Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești este prima echipă care învinge în „Junglă” în acest sezon

Noémi Csiki

Noémi Csiki
04.02.2014

Liga Națională
Etapa 16

98-105
(22-29, 26-18, 19-23, 23-20, 8-15) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

11-5 Statistica 9-7

BC Mureș a primit vizita celor de la BCM U Pitești, într-un meci de foc, care avea să se termine doar după o repriză de prelungiri.

Oaspeții au beneficiat de prima posesie dar mureșenii au fost cei care au deschis scorul, prin Navickas. După două minute însă, Sekulovic s-a văzut nevoit să ceară primul timp de odihnă, după ce scorul ajunsese la 2-8. Au urmat din nou reușite piteștene, până la 2-13. În următoarele câteva minute s-a marcat pe aproape fiecare atac, la ambele coșuri. La 12-20, Șapera a fost cel care a solicitat un time-out pentru a rectifica problemele apărute în apărare și prin urmare, elevii săi au reușit să se mențină în avantaj până la sfârșitul sfertului, care s-a închaiat la 22-29.

Primul coș al sfertului doi a fost marcat din spatele semicercului de Sinadinovic, care a dus ecartul pitelștean la 10 puncte, dar a urmat o revenire a gazdelor, care au egalat și au preluat conducerea după patru reușite de la distanță în mai puțin de trei minute (41-38). Evoluția scorului a continuat foarte strâns, și pauza i-a găsit mureșeni cu un avantaj minim pe tabelă (48-47).

La jumătatea partidei, Barac și Peciukas aveau câte 16 puncte marcate, iar Orbeanu, Lupusavei și Păltinișanu, câte trei greșeli personale.

În primele minute ale sfertului trei, avantajul mureșean a atins pentru prima dată 5 puncte, dar nu s-au distanțat semnificativ, și au reușit să oprească multe atacuri piteștene doar prin fault. Astfel, în mai puțin de patru minute, gazdele au acumulat deja cinci greșeli personale. Piteștenii au revenit în avantaj prin reușita lui Tutt (60-62) și înaintea sfertului decisiv, aveau trei puncte în plus pe tabelă (67-70).

Ultimele zece minute s-au jucat pe muchie de cuțit. Oaspeții s-au dus la șase puncte (84-78), dar ultimul minut a găsit echipele la egalitate. La 87-87, Djurkovic a ratat o liberă și mureșenii au recuperat, dar același Djurkovic l-a blocat pe Ivanovic la finalizare, și atacul piteștean a fost oprit prin fault, în urma căruia Barro a înscris prima liberă, iar coechipierii lui au recuperat și după un nou fault, Sinadinovic a dus diferența la trei puncte (87-90), cu puțin peste 10 secunde rămase. În ceea ce se anunța a fi ultimul atac, Ivanovic a fost faultat pe aruncare din afara semicercului și a beneficiat de trei libere, din care a înscris-o numai pe a doua, dar în cele 2 secunde rămase, Mladeonvic a marcat pe recuperare. Tabela arăta trei zecimi de secunde și egalitate la 90, în momentul în care Șapera a cerut minutul de odihnă pentru a regiza o schemă câștigătoare. Timpul regulamentar s-a terminat însă la egalitate.

La începutul reprizei de prelungiri, Djurkovic era eliminat cu cinci greșeli, Barac și Barro aveau câte patru, la fel și Ivanovic și Navickas. Adversarele au progresat cap la cap timp de trei minute, după care oaspeții au avut mai mult succes și la 96-101, Sekulovic a cerut timp de odihnă cu mai puțin de un minut înainte de final, dar dunk-ul lui Barro cu 25 de secunde înainte de final a presemnalizat victoria argeșenilor. Liberele transformate de Sinadinovic și coșul lui Mladenovic au stabilit scorul final la 98-105 și au oficializat prima înfrângere de pe teren propriu a mureșenilor și o victorie mare pentru Pitești.

Evoluția lui Pankracije Barac a fost din nou decisivă: 25 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive. Barro a reușit 24 de puncte și 8 recuperări, iar Edi Sinadinovic, 14 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. De cealaltă parte, Aleksandar Mladenovic a terminat partida cu 23 de puncte și 8 recuperări, Vaidotas Peciukas cu 18 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, iar Ivan Ivanovic cu 21 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive (dar multe aruncări ratate).

BC Mureș continuă cu 11 meciuri câștigate în campionat, în timp ce BCM U a acumulat a 9-a victorie și a urcat pe poziție de playoff în clasament. În etapa următoare, piteștenii vor primi vizita Stelei, iar BC Mureș se va deplasa pentru întâlnirea cu BC Timișoara.

26 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Rectificare
    Pitesti are acasa cu Steaua !

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe noemi.csiki:

      Într-adevăr
      Am rectificat. Mulțumim pentru remarcă.

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    ----
    Bravo Pitești. Jucați un baschet frumos, un baschet colectiv și meritați din plin să jucați în play-off.

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Felicit echipa Pitestiului pentru victorie. A meritat-o.
    Noi am jucat un singur sfert (al 2-lea) la un nivel la care trebuia sa jucam pe intreaga durata a partidei :(
    Este prima data cand il invinovatesc si pe Sekulovic pentru faptul ca am pierdut un meci. In sfertul 4, nu a solicitat nici un time-out, atunci cand, consider eu, avea nevoie echipa de o limpezime mai mare in joc. Nu a reusit sa gaseasca un antidot la atacurile Pitestiului. A comentat mai vehement deciziile arbitrilor decat in alte dati, parea mai agitat decat de obicei.
    Jucatorii nostri au ratat mult.
    Pitestiul si-a dorit mai mult victoria si erau si mai 'fresh' la capatul partidei. Ii felicit si le urez mult success!

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Transmisie
    Multumesc mintilor luminate de la Digi pentru comutarea transmisiei pe Digisport 3 . Pana am reusit sa prind un alt stream meciul se terminase. Pentru a fi in ton propun evolutia metodei la 3 sau chiar 4 comutari . Pe repriza . In felul asta telespectatrii nu vor avea motive de plictiseala iar pentru internauti multumirea va fi nepretuita. Cam ca cea a radioamatorilor cand prindeau un fragment de cuvant din transmisia unui satelit .

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Cum era teoria aia de acum cateva zile...cum sa ii joace pe Lupusavei si Paltinisanu cand aia is lenti si nu se pot apara? Am citat aproximativ...pai daca asta ce face Muresu cu cel bun antrenor e aparare, atunci inseamna ca Seckulovic o revolutionat si notiunile din baschet. Din ce tin minte Lupusavei a jucat ieri sfertul 2 care surpriza a fost cel mai bun al Muresului din pct de vedere defensiv, ofensiv si tot restul. Cat a mai jucat Lupusavei dupa aia? Vb lui Puiu Calinescu...ce avem noi aici?
    Seckulovic se bazeaza pe un bulan de multe ori proverbial...priviti meciul din nou si ascultati ultimele 2 time-out-uri sa vedeti inc e criza de idei a intrat si ce sfaturi a dat. Aici ori pt ca s-a pierdut si el in contextul jocului foarte bun de altfel al Pitestiului, ori pt ca uneori are idei putine. Da cand ii omu incapatanat nu poate tine nici norocu la nesfarsit.
    Asa exceptand statistica...aseara uitandu-va la meci va intreb omeneste...care o jucat mai bine si o dat puncte mai multe in momente cheie, Mladenovic sau Barro?
    Barro ne cam uimeste pe toti si se dovedeste ca la Mures nu el era problema, ci lipsa unui 4 veritabil in afara de Dumitru care nu poate juca prea mult meci de meci. Din ce tin minte anul trecut juca in cuplu cu Ciric...si asta nu il favoriza

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carcoteala :

    d-le ziarist,
    Ce mama zmeilor de meci ai urmarit matale,de scrii doar ATAT ca la sf.sertului 2 ,ca Lupusavei a terminat cu 3 greseli personale,SI NU S-A MENTIONAT CUM CA A JUCAT ASA "LENT" cum il considerati voi cel mai bine, si-n timpul cat a stat in teren adica 10 min a avut cea mai inteligenta contributie, aducandu-si echipa in avantaj,(48-47)dupa care a fost retras pe banca,adica uitat intentionat de antrenor?!iar vedetele echipei nu dau nume, au alergat in lipsa totala de creativitate si inspiratie fara rezultat? fII Obiectiv,daca tot scrii articole sportive,sau ai directive sa scrii doar de anumiti importanti jucatori,in rest nu conteaza.Inteleg ca la Mures in era "marelui antrenor" romani nu au nicio importanta.Nu fac referire la jucatorul in cauza, dar fac referire la Stanescu,Adi Tudor,Gogu,Tudosa.etc care faceau banca indiferent de rezultat.Treziti-va d-le Lungu pana nu e prea tarziu!Aveti un public minunat, aveti sponsori,aveti tot ce este necesar dar aveti si un antrenor,incapatanat,obtuz si "perseverent"in scoaterea in evidenta a unor jucatori.Si da free62, CEL MAI BINE A JUCAT BARRO,CEL MAI BINE A JUCAT ECHIPA PITESTULUI,CELE MAI BUNE DECIZII LE-A LUAT SAPERA!FELICITARI PITESTI, SUNTETI O ECHIPA DE VALOARE!

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • CSM CSU Oradea mira:

      :)
      d-l ziarist e o... doamna! minunile fac parte din viata!

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Felicitari Silviu,
    Ma bucur pentru prestatia ta de aseara!ma bucur ca esti in forma chiar daca nu intri in teren ,decat foarte rar, ma bucur ca si la Mures, suporterii se bucura de reusitele tale.Ma bucur pentru Pitesti,sunt o echipa care iese in evidenta prin munca colectiva,ii felicit pentru Victoriile obtinute in cursul unei singure saptamani.Si nu in ultimul rand il felicit pe Seculovic pentru,claritatea,viziunea,inspiratie,corectitudinea,impartialitate,deciziile luate , SI in meciul de aseara si de ce sa nu spun ca nu conteneste sa MA impresioneze cu deciziile luate,cu ideile pe care LE ARE in timpul jocului,si Pentru respectul si increderea de care se bucura jucatorul roman in ERA DOMNIEI SALE!

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    Hristu si Barro
    Ce meci! nici n-am stiut cu cine sa tin! Mi-au placut ai nostri 'exportati'- Lupu in mare forma! Pina la urma am tinut cu Hristu care a fost mai calculat si cerebral, a invins cu tactica, modestie si eleganta - ca de obicei. Iar pe Barro il am pe lista de simpatii de cind a venit si in primul lui meci, contra hotilor softisti i-a tras una peste inteligenta lui Burlacu, desigur neintentionat si neimpresionat de palmaresul respectivului. Deci mi se pare ca aseara a cistigat cel mai bun: bravo Hristu!

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Meritat
    În afara faptului că este prima echipă care a învins în junglă în acest sezon regulat, echipa din Pitești merită aprecierile noastre. Personal consider că am văzut cea mai bună achipă care ne-a vizitat în acest campionat. Am simțit forță, motivație, respect, putere de sacrificiu. Din păcate forța a fost cu ei, pentru care merită să ne ridicăm pălăria, au avut în Barro și Hristu doi fectori determinanți,..dar și restul au fost foarte foarte buni. A fost un meci de baschet la care am reușit să mă ridic deasupra statutului de suporter mureșean și pur și simplu m-a fermecat un joc de bachet minunat.Sper la mai multe, pentru că vine Oradea, Ploiești și Sibiu...ieri am greșit mult, iar acea voleibalare din ultimele secunde ale lui Mladenovic au amînat doar agonia. Ieri Piteșri a fost echipa mai bună, mai inspirată.

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carcoteala :

    multumesc Mira,
    e doamna, ai dreptate,am gresit ma intrigat comentariu lipsit de orice continut real,incat sexul si numele ,sunt nesemnificative, oricum dupa cum scrie e zero in materie de baschet.))

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • CSM CSU Oradea mira:

      @carcoteala
      ...pentru foarte putin!

      Noemi a 'descris' meciul, nu l-a analizat si in acest context tonul e neutru, fara interpretari. Si toti stim ca asa a fost meciul- cum e scris mai sus. Daca vrei tu sa faci o analiza (la rece sau la cald) ce te opreste? Am vazut ca site-ul cauta colaboratori! :)

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    comentator
    Ca si fapt divers nu m-a deranjat dar putin ciudat sa auzi in campionat romanesc cum comentatorul de la tv se bucura pentru echipa din Mures. Nu trebuia sa fie neutru? Adica, mi se parea normal in EuroChallenge sa tina cu Muresul dar si in campionat...

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Joc
    Felicitari ambelor protagoniste pentru meciul bun si plin de suspans pe care ni l-au oferit.Se adevereste inca o data ca este un campionat nebun,in care cu greu poti face previziuni.Pragmatic judecand insa lucrurile,poate Sibiul si Pitestiul,altminteri echipe foarte bune,mizand mereu pe aceiasi 6,maximum 7 jucatori,vor incepe sa piarda consistent din turatie catre sfarsitul campionatului,dar deocamdata asta este doar teorie,vom trai si vom vedea cine se va bucura la final.

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Tot pragmatic vorbind mai bine 5 buni decat 10 slabi:D. 7 jucatori is suficienti in campionatul Romaniei...singurul lucru care se va constata va fi daca ei joaca din reala valoare asa sau dintr-un entuziasm

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      opinii
      Cum la fel de bine stiut este ca esti unul cu idei putine,dar fixe,si,evident,detinator al punctelor de vedere axiomatice.Imi pare rau ca am cedat impulsului de a-ti replica,dar se umpluse paharul.Oricum,nu se va mai repeta,in general lumea intra aici pentru placerea de a schimba opinii,nu pentru a-si testa limitele tolerantei.

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Eh? No bine

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    jungla
    Daca la Mures e "jungla" oare cum sa spunem ca-i in sala Transilvania???? Intreb si eu......

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • YMCA Tiger:

      ...
      vaaaii deci jur e sala pionir...si ceva...bucuros?

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      Tiger
      Acuma sa nu exageram,totusi.....e ..putin peste "jungla" voastra,nu recunosti?!

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bj:

      domnul dan
      ai niste aparatori la ochi ca cai si vezi numai inainte. te astemtam cu drag in jungla sa te convigi singur.

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Sala din Targu Mures e o sala palcuta cu o acustica interesanta, dar nu e jungla sau alte porecle de astea. Sala totusi nu e foarte mare(nici mica ce ii drept) si singurul avantaj e acustica. Asta cu jungla cred ca mai mult vine de la mascota foarte simpatica pe care o au

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Viola :

    BCA
    Adevarat echipa din Sibiu are niste suporteri care canta pe tot parcursul partidei...dar fiecare echpa are suporterii care o sustin pe intreaga durata a meciului

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Viola :

    BCA
    Adevarat echipa din Sibiu are niste suporteri care canta pe tot parcursul partidei...dar fiecare echpa are suporterii care o sustin pe intreaga durata a meciului

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      viola
      Corect!numai ca "tigri"-s cam ciudosi.
      Ptr. bj:am vazut (auzit) luni la tv .Inainte am fost in sala Transilvania.........!!!!

      cu 10 ani în urmă (05.02.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!