Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești a semnat cu Corpodean și Orbeanu

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.08.2013

 

Vlad Corpodean (foto) și Iulian Orbeanu sunt noile achiziții ale echipei BCM U Pitești. După ce s-a despărțit de tandemul Octavian Popa Calotă - Dani Popescu și a eșuat în încercarea de a atrage cel puțin un jucător autohton cu bogată experiență în primul eșalon baschetbalistic al României, gruparea argeșeană s-a orientat asupra tinerilor jucători.

Legitimarea jucătorilor tineri a fost o prioritate pentru noul antrenor principal al echipei, Hristu Șapera, care a avut la dispoziție mai mulți baschetbaliști de același profil în ultimii doi ani la CSM București.

Pe baza performanțelor din sezonul 2012/13 cel mai important transfer dintre jucătorii români pare să fie Vlad Corpodean. Clujeanul în vârstă de 22 ani vine de la BC Miercurea Ciuc, unde a bifat 40 prezențe (38 în campionat, 2 în cupă). El a avut medii statistice de 5.2 puncte, 3.9 recuperări, 0.7 pase decisive, 0.5 intercepții și 1.2 posesii pierdute pentru un coeficient de 6.6 la eficiență în 20:16 minute pe meci.

Iulian Orbeanu vine de la SCM U Craiova. Sportivul în vârstă de 22 ani a petrecut ultimele două sezoane sub comanda lui Andjelko Mandic. Înalt de 2.04 metri, Orbeanu a bifat 24 prezențe în sezonul 2012/13 al Ligii Naționale și a avut medii de 3.4 puncte, 2.7 recuperări și 0.3 pase decisive pentru 1.4 la eficiență în 12.2 minute pe meci. De-a lungul carierei, Orbeanu a mai jucat la CSU Galați, respectiv la Steaua București.

Foto: Halmagyi Zsolt

8 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    vai de noi
    vai de noi ! atat ! rugam pe groparul sportului din Arges, primarul Tudor Pendiuc, sa vina in fata suporterilor si sa spuna ce are de gand cu aceasta echipa. daca nu, sa-si dea dracu demisia si sa ne lase in pace, ca numai promisiuni stie sa faca. de 3 ani minte cu nerusinare si spune ca aduce jucatori buni si intotdeauna vin numai ciurucurile, jucatori refuzati de alte echipe ( pt ca intotdeauna ne facem ultimii echipa ). ma mir ce cauta Sapera aici, cred ca isi va da repede seama de greseala facuta si va fugi ca dracu de tamaie.

    cu 10 ani în urmă (05.08.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      jucatori
      La voi de transferuri se ocupa Pendiuc?

      cu 10 ani în urmă (06.08.2013)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    chiar ca vai de noi
    Vlad e bataios dar mai are de mancat, oricum e mai bun ca Dani Popescu ca si valoarea , plus ca v-a creste. Orbeanu...sa zicem ca locul lui nu e chiar in liga nationala, cel putine nu prea multe minute...adica aveam deja pe Chirof si Alexiu care incalzeau banca. A plecat Calota , macar unul la fel de bun ca el nu doi incepatori. In momentul de fata avem 4 incepatori care nici in fata fostei Dinamo nu ar face fata. Speram ca restul jucatorilor vor fi mai buni

    cu 10 ani în urmă (05.08.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    buni
    2 jucatori f buni.or sa creasca f mult la pitesti si sigur or sa fie mai utili echipei decat popescu si calota . asteptam si strainii acum , sper ca anul asta sa avem noroc.si totusi cel putin un roman bun ar mai trebui la echipa.nu uitati ca pe corpodean s-au batut mai multe echipe , probabil ca a ales pitestiul ca sa joace mai mult.iar orbeanu mie personal imi place demult , cand am vz ca pleaca de la craiova chiar mi-am dorit sa vina la noi

    cu 10 ani în urmă (06.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bbadescu :

    dupa buget
    înainte de a-l înjura pe primar, nu uitați ca Pitești-ul, din păcate, nu mai este ce a fost, din punct de vedere financiar. Pe lângă asta, mai sunt probabil și alte echipe de la alte sporturi care primesc bani de la primărie. Asa ca bugetul e destul de limitat.
    Dincolo de toate acestea, echipa piteșteană, ca mai toate echipele din campionat, nu are nici o perspectivă în a face performanță în adevăratul sens al cuvântului.
    Aşa că jucătorii sunt în linia bugetului și al obiectivelor. Corpodean mai bun decât Popescu, Orbeanu mai are de învățat, iar Calotă era, cred eu, mai bun în lot decât ambii.

    cu 10 ani în urmă (06.08.2013) Raspunde
  • bogde :

    ?
    Ma intreb daca toti sunt peste Popescu de ce e el la nationala si astia nu...nu stiu, ma intreb. Probabil are pile:)))

    cu 10 ani în urmă (06.08.2013) Raspunde
  • bogde :

    ?
    Ah, nu, de fapt au refuzat toti sa vina:))) Sa fim seriosi:)

    cu 10 ani în urmă (06.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bbadescu :

    @bogde
    nu e important ca e la națională, important e cum joaca. dacă ție ți se pare un jucător bun, e părerea ta și o respect. chiar dacă nu sunt de acord cu ea.

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!