Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Murărescu:"Chiar cred că putem să câştigăm"

Marius Petri

Marius Petri
20.10.2013

BC Timba întâlneşte luni seara Energia Rovinari, într-un meci contând pentru etapa a patra a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Lotul bănăţenilor a suferit modificări în această săptămână, odată cu plecarea căpitanului Denham Brown şi despărţirea de Jordan Glynn. În cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul “urşilor”, Bogdan Murărescu, a oferit declaraţii despre meciul de luni şi despre situaţia echipei pe care o pregăteşte

Abordaţi meciul cu Rovinari cu un lot mai restrâns după plecările lui Brown şi Glynn. Ce părere ai despre aceste schimbări din lot?

De fapt, e doar o plecare, pentru ca pe Jordan nu am contat deloc. Cred ca acest lucru poate să fie benefic pentru că jucătorii au început să înţeleagă că jocul colectiv e mai important decât cel individual şi s-ar putea să avem parte de un joc colectiv mult mai bun.

Unul dintre motivele despărţirii de Brown a fost tocmai faptul ca nu se implica în jocul colectiv?

Nu, ne-am despărţit de Brown din cauza problemelor de ordin financiar. El a fost un jucător care a dat totul pe teren, cu care am avut o relaţie foarte bună şi îmi pare rău că a plecat.

Ar mai putea fi plecări?

Posibil, dar s-ar putea să existe şi veniri. Ne gândim doar la anul viitor, vrem să obţinem jucătorii pe care ni dorim şi să facem un proiect care să dea roade anul viitor. În funcţie de meciul de luni şi de ce se va întampla pe parcursul primelor zile din săptămâna viitoare, probabil că se vor mai lua nişte decizii. Eu nu sunt fericit neapărat din acest punct de vedere fiindcă îmi doresc să avem o echipă foarte competitivă, dar în continuare am încredere în jucătorii noştrii şi cred că vom reuşi să facem un nucleu de jucători care vor putea să evolueze foarte bine împreună.

Cum vezi meciul contra Energiei Rovinari?

Va fi un meci dificil, întâlnim o echipă puternică cu jucători buni din punct de vedere individual, dar chiar cred că putem să câştigăm acest joc dacă înţelegem că pentru a obţine victoria trebuie să ne apărăm mai bine. Eu ştiu cum putem să-i învingem, la fel şi jucătorii, trebuie doar să arătăm asta pe teren, că ne dorim să câştigăm. Adversarii au o echipă bună, dar nu mă sperie. Au plusuri şi minusuri, iar dacă vom reuşi să profităm de aceste minusuri, vom învinge. Probabil că pe hârtie pleacă cu prima şansă, dar noi ştim ce avem de făcut.

Lotul e valid 100%?

Nu, în continuare avem probleme. Lawrence are o problemă la călcâi, Bridgewaters a suferit o entorsă în meciul cu Oradea, e la al doilea antrenament pe care îl face. Şi acest aspect a contat foarte mult în evoluţiile noastre, pentru că de la începutul sezonului nu cred că am avut trei antrenamente cu tot lotul valid. În aceste condiţii, este normal să apară sincope cum a fost meciul cu Oradea, în care jocul colectiv a avut de suferit. Dacă la antrenament nu am avut timp să îl punem la punct, e foarte greu să îl punem la punct în timpul jocului. Sper să se termine odată şi cu ghinioanele şi să începem să creştem uşor uşor din punct de vedere al omogenităţii echipei.

Cine va fi noul căpitan al echipei?

Kevin Bridgewaters, în condiţiile în care ne înţelegem cu el să rămână şi la anul. El şi-a dat acceptul, urmează doar să se finalizeze negocierile.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe leslie :

    .
    normal ca o sa castigati.. pe langa faptul ca anumiti jucatori de la energia vor sa plece datorita comportamentului domnului nini, acesta nu stie sa conduca un meci de baieti. se poate duce inapoi la fete

    cu 10 ani în urmă (20.10.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    Asta e Ciulin
    http://www.cancan.ro/sport/fotbal-intern/folcloriste-varianta-de-sub-panou-1394.html

    cu 10 ani în urmă (21.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!