Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita celor de la CSM CSU Oradea

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
17.04.2018

CSM CSU Oradea, ocupanta locului 4, urmează să se deplaseze pe terenul celor de la BCM U FC Argel Pitești, ce ocupă poziția a 6-a în clasament. Orădenii au un bilanț de 19 victorii și 9 înfrângeri, în timp ce piteștenii au un total de 14 victorii și 14 înfrângeri.

Elevii lui Hristu Șapera vin după o înfrângere în deplasare, contra CSU Sibiu. Sibienii s-au impus cu scorul de 84-77 (11-20, 32-19, 24-12, 17-26), după ce ambele echipe au revenit de la o diferență formată din două cifre. Cu doar 3 minute înainte de final, Aleksandar Kostoski și Tyler Laser stabileau egalitatea, scor 74-74.

Cel mai bun jucător al celor de la BCM U Pitești a fost Andriy Agafonov, autor a 19 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 21. S-au mai remarcat: Aleksandar Kostoski, cu 19 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive și Nick Russell, cu 14 puncte și o recuperare.

De cealaltă parte, CSM CSU Oradea a evitat a treia înfrângere consecutivă, reușind victoria pe teren propriu contra celor de la BC SCM Timișoara, scor 74-70 (16-10, 16-21, 27-15, 15-24). Deși au condus întreaga partidă, orădenii au trăit un final plin de emoții, în urma unei serii de aruncări de la mare distanță ale timișorenilor, ce i-a adus la doar 6 puncte în spate cu 2 minute înainte de final.

Cel mai bun jucător al orădenilor a fost Goran Gajovic, reușind 14 puncte și 6 recuperări, pentru un indice de eficiență de 15. S-au mai remarcat: Bogdan Nicolescu, cu 14 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive și Arturas Valeika, cu 10 puncte, 4 recuperări și o pasă decisive.

În ceea ce privește întâlnirile directe din acest sezon, elevii lui Cristian Achim au trei victorii din tot atâtea meciuri jucate în fața piteștenilor.

Cea mai cunoscută partida dintre cele două rămâne cea stabilită prin deciziile controversate ale arbitrilor, scor 85-81, desfășurată în Arena Antonio Alexe.

Însă, în ultimul meci dintre cele două, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 77-66 (23-19, 18-16, 23-20, 13-11), tot pe teren propriu. Performerii celor două echipe au fost: Andrei Mandache (pentru orădeni, cu 18 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, cu 18 indice de eficiență) și Andriy Agafonov (pentru piteșteni, cu 20 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, pentru 20 în dreptul eficienței).

Un aspect foarte important pentru ambele echipe este cel legat de problemele de efectiv în urma accidentărilor. BCM U Pitești a beneficiat meciul trecut de revenirea pe parchet a lui Matti Nuutinen după aproape 2 luni. Acesta a reușit 2 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă și 2 mingi câștigate, în 25:37 minute. Jonathan Person este, de asemenea, prezent la antrenamente și ar putea reveni în partida contra celor de la CSM CSU Oradea. Titus Nicoară nu pare a fi foarte aproape de a reintra pe parchet.

Pe de cealalată parte, orădenii au pierdut recent un om de bază din angrenajul echipei, Muhamad Pasalic, în urma unei accidentări. Kris Richard încă se resimte după o lovitură încasată în partida precedentă. Bihorenii beneficiază de o revenire de excepție a lui Martin Zeno, care a adunat 16 puncte, 2 pase decisive și o recuperare, respectiv 8 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă în cele două partide jucate de la întoarcerea pe parchet.

Partida va avea loc miercuri, 18 aprilie, începând cu orele 19:45, și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 4.

*foto: Roby Boros

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Stoica e din nou la Pitesti vs Oradea? F ciudat. Pitestiul a castigat impotriva Clujului cu Stoica, dar el e cel care ne-a fluierat gresit la Oradea, nu in TOP 6. Sper sa revina Person si sa avem un meci frumos. Hai BCMU!

    cu 6 ani în urmă (17.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!