Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Barnabas Szaszgaspar: „Victoria asta a venit pentru noi ca o mănuşă”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.12.2016

BC Mureş Târgu Mureş a reuşit să se impună în fieful celor de la CSM Oradea în reeditarea finalei din sezonul precedent, scor final 71-66, reuşind să răzbune înfrângerea din turul campionatului de pe teren propriu. La finalul întâlnirii, antrenorul grupării din Târgu Mureş, Barnabas Szaszgaspar, s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi şi bucuros, dat fiind faptul că a avut după o perioadă lungă de timp 5 jucători disponibili pe foaia de joc. 

„A fost un meci greu, disputat, între două echipe care în momentul de faţă suferă. Îi înţeleg foarte bine şi pe cei de la Oradea, şi ei trec printr-o perioadă grea, la fel şi noi, cu accidentări, cu probleme. Acesta a fost primul meci, cam aproximativ după o lună, în care am disponibili 5 jucători străini. Cu toate acestea, şi azi am fost nevoiţi să improvizăm, Gajovic a sosit de o zi şi jumătate în ţară, Djapa a efectuat un singur antrenament, asta după două săptămâni în care a fost accidentat. Aşadar, victoria asta a venit pentru noi ca o mănuşă, foarte bună pentru moralul nostru. Sper să nu mai avem probleme, să avem continuitate şi atunci vor veni şi rezultatele. Defensiva a fost chiar ok, am greşit în unele momente pentru că Gajovic încă nu este integrat foarte bine, am fost nevoit să-l forţez să joace fiindcă aveam nevoie de el, pe poziţia respectivă neavând foarte multe variante. Per total sunt mulţumit şi sper ca de la meci la meci, aşa cu efectivul complet, vom creşte şi în joc”, a punctat tehnicianul mureşean. 

De săptămâna viitoare, vicecampionii reiau aventura europeană, în faza secundă a FIBA Europe Cup, cu un duel în deplasare pe terenul celor de la Elan Chalon. Barnabas Szaszgaspar a vorbit de asemenea şi despre importanţa acestor confruntări, chiar dacă programul este unul extrem de încărcat. 

„De săptămâna viitoare începem din nou meciurile din Europa, va fi foarte greu, aşa cum este şi pentru Oradea, de aceea îi respect pe aceştia. Următoarele partide vor fi extrem de dificile, cu drumuri lungi, ajungem acasă duminică noaptea după care plecăm spre Franţa, meciul fiind programat marţi. Trebuie să fim tari, sper să rămânem sănătoşi. Totodată, în Europa pentru noi sunt partide benefice, abia aşteptăm să jucăm, atâta doar că programul este foarte încărcat”, a conchis principalul de pe banca Mureşului. 

Odată cu acest rezultat din Arena "Antonio Alexe", BC Mureş a ajuns la un bilanţ 5 victorii şi 6 înfrângeri, fiind pe locul 6 în clasamentul Ligii Naţionale. În runda următoare, tigrii vor primi vizita celor de la Phoenix Galaţi, echipă care i-a învins în turul de campionat, însă, până atunci, băieţii lui Barnabas Szaszgaspar joacă marţi în Franţa, în prima etapă a fazei secunde din FIBA Europe Cup, cu Elan Chalon. 

*Foto: Toth Csaba

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    ..putere si vointa
    Ori cum si in urmatoatele meciuri din LNBM si EC Jungla e cu voi

    cu 7 ani în urmă (10.12.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Improvizati???
    De ce a trebuit sa improvizati cu Djapa dupa doar 1 antrenament? Nu va placut Borsa dupa ultimele meciuri ale lui? Mi se pare lipsa de respect doar insa pana la urma e roman !!! Felicitari pentru victorie

    cu 7 ani în urmă (11.12.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!