Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Barnabas Szaszgaspar: „Steaua este o putere în baschetul românesc”

Eduard Popa

Eduard Popa
21.10.2017

szaszgaspar bc mures steaua

BC Mureș va trebuie să continue prestația bună reușită în fața celor de la SCM U Craiova în a doua etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Asta deoarece elevii lui Barnabas Szaszgaspar întâlnesc un nou adversar dificil în runda, pe CSM Steaua Eximbank.

Antrenorul formației mureșene, Barnabas Szaszgaspar, a discutat cu Total Baschet despre meciul cu Steaua și a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarilor:

A fost un drum lung până la București, iar aici ne așteaptă un meci foarte greu. Steaua este o putere în baschetul românesc, au lot foarte OK, au și continuitate, este o echipă stabilă și puternică.  Dar noi. cum am obișnuit iubitorii baschetului, nu o să cedăm niciun meci. Am venit să îi surprindăm, ne-am pregătit bine, am venit după o victorie, avem moralul bun și o să încercăm să jucăm un baschet de calitate.

Szaszgaspar a discutat și despre parcursul dificil din primele săptămâni ale noii stagiuni.

Am avut un program destul de încărcat. Am avut o echipă destul de scurtă. Unii băieți s-au alăturat târziu lotului. Am avut și accidentări, fără Mladenovic sau Mijovic. La Galați asta s-a văzut. Era oboseală, aveam și accidentați. Primul meci în care am avut tot lotul la dispoziție s-a și văzut. Fiecare a intrat foarte bine în joc. Și Mitchell și-a adus aportul prin jocul lui fizic. Am mers cap la cap cu Craiova și pe final am învins prin spiritul de echipă. Deși nu mai avem individualități cum era Martinic, acum avem o echipă cu un suflet mare.

Tehnicianul „Tigrilor” își arată și el sprijinul pentru regula care impune un român U23 pe parchet în primul sfert ale meciurilor:

Am cinci jucători pe care îi aștept încet-încet. Este o presiune pe umerii lor și asta se vede, și la antrenamente și la meciuri de pregătire. Eu îi aștept pe toți. Avem material. Este o regulă benefică pentru baschetul românesc, dar implementarea ei o să dureze. Pas cu pas eu sper că o să intre toți în joc.

CSM Steaua – BC Mureș se joacă astăzi, de la ora 20:00. Partida este difuzată și pe Digi Sport 3.

*foto: Csaba Toth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!