reușite de Păun. Timișorenii au tras mult din afara semicercului, iar constănțenii s-au chinuit să pătrundă spre coș, însă în majoritatea covârșitoare a fazelor pierdeau mingea înainte să apuce să arunce.

Începutul sfertului doi îi găsește pe bănățeni cu Milencovici, Filip, Toth, Petrișor și Vasojevic în teren, iar după câteva minute și-a făcut debutul Vlad Szekely, un jucător de 17 ani, considerat o speranță a baschetului timișorean. Cele 12 minute pe care le-a petrecut pe parchet nu s-au concretizat cu puncte marcate, însă pentru el a fost importantă încrederea de care a beneficiat.

La pauză scorul a fost de 53-24, principalii marcatori fiind Radulovic, de la gazde, cu 11 puncte și Păun cu 12 pentru marinari. Zlatko Jovanovic a evoluat numai 5 minute la începul meciului, după care a ieșit ușor accidentat și nu a mai continuat partida. 

Partea a doua a meciului a început ceva mai bine pentru Constanța, însă ambele echipe au arătat momente de confuzie în joc. Intrările lui Lee, Lăpuște sau Radulovic au avut darul de a crește eficiență echipei și de a mări ecartul de pe tabelă. BC Timișoara a înscris aproape din orice poziție și a recuperat foarte mult, astfel că în sfertul trei a reușit să marcheze 35 de puncte. Prospețimea gazdelor si-a spus cuvântul pe final și după un joc care nu a reușit să țină în tribune toți spectatorii până la capăt, Timișoara s-a impus cu 111 la 61

Pentru gazde doi jucători au stabilit un record personal pentru acest sezon: George Toth a terminat cu 24 de puncte și 9 recuperări, iar Leo Filip, cu 12 puncte și 11 recuperări, pentru o eficientă de 25. Anthony Lee a avut și el un double-double cu 23 de puncte și 10 recuperări.

La constănțeni, Georgian Păun a avut 21 de puncte și antrenorul-jucător Emilian Alexandru Olteanu a terminat cu 18 puncte și 5 recuperări. 

În urma acestui meci BC Timișoara rămâne pe locul 9 al clasamentului, la 2 puncte de echipele de pe locurile 6-8, care au câte 30 de punte fiecare.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!