Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Barnabas Szaszgaspar: „Ne-au încetinit în tranziție. Am adus foarte greu mingea în atac. Nu am putut să legăm două pase”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.10.2017

BC Mureș Târgu Mureș a pierdut acasă cu CSM CSU Oradea, scor 60-86. Oaspeții s-au apărat agresiv la fundașii adverși, punându-le probleme la construcție. Antrenorul gazdelor, Barnabas Szaszgaspar, a fost nemulțumit de abordarea elevilor săi.

A fost un meci în care am rămas datori total. Am intrat prea nervoși în meci. Nu prea înțeleg nervozitatea asta. Într-adevăr, cum bine știm, avem problemele noastre. Am rămas cu jucătorii și așa ne-am înțeles că pentru orice situație ne luptăm și ne apărăm terenul propriu. Dar, din păcate, atitudinea cu care am  intrat în meci a lăsat de dorit. Nu ne-am apărat, nu am avut agresivitate, am încercat să căutăm vinovații unde nu trebuie și asta te costă. Am întâlnit o echipă care nu te iartă, cu individualități extraordinare, cu o rotație lungă, care a practicat un joc agresiv. Ne-au încetinit în tranziție. Ne-au luat agresiv fundașii, am adus foarte greu mingea în atac. Nu am putut să legăm două pase.

Din asta trebuie să învățăm, am rămas cu băieții că analizăm și stăm la o discuție foarte amplă. Nu e nici o problemă dacă pierzi un meci, dar trebuie să pierdem cu capul sus, trebuie să ne luptăm. Cred că băieții n-au înțeles acest lucru și asta trebuie să discutăm. Pentru că, dacă vrem să mergem mai departe cu toate problemele ce le avem, trebuie să fim conștienți, trebuie să le vorbim în interior, dar nu trebuie să arătăm asta pe teren. Trebuie să intrăm și să luptăm să satisfacem acest public minunat. O iau ca atare, un accident, sper, băieții au înțeles acest lucru. Și valoarea adversarului este clară, au o victorie meritată și îi felicit, dar atitudinea noastră a lăsat de dorit. Trebuie să discutăm și să mergem mai departe.

Nici fizic nu stăm foarte bine. 3 jucători de bază nu au făcut pregătirea cu noi și au venit târziu. Nu vrem să găsim motivele, dar ăsta este purul adevăr. Suntem o echipă scurtă. Avem de lucru pentru că jocul nostru nu este deloc constant. Apărarea pe care ne-o dorim și am arătat-o pe alocuri, asta ne dorim, agresivitatea să o folosim de la 0 la 40 de minute. Trebuia să intrăm într-o rotație mai lungă. Aici se vede lipsa de experiență a jucătorilor mai tineri. Am avut 17 mingi pierdute, este foarte mult. Toate au fost fructificate și sunt o mulțime de puncte pe care le-au înscris pe contraatac și pe tranziție, pe greșelile noastre. Trebuie să lucrăm, suntem conștienți și de valoarea noastră și unde este locul nostru. Este foarte greu să luptăm cu Oradea, o echipă extraordinară cu rotație.

Nu îmi place atitudinea, trebuie să o schimbăm și pentru asta sigur o să lucrăm. Eu cred în forța acestei echipe, dar numai prin unitatea ei, să lăsăm deoparte problemele, mai ales când începe meciul, o altă atitudine și trebuie să luptăm.

 

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Pe langa toate aceste motive invocate de Barni, de inteles, hai sa nu trecem nici peste faptul ca si la partea tactica BC Mures a iesit invinsa, sau mai bine zis antrenorul a iesit invins. Nu poti sa nu ai raspuns la modul agresiv de aparare la fundas pe intreg parcursul meciului, cum nu poti sa nu ai un raspuns adecvat la aruncarile deschise ale lui Gajo si Mandache din zero grade, repetate!
    Afirm astea, bineinteles tinand cont de valoarea net superioara individuala de care dispune Oradea.

    cu 6 ani în urmă (30.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!