Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești i-a învins pe cei de la Dinamo Știința București, în cadrul Memorialului George Ziguli

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
29.09.2018

pitesti dinamo memorial ziguli

În cursul zilei de vineri, 28 septembrie, a avut loc meciul dintre BCM U FC Argeș Pitești și Dinamo Știința București, de altfel singurul care s-a mai disputat la Memorialul George Ziguli, după retragerea celor de la SCM U Craiova.

Oltenii nu s-au mai prezentat la turneu din cauza unor probleme în ceea ce privește efectivul de jucători. Din sursele noastre, principalii jucători cu probleme în acest moment ar fi Ria’n Holland și Jason Boone.

Elevii lui Florin Nini au trecut de bucureșteni cu scorul 105-98 (33-31, 23-23, 22-26, 27-18), după un meci extrem de echilibrat, în care piteștenii au reușit să arate un joc superior oaspeților în sfertul final.

Cel mai bun jucător al celor de la BCM U FC Argeș Pitești a fost Ivan Siriscevic. În 29:40 minute petrecute pe parchet, acesta a avut procentaje de 75% la aruncările de 2 puncte (6/8). 40% la aruncările de 3 puncte (2/5) și 100% la linia de libere (2/2), pentru un total de 20 de puncte. La acestea a adăugat 6 recuperări și 3 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 23.

Cu același indice de eficientă de 23 a fost Tony Bishop, cel mai nou transfer al alb-violeților. În 25:07 minute în teren, acesta a avut procentaje de 73% la aruncările de 2 puncte (8/11), 0% la aruncările de la mare distanță (0/3) și 75% la linia de libere (3/4). Pe lângă acestea, a mai reușit 9 recuperări și 2 pase decisive.

S-au mai remarcat: Mladen Jeremic (19 puncte, o recuperare și 4 pase decisive), Max Korniienko (16 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă).

Cel mai bun jucător de la Dinamo Știința București a fost Kumpys Modestas. În 28:21 minute petrecute pe parchet, acesta a avut procentaje de 60% la aruncările de 2 puncte (3/5), 75% la aruncările de la mare distanță (3/4) și 40% la linia de libere (2/5), pentru un total de 17 puncte. La acestea a adăugat 6 recuperări și 12 pase decisive, fiind de altfel și singurul jucător din acest meci care a terminat în double double.

Un alt jucător foarte important a fost Zoran Vrkic, cu procentaje de 100% la aruncările de 2 puncte (6/6), 29% la aruncările de 3 puncte (2/7) și 100% la linia de libere (2/2), adunând 20 de puncte. Pe lângă acestea, a mai fost autorul a 5 recuperări și 5 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 25.

Memorialul George Ziguli a fost ultimul turneu amical din acest presezon, urmând ca în doar o săptămâna să aibă loc debutul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

*foto: facebook BCM U Pitești

9 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    Aparare slaba
    Pitesti este craiova de sezonul trecut..buni pe atac , f slabi pe aparare ..daca le a dat dinamo aproape 100 si la ei acasa , cu oradea, cluj ce fac ?

    cu 5 ani în urmă (29.09.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    @sebi12
    Am vazut meciul live dar a fost unul amical. In niciun alt amical nu au incasat mai mult de 83, cred. Spre surprinederea multora cred ca Dinamo va fi peste Craiova (o echipa pe care nu am vazut-o, dar care se ascunde cand are 2 jucatori accidentati). Sper ca Nini sa faca ceva cu apararea, atac bun clar are. Au fost multe situatii clare aseara in care Pitestiul a ratat, deci diferenta putea fi mult mai mare. Astept meciurile oficiale sa le vad. Ps: nu inteleg de ce Craiova nu a venit fara 2 jucatori.

    cu 5 ani în urmă (29.09.2018) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Pitești
    Am vazut echipa in 5 meciuri de pregătire, pot spune ca ne e foarte greu pe pozitia 5. Sturanovic nu mi se pare că aduce un plus pe faza defensivă, el împărțind minutele cu Orbeanu care nu i un 5 clasic. Ofensiv avem solutii dar sa vedem cum va gestiona Nini acest lot, pentru ca avem o rotatie de 11 jucatori si va fi greu sa i mulțumească pe toti. Îmi place Bishop, aduce un plus echipei pe ambele faze. Mai este mult de muncă si din păcate începutul de campionat este foarte greu, cu 2 deplasări la Cluj si Sibiu. Oricum, cred că putem juca o semifinală de campionat anul acesta.

    cu 5 ani în urmă (29.09.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    andrac
    Nu stiu daca stiai , dar craiova a pierdut cu pitesti,tot fara 2 straini..unul dintre ei fiind chiar pivotul..deci nu e chiar asa cum crezi

    cu 5 ani în urmă (29.09.2018)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      **
      A pierdut la un punct***deci daca jucau si boone cu hooland..altfel era scorul

      cu 5 ani în urmă (29.09.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    Craiova
    Si ca o completare, craiova a batut pe dinamo la 10 unde au jucat f mult romanii, deci si craiova are o echipa f f buna

    cu 5 ani în urmă (29.09.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      sebi
      Fii sigur ca toate trupele sunt puternice. Va fi o adevarata batalie pentru locul 4. Nu compara meciurile pentru ca probabil nu ai prea multe informatii. Dinamo nu a jucat impotriva Craiovei cu toti strainii, poate nu stiai. Din auzite am inteles ca in sfertul 4, cand Pitestiul avea +20 cu Craiova, Nini a folosit multi romani. Amicalele chiat nu au relevanta. Vom vedea in campionat.

      cu 5 ani în urmă (29.09.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    Andrac
    Asta e clar ..dinamo cel.putin acasa o sa puna mari probleme,dar eu pe pitesti nu o vad bine fara pg si pivot bun

    cu 5 ani în urmă (29.09.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Da, cred ca Dinamo va pune probleme acasa. Despre pivotii nostri pot sa zic ca Sturanovic poate fi inlocuit de Korniienko, care se descurca bine pe 5. Pana sa vina Bishop era alta situatia. Acum poate juca americanul cu Korniienko pe 5. @Renan, cand Nini il schimba pe Orbeanu cu Sturanovic, il pune pe ucrainean pe 5:) Imi place Gheorghe, avand in vedere ca 20 min se joaca cu u23, Person pare a fi o solutie buna.

      cu 5 ani în urmă (29.09.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!