Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Bogdan Bulj: „Sepsi a fost echipa mai bună. Am avut probleme în defensivă”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.05.2019

FCC ICIM Arad a pierdut cu 0-3 semifinala Ligii Naționale de Baschet Feminin cu deținătoarea titlului, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Antrenorul arădencelor, Bogdan Bulj, a vorbit după ultimul meci de probleme în apărare și a admis că Sepsi a fost echipa mai bună. Președintele grupării de pe Mureș, Marcel Urban, a vorbit de o diferență de „cai putere” și speră că echipa sa va avea forța să joace din nou în finala mare anul viitor.

„În primul rând, vreau să-i felicit pe cei de la Sepsi pentru că s-au calificat în finală. Au fost echipa mai bună. Pentru noi urmează o finală mică foarte importantă cu Brașovul. Astăzi echipa mea nu a avut un prim sfert bun, am avut probleme în defensivă, Sepsi a marcat foarte multe puncte ușoare în tranziție. Meciul s-a terminat după primul sfert. Sper să câștigăm în următoarele două meciuri cu Brașov. Cred că Hadzovic va juca împotriva Brașovului. Azi și la meciul doi de la Sepsi a avut o mică accidentare. Mai bine să se odihnească, să facă antrenamente individuale și să fie pregătită pentru meciul următor”, a declarat Bogdan Bulj la finalul ultimului joc din semifinala cu Sepsi.

Pentru galben-albastre a fost prima semifinală după patru ani, oprindu-se de trei ori la rând în primul tur de play-off. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 83-64 pe terenul arădencelor și și-a asigurat a 5-a calificare consecutivă în ultimul act. Președintele echipei de pe Mureș amintea că în alte dăți formația sa era cea care încheia semifinala în minimum de meciuri și speră că în sezonul viitor va putea construi o echipă care să intre în ultimul act.

„Nu cred că mai e nimic de spus după diferența de scor. Cred că diferența de valoare nu e ceea ce se vede pe tabelă, doar că diferența s-a făcut la atitudine. Nu pot să zic că fetele mele n-au avut atitudine, au avut, doar că fetele mele nu au caracteristicile celor de la Sfântu Gheorghe. Și aici mă refer la cai putere, ei au avut mai mulți. Este o semifinală care se termină din 3 meciuri. Cândva noi am fost în această ipostază, dar vedeți că roata se întoarce, ca și în viață. De data asta merg ele în finală, sper ca pe viitor să avem noi plăcerea asta. Începând din sezonul viitor să avem măcar această șansă să creăm o echipă puternică, cu care să avem un cuvânt de spus în partea superioară a clasamentului și aici mă refer să ajungem măcar în finală.

Noi am jucat și cu jucătoarele care au 17, 18 ani. Diferența nu se mai putea recupera și era frumos ca și ele, care au ajutat echipa la antrenamente, să primească minute în teren, în urma muncii întregului sezon. Ele n-au făcut acest lucru pentru că au 12 jucătoare (10 pe foaie) de egală valoare”, a declarat Marcel Urban la finalul partidei.

FCC ICIM Arad va întâlni Olimpia CSU Brașov în finala mică.

„Vom încerca să luăm medaliile de bronz, ceea ce în urmă cu două luni era de domeniul științifico-fantasticului. Azi am fost lipsiți și de aportul conducătorului de joc, Brankica Hadzovic, ceea ce se resimte puternic în echipa noastră, dar este un meci fără istoric pentru că diferența a fost prea mare”, a mai spus Urban.

Acesta a vorbit și despre finala mare, dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare, cum a fost și anul trecut.  

„Eu cred că va fi o finală disputată pentru că și echipa din Satu Mare are o echipă valoroasă, completă, cu un antrenor bun. Iar dacă ați văzut finala Cupei României, din punctul meu de vedere, Satu Mare a fost echipa mai bună în acea finală”, a concluzionat Urban.

Cele două finale ar trebui să înceapă în 10 mai. Finala mică se va disputa în sistemul 2 din 3 meciuri, cu primul joc pe terenul brașovencelor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!