Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești câștigă un meci disputat la Iași

Eduard Popa

Eduard Popa
03.03.2018

poli iasi bcm u pitesti

BCM U Pitești a câștigat un meci dificil pe terenul lui Poli Iași, scor 95-88, în etapa a XVIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Branko Jorovic a pornit meciul în formula Taylor, Cvetanovic, Jackson, Bojic și Calenic, în timp ce Hristu Șapera i-a ales în echipa de start pe Kostoski, Troupe, Ciotlăuș, Agafonov și Nicoară.

Partida a fost pe tot parcursul ei una foarte echilibrată. Cvetanovic a deschis scorul cu un and-one, dar Agafonov a răspuns cu o realizare asemănătoare. Bojic și Cvetanovic au semnat primele 13 puncte ale ieșenilor, dar Troupe și Kostoski au răspuns cu coșuri de 3 puncte, iar la capătul primului sfert Poli Iași intra cu un dezavantaj de 2 puncte, scor 23-21. Cel mai mare avantaj în prima repriză a fost de 6 puncte în favoarea Piteștiului după liberele marcate de Ciotlăuș, scor 29-23. Gazdele au avut însă puterea să revină iar Amarghioalei a egalat la 34 cu un coș de 3 puncte. De asemenea, Andrei Calenic a dus Poli Iași în față iar gazdele au intrat la pauză cu un avantaj de 2 puncte, scor 51-49.

Oaspeții au deschis sfertul trei cu un run de 10-3, conduși de Troupe și Agafonov, iar după reușitele lui Russell aveau un avantaj de 11 puncte la jumătatea perioadei, scor 70-59. Gazdele au răspuns cu un run de 8-2 iar Jalen Jackson a marcat ultimele 3 puncte care au redus distanța la 6 lungimi, scor 76-70. Ieșenii au pus primele 4 puncte pe tabelă și au redus diferența la 2 puncte. Gazdele nu au mai reușit însă să treacă în avantaj, piteștenii reușind să se distanțeze după triplele lui Kostoski și Ciotlăuș. Scor final 95-88 iar echipa lui Șapera reușește o victorie pe un teren foarte incomod.

Porter Troupe a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, cu 23 de puncte și 8 pase decisive. Agafonov a marcat 19 puncte, Titus Nicoară 16 și Kostoski 12 pct. De partea cealaltă Andrija Bojic a reușit 23 de puncte cu 9 recuperări, Jalen Jackson a adunat 17 puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive, Tayloe Taylor 16 pct, 9 pase decisive iar Cvetanovic 13 puncte, 5 recuperări și 4 intercepții.

În total în aceest sezon BCM U Pitești a adunat 11 victorii și 7 înfrângeri. De partea cealaltă Poli Iași a coborât la 2 cu 15.

Etapa viitoare piteștenii vor primi vizita lui BC Mureș, în timp ce Poli Iași se deplasează pe terenul Timbei Timișoara.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!