Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești reia sezonul cu o deplasare înșelătoare

Eduard Popa

Eduard Popa
03.03.2018

poli iasi bcm u pitesti baschet romania

Poli Iași va primi pe teren propriu vizita celor de la BCM U Pitești, într-o partidă care contează pentru etapa a XVIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Ieșenii vin după o înfrângere destul de dură într-o restanță cu BC SCM Timișoara, scor 100-77. A fost prima înfrângere pe noul parchet al Polivalentei din Iași. În precedenta restanță ieșenii trecuseră cu 99-91 în derby-ul Moldovei, în compania lui Phoenix Galați.

În acest moment Poli Iași are două victorii și 14 înfrângeri. Moldovenii speră ca noile achiziții Andrija Bojic (20 puncte, 6,7 recuperări în 3 partide) și Tayloe Taylor (15,3 puncte, 7,7 pase decisive, 5,3 recuperări în 3 meciuri), noul tandem de pe bancă Țenter-Jorovic și avantajul terenului propriu să fie de ajuns pentru a recupera în faza a doua a sezonului regulat decalajul față de Craiova sau Phoenix Galați și au în continuare speranțe la un ultimul loc de playoff.

De partea cealaltă BCM U Pitești vine după înfrângerea din Cupa României, scor 74-66, în compania lui U-BT Cluj. Argeșenii au operat însă mai multe modificări în lot. Mai întâi Laszlo Lazar s-a întors la Oradea iar în schimbul său a fost adus fostul său coleg de la BC Mureș, Szabolcs Santa. Totodată, în același timp cu Santa a venit în Trivale și conducătorul de joc Jonathan Person.

În acest moment BCM U Pitești are 10 victorii și 7 înfrângeri și se află pe locul 6 în clasamentul LNBM. Cinci jucători ai echipei lui Șapera aveau 10 puncte pe meci înscrise, începând cu Andriy Agafonov (17,7 puncte, 5,6 recuperări, 19,6 eficiență) și Porter Troupe (15,1 puncte, 4,6 pase decisive). Mai mult, și cele două noi achiziții au ambele câte 10,6 puncte pe întâlnire. Ceilalți trei sunt Russell, Kostoski și Titus Nicoară. Astfel, lotul lui Hristu Șapera este în acest moment unul foarte echilibrat, cu multe soluții în ofensivă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de 7 ori, cu BCM U Pitești câștigând șase dintre întâlnire. În turul campionatului argeșenii s-au impus cu 78-68, cel mai bun marcator fiind Agafonov, cu 22 de puncte și 9 recuperări. La ieșeni Terrell Lipkins a înscris 15 puncte.

Meciul dintre Poli Iași și BCM U Pitești se joacă sâmbătă, 3 martie, de la ora 19:00, la Sala Polivalentă din Iași. Partida nu va fi transmisă.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!