Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Murărescu: "Situația actuală este dezastruoasă!"

Marius Petri

Marius Petri
15.11.2013

BC Timba trece printr-o perioadă foarte dificilă. Din cauza problemelor financiare, bănățenii au pus pe liber câțiva dintre cei mai importanți jucători ai echipei, ajungând astfel la 6 înfrângeri din 7 meciuri disputate în această ediție de campionat. După ce au pierdut în ultima etapă contra Concordiei Chiajna într-un meci foarte disputat, "urșii" bănățeni înfruntă mâine SCM Craiova. Înaintea acestei partide, antrenorul Bogdan Murărescu a acceptat pentru totalbaschet.ro despre meciul următor și despre situația echipei sale:

Cum vedeți meciul cu Craiova?

Partida de la Craiova va fi foarte dificilă! Sper să prestăm un joc bun și să punem probleme adversarilor. Aceștia au prima șansă, normal, eu sper doar că o să reușim să jucăm un baschet frumos. Trecem printr-o perioadă dificilă, jucatorii nu stau foarte bine la capitolul moral din cauza faptului că avem probleme financiare. Sper să se rezolve cât mai repede deoarece e greu să joci și să te antrenezi și să fii 100% concentrat pe stomacul gol.

Care sunt cele mai periculoase arme ale adversarilor?

Craiova are o echipă puternică din punct de vedere fizic, atletică, cu un joc de pick and roll foarte bun. Dacă reușim să oprim acest joc o să putem pune probleme, însă e foarte greu să câștigăm, trebuie să fim realiști.

Credeți că faptul că au jucat în Liga Balcanică în această săptămână va fi un dezavantaj pentru ei, datorită oboselii?

Faptul ca au jucat în Balkan League arată că echipa din Craiova e o echipa puternică, nu cred că e un dezavantaj. Au mulți jucători valoroși care pot face față într-un joc cu Timba în formula actuală. Noi o să încercăm să speculam acest aspect, vom vedea dacă vom și reuși.

Care este situatia lotului?

Jucătorii sunt apți din punct de vedere medical, însă din punct de vedere mental avem probleme! E greu să joci și să te antrenezi cu burta goală. Un lucru bun e ca încă ne antrenam, dar e greu să ceri ceva unui jucator în situația în care suntem noi. Situația e mult mai dificilă decât se sție! Sper să se rezolve, pentru că am convingerea că dacă lucrurile ar ajunge pe făgașul normal din punct de vedere financiar am putea lucra mult mai bine și în retur am putea fi mult mao competitivi.

Sunt jucătorii mai motivați să câștige după înfrângerea cu Concordia?

La Chiajna jucătorii au fost motivați, n-am ce să le reproșez, poate câteva minute din sfertul doi, în rest ne-am luptat, cred că meritam să caștigăm. Însă cei de acolo și-au dorit foarte mult prima victorie din istorie în prima ligă și s-au pregătit foarte bine pentru asta. Au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a câștiga și au reușit. Felicitări!

Există noutăți la capitolul veniri? În ceea ce privește plecările, sunt jucători care v-au dezamăgit și au șanse să plece?

Nu a mai venit nici un jucător. Sunt anumiți jucători care mă dezamagesc în fiecare zi, însă mi-e foarte greu să-mi fac o opinie, dacă acela e nivelul lor sau problemele cu care ne confruntăm îi fac să nu fie așa cum îmi doresc eu și să dea 100%. După ce se rezolvă aceste probleme o să vedem ce avem de făcut. Eu încă am încredere că lucrurile se vor rezolva și că putem construi ceva frumos, însă situația actuală este dezastroasă!

Partida SCM Universitatea Craiova - BC Timba Timișoara se va disputa sâmbătă seară cu începere de la ora 18:15 și va fi transmisă pe DigiSport 2.

*sursă foto: facebook.com/BCTimba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!