Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita celor de la Phoenix Galați

Ana-Maria Tutunaru, Eduard Popa

Ana-Maria Tutunaru, Eduard Popa
14.01.2018

bcm u pitesti phoenix galati

BCM U Pitești va primi vizita lui Phoenix Galați în etapa a XIV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Gazdele vin după victoria de la Timișoara, cu 81-74, după ce în ultimul meci de acasă au suferit o înfrângere dureroasă, la limită, în fața campioanei en-titre, scor 82-81, cu fanii piteșteni acuzând mai multe faze de arbitraj. În disputa dintre BCMU FC Argeș și U-BT, Zeljko Sakic a stabilit scorul final printr-o liberă marcată cu 3 secunde înainte de încheierea partidei. Ultimul minut al meciului a fost unul foarte disputat. Pentru început, Agafonov a ieșit pentru 5 greșeli personale, iar la următoarea fază Sakic a marcat un and-one. Kostoski a răspuns rapid printr-un coș de 3 puncte, care a readus-o pe Pitești în avantaj, iar Mihai Silvășan a cerut time-out. Schema desenată pentru Watson a funcționat foarte bine, iar după o nouă fază de apărare foarte bună, Sakic a scăpat pe contraatac și a fost faultat, cu 3 secunde rămase. Croatul a marcat prima liberă și a decis să o rateze intenționat pe a două. Mingea a ieșit în lateral, iar arbitrii au decis că posesia aparține echipei din Cluj-Napoca, care astfel, și-a asigurat o victorie importantă.

De partea cealaltă, Phoenix Galați a pierdut duelul cu BC Mureș, scor 85-78. Mureșenii au intrat foarte motivați pe teren, suedezul Pita și Borșa, jucător care a evoluat și la Phoenix, și-au dominat adversarii cu precizia aruncărilor din afara semicercului, cea mai mare diferență înregistrându-se în minutul 18 după reușita lui Pita, principalul marcator al meciului, care a dus scorul la 49-32. La întoarcerea de la vestiare, elevii lui Florin Nini au început lupta de revenire în meci, însă fără succes.

Agafonov este cel mai bun marcator al lui BCM U Pitești, cu 18,2 puncte, la care adaugă 6 recuperări pe întâlnire. El este urmat de Porter Troupe, cu 14,3 puncte și 4,4 pase decisive și de Aleksandar Kostoski, care are 13,3 puncte și 5,3 pase decisive. De partea cealaltă, Phoenix Galați s-a despărțit de Cameron Rundles care era cel mai bun marcator, cu 18,9 puncte. În absența lui, căpitanul Tony Gugino este cel mai bun marcator, cu 13,9 puncte, în timp ce noua achiziție Ernest Kalve și Saed Hadzifejzovic au fiecare câte 13 puncte pe întâlnire.

Partida cu BCM U Pitești ar putea însemna și debutul la Galați pentru noua achiziție Jarvis Threatt, sosit în locul lui Rundles și a lui Marcel White, plecat și el de pe malul Dunării.  

Cele două formații s-au întâlnit până acum de șapte ori, iar piteștenii conduc cu 5-2. În partida din tur, Andriy Agafonov a fost liderul pitestenilor cu 19 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +23. Pentru Phoenix Galați,  Dragoș Andrei și-a adăugat în cont 15 puncte și 5 recuperări, pentru un nivel al eficienței de +11. În această partidă au lipsit însă de la gălățeni principalii marcatori Tony Gugino și Cameron Rundles.

Duelul dintre BCM U Pitești și Phoenix Galați se va juca astăzi, de la ora 20:00, în Sala Sporturilor Trivale din Pitești. Partida va fi arbitrată de brigada formată din  Alin Faur, Șerban Rasoga, Mate Andras Stretea, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Svetlana Simion.

Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport 4.      

*foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!