Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti trece categoric de SCM U Craiova

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
22.03.2014

82-61

13-10 Fişa meciului 15-9

Într-un meci din etapa cu numărul 24 a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a învins-o categoric în faţa propriilor suporteri pe SCM U Craiova cu scorul de 82-61. Scor pe sferturi: 20-12, 19-10, 21-12, 22-27.

BCM U a început partida cu Edi Sinadinovic, Lamonte Ulmer, Pankracije Barac, Marko Djurkovic şi Ousmane Barro. Primul cinci al oltenilor a fost alcătuit din Travis Bureau, LeVar Seals, Sten Sokk, Mirko Kovac şi James Tyler.

Piteştenii au început de meci foarte bun. Aceştia pun cinci puncte pe tabelă prin Djurkovic (2) şi Sinadinovic (3). Sokk înscrie primele puncte pentru olteni, însă Barac reuşeşte un three-point-play. Seals punctează din interiorul semicercului, iar scorul devine 8-4. Ulmer prin două libere şi Tutt printr-un stop shoot impecabil măresc diferenţa la 8 lungimi. Popescu răspunde cu două puncte, dar Sinadinovic scutură plasa de la distanţă. Tutt înscrie, dar răspunsul SCM-ului vine de la James. Acelaşi Tutt înscrie. Djurkovic, printr-o liberă, duce scorul la 20-8. Ultimele 4 puncte ale sfertului vin pe mână lui Popesc şi James. Scor 20-12. Sfertul secund debutează cu 4 puncte marcate de  Ulmer. Babic reuşeşte o singură aruncare liberă, iar Barac măreşte diferenţa de pe tabelă. Scor 26-13. După cinci minute scurse din secvenţa a doua, scorul este favorabil piteştenilor, 27-18. Seals punctează pentru SCM. Sinadinovic şi Căpuşan înscriu câte o aruncare liberă, iar scorul devine 28-21. BCM U reuşeşte un run de 8-0 prin care îşi măreşte diferenţa categoric. Scorul pauzei (39-22) este stabilit de Vlad Corpodean, cel care reuşeşte o aruncare de la jumătatea terenului, în ultima secundă.

Bureau şi Kovac înscriu pentru SCM U Craiova în debutul sfertului cu numărul 3. Sinadinovic marchează de la distanţă, iar Ulmer ridică publicul în picioare printr-un slam-dunk. James pune mingea în coş, dar adversarul său direct, Djurkovic, la următoarea fază, marchează de la trei puncte. Piteştenii se distanţează, după cinci minute din sfert conducând cu 49-28. BCM U are un final de sfert foarte bun. Aceştia îşi crează un avantaj de 26 de puncte (60-34) după cele 30 de minute de joc. Sinadinovic marchează în debutul sfertului decisiv. Craiovenii înscriu 6 puncte consecutiv, reducând diferenţa la 22 de puncte, scor 62-40. Corpodean scutură plasa de la distanţă iar scorul devine 65-40. După un run de 10-0 al SCM-ului, Hristu Şapera cere timp de odihnă. Time-out-ul se dovedeşte a fi unul benefic pentru BCM U. argeşenii marcând 11 puncte cosecutiv. Babic punctează de la libere, dar Sinadinovic reuşeşte acelaşi lucru. Scor 78-52. După un final de joc echilibrat, BCM U se impune cu scorul de 82-61, reuşind teoretic calificarea în play-off.

La acest succes, pentru BCM U s-au remarcat Edi Sinadinovic cu 22 de puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive, Lamonte Ulmer cu 13 puncte, 11 recuperări şi 2 pase decisive, respectiv Marko Djurkovic cu 15 puncte şi 11 recuperări. Pentru SCM U Craiova, James Tyler a totalizat 15 puncte şi 15 recuperări, Bogdan Popescu a terminat meciul cu 14 puncte şi 2 pase decisive, iar Sten Sokk a adăugat 7 puncte, 4 recuperări şi 6 pase decisive.

Din punct de vedere statistic, BCM U a avut procentaje de 37% la aruncările din interiorul semicercului, 52.8% la cel din afara semicercului, respectiv 72% la aruncările libere. Echipa antrenată de Milan Nisic a terminat partida cu 22/42 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 52.4%, la aruncările de la distanţa oaspeţii au avut procentaj de 7.7% (1/13), iar la linia de pedeapsă, oltenii au terminat partida cu 14 libere marcate din cele 23 acordate.

Echipa antrenată de Hristu Şapera ajunge la un bilanţ de 13-10, în timp ce, pentru SCM U Craiova acesta este cel de-al 9-lea insucces din 24 de meciuri. Oltenii au la activ 15-9. În etapa următoare, BCM U se va deplasa la Mediaş, în timp ce SCM U Craiova se va duela cu BC Timişoara, în Bănie.

23 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    frumos
    Frumos meci, frumoasa atmosfera, s-a vazut din plin oboseala Craiovei. Arbitrii au avut decizii ciudate la ambele tabere, Popescu eliminat cam aiurea, dar au fost si niste faulturi in atac contra Pitestiului acordate prea usor. Frumoasa galeria Craiovei- ne cerem scuze pentru baietii care v-au aratat ce nu trebuia-avem si astfel de personaje iar pana nu se va sesiza cineva ca nu suntem pe stadion asa va fi mereu.

    Vor trece ani pana cand va avea Pitesti atatia oameni intr-o deplasare. Felicitari Corpodean pentru cosul minune!

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Croco :

    Play off
    In proportie de 99% vom jucam in play off cu Oradea. Putea fi si mai bine, putea fi si mai rau.... Hai Craiova !!!!!!

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      oare?
      De ce crezi ca vom juca cu Oradea? Daca noi vom castiga la Medias si Craiova pierde la Ploiesti, atunci vom termina pe 6, iar Muresul are sanse mari sa termine pe 3 daca bate , la Tg Mures, pe Sibiu la peste 2 pct. Adevarul este ca mi-ar conveni sa jucam cu Oradea decat cu Muresul!

      cu 10 ani în urmă (22.03.2014)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Super
    Foarte frumos meciul, echipa noastra a prins o zi magnifica, nu stiu cine putea sa ne invinga azi. Foarte frumoasa si atmosfera , sala a fost arhiplina ( eu am stata in picioare, nu am mai prins loc pe scaune), ambele galerii si-au incurajat frenetic echipa. Felicitari si galeriei numeroase venita de la Craiova. Daca invingem in celel 3 meciuri ramase ( Timba, Medias si Chiajna) cred ca vom termina pe 6. Felicitari inca o data !

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Croco
    Ar fi bine cu oricine,numai cu Tg-Mures, NU!Pentru staff.
    Faceti-va calcule,dar nu mai pierdeti la 20 puncte.E cam jenant!!!!

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Gabitzu01
    Prietene,Croco e suporter al Craiovei,daca nu ai observat!!!!
    El presupunea ca noi(Craiova),vom juca cu Oradea.Mai bine l-ai lasa pe concitadinul tau(tzontzolino),sa se exprime,caci este mai la obiect!!!!!!!!!!!

    cu 10 ani în urmă (22.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    jenant...
    UN MECI PIERDUT INAINTE DE START....

    cu 10 ani în urmă (23.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    mda...
    se pare ca stafful Craiovei si-a facut calculele i doreste sa jace cu Oradea in PO... un dejavu...

    cu 10 ani în urmă (23.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Asa a facut si clujul anul trecut si surpriza...

    cu 10 ani în urmă (23.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova mariussorin :

    Calcule sau jocul hazardului?
    Obiectivul a fost atins de catre noi:am ajuns in play-off.Jucatorii si-au respectat contractele...de acum vom vedea dorinta lor,adica: vor dori sa forteze un rezultat de exceptie pentru Craiova...mai sus de prima etapa a play-off-ului?
    In aprilie contractele la o parte dintre ei se vor incheia,vom vedea atunci daca se va face o abordare serioasa a PO.Din punctul meu de vedere as dori sa-i numesc ,dupa play-off, jucatorii de suflet ai Craiovei nu mercenarii Craiovei.
    Sa speram ca sunt calcule bine facute si nu un joc al hazardului...

    cu 10 ani în urmă (23.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Oradea
    Oradea oricând pot sa-si revina si sa puna mari probleme oricarei echipe calificate in PO!
    N-o vad deloc iesind din primul tur al PO- ului!
    Au lot foarte bun si un antrenor priceput si ambitios!
    Atentie ce alegem!

    Altfel,dupa opinia mea Sibiul ar fi cea mai accesibila echipa pentru Craiova,din primele 4 ,bineinteles!
    Au o rotatie mica,jucatorii au inceput sa dea semne de oboseala,cu banii ,am inteles,nu sunt la zi,daca mai apare si o accidentare (nedorita) sunt VUL(C)NERABILI!
    Succes Craiova in Play - off!

    cu 10 ani în urmă (23.03.2014)
    • SCM "U" Craiova Croco:

      De acord, dar.......
      Perfect de acord ca Sibiul ar fi cel mai accesibil adversar pentru Craiova, dar trebuie sa urcam pe locul 5 ceea ce este imposibil, asa ca intre "relele" Oradea si Mures, de preferat ar fi Oradea, daca bineinteles Muresul bate Sibiul la +3p, Pitestiul castiga la Medias si noi pierdem "eroic" la Ploiesti....

      cu 10 ani în urmă (23.03.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    joc pitesti
    Am fost la meci si jucatorii au intrat foarte relaxati,asta si din cauza faptului ca nu doreau neaprat sa castige.Noi din punctul meu de vedere am facut o super atmosfera,cel putin in sfertul 4;nu stiu cate galerii merg in deplasare si canta asa si la infrangeri.Iar vis-avis de adersarul din play-off logic ca Sibiul ar fi cea mai accesibila dar nu prea avem cum sa jucam cu ei decat printr-o minune si asa cum spunea si cum spunea si Croco clar intre Mures si Oradea trebuie sa alegem Oradea.

    cu 10 ani în urmă (23.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    Joc Pitesti
    Un meci frumos , galerii care si-au incurajat jucatorii pe tot parcursul meciului dar cea a Craiovei merita felicitari pentru ca ii aplaudau si pe adversari la fazele deosebite , un jucator care simuleaza chiar foarte mult fara a fi sanctionat – Durkovic , arbitrii care au cam fost depasiti in unele faze ( prea multe faulturi tehnice pentru ambele echipe , unele acordate corect, dar cele mai multe incorect ) . Un exemplu: un jucator a alunecat - pentru ca suprafata de joc era uda - s-a dat initial fault si apoi tehnic cand de fapt arbitrul a fost aproape de faza si a vazut ca nu a fost fault.Pacat ca DIGI Tv a inceput sa isi faca un obicei din a nu mai transmite meciuri de baschet cum transmitea odata!

    cu 10 ani în urmă (23.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    RUSINE !
    SUPORTERII AU VENIT LA PITESTI SA O VADA PE CRAIOVA CUM JOACA BASCHET, NU PE CONCORDIA CHIAJNA !!!RUSINE !! ASTA NU E ATITUDINE PT O ECHIPA CARE JOACA IN PO SI ARE PRETENTII SA TREACA DE PRIMUL TUR....LA URMATORUL MECI DE ACASA AR TREBUI SA FIE SALA GOALA, NOI NU FACEM DEPLASARI PT PIESE DE TEATRU !!!!!!!!!

    cu 10 ani în urmă (23.03.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      Deplasare
      Prietene eu cred ca nu ai facut multe deplasari la viata ta si chiar daca ai facut,baschetul nu e fotbal.Baietii intr-adevar au intrat relaxati si pana la urma ce conta ca pierdeam la 2 pct sau la 21 de pct.In primul rand cand mergi in deplasare i-ti sustii echipa neconditionat ca de aia bati drumul pana acolo.Iar legat de comentariile tale din pct meu de vedere au fost mereu foarte vehemente,iar de cele mai multe ori nu ai avut dreptate,inca o data i-ti spun baschetuul nu a fotbal.Si apropos de ce ziceai cu sala goala tu nu ar trebui sa canti niciodta:"TINEM CU ECHIPA NOASTRA SI LA BINE SI LA GREU,O IUBIRE ALB-ALBASTRA LA CRAIOVA E MEREU.Si pana la urma deplasarea a fost moca,iar de astia ca tine nu avem nevoie.rusine tie james!!!!! FORZZA STIINTA,FORZZA STIINTA!!!!!

      cu 10 ani în urmă (24.03.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Stiinta :

    james
    james, esti praf. Craiovenii nu au nevoie de suporteri ca tine . Te rog mulpreaplecat ca la urmatorul meci din polivalenta sa stai acasa.

    cu 10 ani în urmă (24.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr:

      James
      Infocat,neinfocat,parerea mea ca pune totusi punctul pe i. UCV nu trebuie sa se mai prezinte asa, la un meci de baschet, deoarece s-au adunat cam multe meciuri de genul asta, si rabdarea multora din Craiova s-a terminat.

      cu 10 ani în urmă (24.03.2014)
    • SCM "U" Craiova Stiinta:

      rmefr
      Pune punctul pe I ,nu contesta nimeni asta . Dar totusi sa nu uitam ceva , Scm Craiova nu este Asesoft Ploiesti , nici Mobitelco Cluj , nici CSu Sibiu , nici Elba Timisoara , nu este o echipa de traditie ce se presupune ca si-ar fi propus an de an sa castige campionatul si nu ar fi reusit , de aceea nu iti inteleg comentariul ca "rabdarea multora din Craiova s-a terminat". Suntem o echipa buna , ne-am indeplinit obiectivul de a accede in play-off, probabil ca baieti din staff si-au facut niste calcule cam cu cine ar vrea sa joace mai departe si asa a iesit jocul penibil din meciul cu Pitesti .

      cu 10 ani în urmă (25.03.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    Craiova
    Vad ca a devenit un obicei, ca suporterii din Craiova sa se certe intre ei. De exemplu "Buzesti", dupa o cearta nu am mai revenit la postari, si e pacat, pt ca baiatul era dotat cu multa inteligenta si dragoste pentru sportul acesta.

    cu 10 ani în urmă (24.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    adiro si stiinta
    Imi place sa cred ca nu faceti parte din categoria suporterilor care au facut deplasarea la meci pt "micii de la Albota", nu e vorba de bani ci de atitudinea jucatoriilor in teren care a lasat de dorit...

    cu 10 ani în urmă (24.03.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      las-o balta
      Eu unul am facut deplasarea pt a arata ca Stiinta inca are suporteri,iar faptul cu sala goala,ce spuneai tu, arata faptul ca esti un suporter de rezultat.Nu stiu ce varsta ai dar eu mi-am luat bastoane pe spinare si gaze in ochi pt echipa de fotbal,asa ca lasa-ma cu mici de la Albota ,ca de fapt orirea s-a facut la Cerbu

      cu 10 ani în urmă (25.03.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Stiinta :

    james
    James, daca atat ai inteles tu , atunci putem incheia orice linie de dialog de pe acum . O sa iti subliniez de pe acum ceva ,baschetul nu este fotbal, asa ca lasa-ne cu "Sfaturi" de genul : la urmatorul meci ar trebui sa fie sala goala". Sper ca nu esti genul care, in cazul unor eventuale infrangeri drastice in meciul cu Asesoft (unde unii din suporterii ce vor face deplasarea pentru "mici") o sa inceapa sa scrie pe fatada blocurilor : "nimeni la meci" , pentru a protesta impotriva jocului slab facut de echipa noastra. PS: Imi place(a) sa cred ca nu faci parte din categoria suporterilor de rezultat .

    cu 10 ani în urmă (25.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!