Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Barnabas Szaszgaspar: „Craiova este echipa cu care ne batem direct pentru play-off”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.11.2016

Vicecampionii de la BC Mureș Târgu Mureș se află în fața unui meci extrem de important, pe teren propriu, în „Junglă” urmând să sosească SCM Universitatea Craiova, echipă care, conform spuselor antrenorului de la Mureș, Barnabas Szaszgaspar, este principala contra-candidată la accederea în play-off. Tehnicianul ardelenilor a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre partida cu trupa din Bănie, spunând care sunt problemele din cadrul lotului. 

„Urmează un meci foarte dificil cu Craiova, o echipă incomodă, o echipă cu care ne batem direct pentru play-off. După cum am spus, cu toate probleme acestea noi suntem 100% hotărâți și pregătiți să aducem această victorie. Campionatul este lung, încă deschis la orice, și îmi doresc ca încet încet să avem stabilitate în sânul echipei. Referitor la Mohammed, a avut probleme de sănătate, a ajuns și la urgențe, are o răceală este și suspect de pneumonie, în ultimele zile nici nu a mai ajuns la sală. Deci, șansele ca Haji să joace sâmbătă sunt mici, dar sperăm să se întoarcă cât mai repede în echipă pentru că avem nevoie de el. De asemenea, Djapa are întindere după ultimul meci european, nu am mai riscat la București cu el pentru a-l avea cât mai repede apt. Nici Dalibor nu va evolua împotriva Craiovei. Kalve vine după o entorsă, dar sper ca azi să fie în teren. În rest tot lotul este valid”, a mărturisit tehnicianul mureșean. 

Totodată, Szaszgaspar a spus că toate aceste probleme din jurul clubului, atât de ordin financiar, cât și de ordin medical, au și un anume factor pozitiv, voința jucătorilor crește, iar odată cu lipsa jucătorilor importanți, rezervele primesc mult mai multe minute. 

„Problemele generale afectează și echipa, dar parcă toate aceste probleme ne întăresc pe zi ce trece. Voința noastră pentru a continua și pentru a lupta este foarte mare, iar pentru acest lucru vom face tot ce este posibil să ne redresăm. Pe parcurs vrem să dăm credit unor jucători, care, poate la început nici nu ne gândeam că o le acordăm un număr mare de minute multe în campionat, dar uite că situațiile te forțează și te supun unor presiuni. După meciul cu Steaua, unde, părerea mea este că nu ne-am făcut de rușine, jucătorii noștri tineri au arătat o atitudine foarte bună. În continuare o să ne bazăm pe ei și le vom da credit. Totodată, din păcate și problemele medicale ne afectează, avem și ghinion, trebuie să găsim soluții să suplinim aceste lipsuri”, a declarat acesta. 

În final, principalul vicecampionilor a vorbit și despre calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup, iar odată cu aflarea celor 3 nume pe care le v-a întâlni în noua grupă, a făcut o scurtă descriere a fiecarei adversare.

„Programul este extrem de încărcat. După cum bine știți ne-am calificat mai departe și în cupele europene, întâlnim și acolo niște echipe foarte valoroase, două dintre ele au fost lider în prima fază a competiției. Întâlnim Elan Chalon, o echipă din primele 4 din Franța, deci nu cred că este necesar să mai prezentăm foarte mult ce ne așteaptă. De asemenea, Gaziantep care are a făcut împotriva Clujului două meciuri spectaculoase. Referitor la echipa din Suedia, încă nu avem foarte multe detalii despre ei, dar bănuiesc că și ei sunt valoroși. Prin urmare vom aveam meciuri puternice și zic că este un plus de experiență și pentru noi, o experiență bogată, dar și pentru publicul mureșean”, a conchis Barnabas Szaszgaspar, antrenorul echipei din Târgu Mureș. 

Târgu Mureș și Craiova sunt vecine de clasament, pe locurile 7 și 8, ambele având un bilanț de 3 victorii și 5 înfrângeri. De asemenea, duelul din etapa cu numărul 10 a LNBM programează întâlnirea cu numărul 9 din acest an calendaristic dintre cele două formații, Mureșul având 5 victorii la activ, în timp ce doljenii și-au adjudecat 3 meciuri. 

Confruntarea dintre BC Mureși și SCM U Craiova se joacă astăzi, începând cu ora 17:00, jocul fiind televizat de DigiSport 4. 

*Foto: Toth Csaba

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Gully :

    Sepa
    Se pare ca Sepa a plecat de la echipa! Sunt curios ce coordonator strain aducem in locul lui.....

    Oare Micic ce o mai face ? 😂😂😂

    cu 7 ani în urmă (26.11.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova kristake :

    Nu e musai
    sa luam coordonator, nu acolo suferim cel mai mult(bine, cu Sepa in teren era jale), ii avem pe Marinovic si Aktas,insa suferim mult la recuperare.Hargrove are echipa? Travis?

    cu 7 ani în urmă (26.11.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Pierdere de timp
    ....sa te uiti sau sa urmaresti meciurile Craiovei.....o echipa facuta la misto,la bataie de joc!.....niste bani cheltuiti total aiurea,niste jucatori lipsiti de valoare...se vede si in nr de spectatori in continua scadere de la Polivalenta!....plus antrenor 0000000 barat!!!

    cu 7 ani în urmă (26.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!